Nyit a Mátra első borhotelje

Várhatóan az elkövetkező napokban nyitják meg Gyöngyösön, a farkasmályi történelmi pincesornál a Mátra első borhoteljét.

A három csillagos Sziluett, ideális helyen, a 24-es főközlekedési út Gyöngyös-mátrafüredi szakaszán, közvetlenül a szőlősorok mögött helyezkedik el. A tizenöt szobás, étteremmel, borbárral és pinceborozóval felszerelt szálloda vonzó turistacsalogató célpont lehet a Sárhegy aljában. Családi vállalkozásként működik. Nagy Imre Attila tulajdonos, az Invitis Kft. ügyvezető igazgatója a Turizmus Online-nek elmondta, hogy még 1993-ban vásároltak egy romos állapotú pincét és présházat Farkasmályban, amelyet felkutatott régi képek alapján újították fel. Ez jelenleg borházként és csárdaként működik.

Ám egy évtizeddel ezelőtt a család úgy döntött, hogy a továbbiakban nemcsak a mátrai borok kóstoltatásával foglalkoznak, hanem összefogással hosszabb távra fejlesztik tovább a vállalkozásukat. Elhatározták, hogy egy folyamatosan nyitva tartó szállodát is létesítenek, melyhez több, egymás melletti telket vásároltak Farkasmályban. A tervezést követően egy gyöngyösi vállalkozóval – időben több megszakítással - építették fel a három csillagos hotelt, amely százmillió forintba került. Ebből hatvan milliót önerőből biztosították, negyven millió forintot pedig tíz évre szóló, munkahelyteremtő pályázat útján, kedvezményes kamatozású hitellel egészítettek ki.

Nagy Imre Attila arra is kitért, hogy a jó földrajzi adottságra építve elsősorban a borturizmusra irányítják a figyelmet. Ehhez a Mátrai Borvidék tíz, élenjáró termelőjével együttműködve kínálnak kiváló minőségű nedűket. Emellett a gasztronómiai specialitásokra is nagy figyelmet fordítanak. A hotelben pihenni, kikapcsolódni vendégeket, családokat várnak, melyhez a komfortos, négy csillagos felszereltségű szobák jelenthetnek garanciát.

A család azt is tervezi, hogy a következő két-három évben továbbfejlesztik a szállodát. Az egy emeletes épület alsó szintjén mozgáskorlátozott vendégeknek rendeznek be szobát, továbbá wellnes-részleget és klubhelyiséget is kialakítanak. A szálloda mögötti területen pedig sportpályát létesítenek. Azt is tervezik, hogy kerékpárkölcsönzőt nyitnak, amellyel, a Mátrába vezető közeli kerekezős úton bringázni szándékozó turistákat szolgálják ki.

A tulajdonos véleménye szerint ezekkel a fejlesztésekkel jelentősen hozzájárulnak az igényes vendégfogadáshoz Farkasmályban.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.