Szaunaprogramok, MindQuest és miniszterek gatyában

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére 2012. október 13-án ünnepeljük a Magyar Fürdőkultúra napját. Az alkalomra Budapest 4 fürdője különböző programokkal készül.

Fővárosunk egyik leghíresebb termálfürdője, a Gellért Gyógyfürdő a „Miniszterek gatyában” című fotókiállítását ajánlja megtekintésre. Ennek különlegessége, hogy a képek 80 év után kerülnek vissza oda, ahol az 1930-as években Pusztai Sándor úszómester készítette őket. Pusztai Sándor a 30-as években dolgozott a Gellért Fürdőben és sok-sok éven át fényképezte az ott megjelent ismert személyiségeket. Így maradt meg nekünk neglizsében Karinthy Frigyes és Heltai Jenő, Klebelsberg Kunó és ifj. Horthy Miklós, Keresztes-Fischer és Apponyi, Tolnay Klári és Alpár Gitta, hogy csak néhányat említsünk a több száz híresség közül. A képekből egy nem mindennapi történet áll össze, hiszen egy speciális metszetét adja a Gellért és a Széchenyi Fürdőkben a két világháború között megfordult arisztokratáknak, politikusoknak, művészeknek. A kiállítást 2012. október 12-én nyitják meg a Gellért fürdő aulájában.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. többi fürdője is érdekes és változatos programokkal készül a Magyar Fürdőkultúra Napjára.

A jövőre 100. évfordulóját ünneplő Széchenyi fürdő emeleti fitness termében a MindQuest lebilincselő és élő stratégiai csapatjátékában tehetik próbára magukat az érdeklődők. Mindezt díjtalanul. A fürdő ingyenes idegenvezetéssel és egyszeri termálvíz kóstolással is várja előre regisztrált látogatóit.

A török hódoltságból megmaradt Rudas fürdő a szauna szerelmeseinek kívánságait teljesíti ingyenes felöntések formájában, szauna mester vezetésével. Emellett 20%-os kedvezményt biztosít a masszőr és testradír szolgáltatások áraiból. Végül, de nem utolsó sorban a Dandár fürdő 50%-os belépési kedvezménnyel várja a testi-lelki feltöltődésre vágyó vendégeit.

Izgalmas programok országszerte

Az ország számos pontján készülnek az ünnepre, október 13-án az alábbi programokkal, kedvezményekkel találkozhatnak az érdeklődők:

Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő, Szeged (www.szegedsport.hu):
Előadások az iskolákban, 50% belépődíj kedvezmény október 13-án és további ingyenes programok (vizitornák, kézmasszázs) a fürdőben.

Aquaticum Debrecen Gyógy- és Fürdőközpont (www.aquaticum.hu): 
"Boom Bikini Party" néven éjszakai fürdőzés, filmvetítés: "A magyar fürdőélet" kiállítási anyagáról, gőz szeánszok, az élményfürdő bejáratánál Bubu a kabalaelefánt várja meglepetéssel a gyerekeket. Előadások az egyetemes és magyar fürdőkultúráról, a fürdőruha történetéről.

Aquaworld Élményfürdő Budapest (www.aqua-world.hu): 
Előadások a magyar fürdőkultúra történetéről a római időktől napjainkig. Játékos, interaktív vetélkedők egész hétvégén a gyermekek és felnőttek részére. A szaunakultúra népszerűsítése érdekében szaunaszeánszok (Tenkes kapitánya a gőzben, A magyar pálinka titka, Magyar tenger különleges szeánszok) és a hagyományos szaunázás megismertetése az érdeklődőkkel.

Barlangfürdő Miskolctapolca (www.barlangfurdo.hu):
Éjszakai fürdőzés (kóstoltatás (pálinka, bor, kolbász), szauna szeánsz, fürdőruha bemutató, táncház, boros fürdő, masszázs.

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum (www.bukfurdo.hu):
Filmvetítés a magyar fürdőkultúráról, Bükfürdő 50 éve fotókiállítás, ingyenes aktív wellness programok, ingyenes állapotfelmérés, masszázs bemutató, ingyenes szauna szeánszok.

Gyulai Várfürdő (www.varfurdo.hu):
Az épülő családi élményfürdő építkezésének bejárását biztosítják "nyílt nap" keretében. 10% belépődíj kedvezmény. 

Harkányi Gyógyfürdő (www.harkanyfurdo.hu)
Játékos vízi vetélkedők, szauna ceremónia, aquafitness, fürdőtörténeti előadások.

Hévizi Gyógyfürdő (www.spaheviz.hu):
Prezentációk vetítése, körbevezetés.

Karcagi Fürdő (www.nkvizkft.hu):
Előadások vetítése az egyetemes és magyar fürdőkultúra témájában.

Komáromi Gyógyfürdő (www.komthermal.hu):

Martfű Termál SPA - Martfű Gyógyfürdő és Uszoda (www.martfuspa.hu):
Előadások a magyar fürdőkultúráról a vendégeknek és a helyi iskoláknak. Éjszakai fürdőzés 

Monori Városi Uszoda:
Az uszodában működő szervezetek, egyesületek bemutatkozása, belépődíj kedvezmény.

Oriental Spa Wellness és Fitness központ, Budapest (www.orientalspa.hu): 
Éjszakai masszázs kavalkád, hagyományos és egzotikus masszázsok, Ma-uri táncbemutató. Chill-out music, tánc és ezen az estén minden masszázs csak 1.000 Ft (előzetes regisztráció alapján)! Hosszabbított nyitva tartás 23:30-ig.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő (www.sarvarfurdo.hu): 
Előadások, gyermekprogram, gitárest.

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő (www.erzsebetfurdo.morahalom.hu):
Egész nap filmvetítés az aulában a magyar fürdőkultúra történetéről, 10.00-18.00 gyermek animáció, családi programok a gyermekfürdő játszóházában, délután ingyenes szauna szeánszok, hosszabbított nyitva tartás 22 óráig. A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából, ezen a napon a teljes árú felnőtt-, diák és nyugdíjas napijegyet vásárlók ajándék belépőt kapnak, mely egy későbbi időpontban felhasználható. 

Tisza-parti Termálfürdő - Tiszakécske (www.thermaltiszapart.eu)

V-8 Uszoda és Szabadidőközpont, Szentendre (www.v-8.hu):
50% belépődíj kedvezmény. Előadások az egyetemes és magyar fürdőkultúráról. 

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd (www.zsory-furdo.hu):
20% kedvezmény a felnőtt és kedvezményes családi belépőjegyek árából, előadások az Egyetemes és Magyar Fürdőkultúra témakörében.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.