Négy hazai sztár és négy topszakács „mérte össze tudását” boros-csirkés témában. A kiváló séfek az ország rangos szállodáiból érkeztek: a Hotel Sofitel éttermének executive chefje, a francia Jeremy Cayron és helyettese, Katona Dániel a fővárosból érkeztek, valamint LIFESTYLE HOTEL MÁTRA főszakácsa, Kovács Tibor Mátraházáról, és a győri ETO Hotel sous chefje, Papp Győző kaptak olyan kuktákat maguk mellé munkájuk során, mint Pikali Gerda, Rékasi Károly, Pindroch Csaba színművészek, valamint Imre Géza világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőröző.
A feladat: 40 perc leforgása alatt kellett készíteni a két fő alapanyagból – tanyasi csirke és száraz fehér bor -, valamint különféle zöldségek, fűszerek, más húsfélék felhasználásával két tányérra egy-egy főfogást, amelyet mind a szigorú ítészek, mind pedig maguk a versenyzők bíráltak el, és pontoztak.
A kiírt versenyidő elteltével a következő fogások kerültek a fehér asztalra: Csirkés cukkini pappardelle (Imre Géza-Kovács Dániel párostól), Csirkemell roston baconos pórés gombaraguval (Rékasi Károly-Kovács Tibor közös munkája), Érzéki betyáros csirke (Pikali Gerda-Papp Győző duótól), Injekciózott csirke (Pindroch Csaba-Jeremy Cayron művészi kivitelezésében).
A szakmai zsűri (elnök: Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, tagok: Vágó Ágnes – Vendég ß Hotel felelős szerkesztő, Bérczi Róbert, a METRO Vevőakadémia főszakácsa) valamint a csapatok egymás munkájának értékelése alapján, figyelembe véve az elkészült ételek ízvilágát, tálalását, megjelenését és névválasztását, a győztes Pindroch Csaba-Jeremy Cayron páros Injekciózott csirkéje lett.