Németországi marketingkampány indult

Két hete indult el az a keletnémet Légi Marketing Alap (LMA) kampány, amelynek alapjait a Salamon Reisen, a részt vevő kelet- és nyugat-magyarországi szállodák, valamint a Magyar Turizmus Zrt. összefogása biztosítja.

A 19 szálloda együttműködésének jelentőségét emeli, hogy a házak egyik fele a meghatározó hévízi és nyugat-magyarországi, míg másik fele a kelet-magyarországi régió, vezető gyógyszállodáiból kerül ki. Már a kampány első napjaiban, mintegy 15.000 címzett kapta kézhez egy DM akció keretében a legújabb Salamon utazásszervezői kiadványt, amelyből rendkívül kedvező ár-érték arányú egészségturisztikai utakat foglalhatnak az érdeklődők. Ezen akcióval egyszerre megkezdődött a német vásári szezon is. A „Sok kicsi sokra megy” mottó jegyében, a szervezők hétről hétre járják a németországi kisebb és nagyobb vásárokat, hiszen a német felmérések, az egészségturizmusban leginkább érdekelt korosztálynál továbbra is ezt a marketingeszközt tartják az egyik leghatékonyabbnak. Berlin, Erfurt, Lipcse, Chemnitz és sok más keletnémet településen volt, vagy most szerveződik a turisztikai megjelenés. A vásárokat megelőzően, a megjelenés hatékonyságát tovább javítva, a vásárt szervező város újságjaiba egy-egy ajánlati oldal kerül befűzésre, amelyek 5-15.000 példányban jelennek meg. Az LMA együttműködés törzsét képező, rendkívül jelentős regionális és tartományi, nagyközönségi, nyomtatott hirdetési kampány is kezdetét vette. Az elmúlt hétvégén jelent meg a 430.000 olvasótáborral rendelkező Berliner Zeitungban kétoldalas hirdetés és PR szöveg, valamint a Berliner Kurier is a magyarországi lehetőségekről tudósít, amely újságnak ugyancsak 400.000 fölött van a napi átlagos olvasótábora. A szervezők elmondása szerint a berlini, drezdai, lipcsei és erfurti 2012-es charterjáratokra az előfoglalások száma megfelelő, egyelőre nem érezhető a mindenkit elbizonytalanító új gazdasági válság hatása. Az akció az év utolsó, illetve a jövő év első hónapjaiban folytatódik, így az LMA kampány újságcikkei a Berliner Zeitung, Berliner Kurier, Sächsische Zeitung, Mitteldeutsche Zeitung és a Südthüringer Presse hasábjain jelennek meg folyamatosan. Ezek a jövő évi megjelenések további mintegy 2 milliós potenciális olvasótábort fognak elérni.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.