A Wagyu olyan fekete szarvasmarha, melyet Japánban tenyésztenek. A világszerte közkedvelt prémiumtermék immáron Magyarországon is beszerezhető, ráadásul ellenőrzött, hazai termelőtől. De hogy kerül a japán marha a hazai tenyészetbe? Nos, az ötlet egy lelkes magyar marhahúsbarát fejéből pattant ki: a Felkelő Nap Országában fogant szarvasmarha embriókat hazai „béranyák” táplálták, és hozták világra. Zichy Mihály Wagyu fajtahonosító elmondta, hogy egyelőre havonta egy bikát vágnak, ez mintegy 350 kilogramm húst biztosít. A Wagyu a világ egyik legmárványosabb, leglágyabb és legízletesebb marhahúsa, amely az átlagosnál nagyobb arányban tartalmaz telítetlen zsírokat és alacsonyabb a koleszterinszintje, mint a többi, tenyésztett szarvasmarha fajtának.
Fodor Attila, a CBA magyar üzletlánc kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a különleges, prémium marhahúst kizárólag a Széphalom Bevásárlóközpontban lévő üzletükben lehet beszerezni. A Wagyu marhahús ára kilónként 8000 forint lesz.
(Foto: Kolbe Gábor)