Utazás a jövőbe

A design és annak magyarországi legnevesebb képviselői? Vagy az elegáns, különleges, ötcsillagos helyszín? Esetleg mindkettő vonzotta közönségünket? Egy biztos: olyan sokan tartottak ezúttal velünk, hogy már a rendezvény előtt két héttel kitehettük volna a „Megtelt” táblát, és nem kevés logisztikát igényelt, hogy a végül jelen lévő több mint hetven szakmai vendéget kényelmesen elhelyezzük.

Az ÉS Bisztrót üzemeltető Zsidai Group nevében a népes egybegyűlteket a család tagja, Zsidai Zoltán Roy köszöntötte, aki mesélt az azóta átadásra került ÉS Deli kialakításának történetéről is. Elmondta, a szállodában egy felmérés szerint naponta százan nem reggeliznek a házban – többek között nekik nyitották meg a speciális cukrászdát, ahol kizárólag friss, egyedi ízeket, fenntartható forrásból származó kávétermékeket, valamint szendvicseket, desszerteket, teákat, üdítőket kínálnak.

Személyes hang, a textilek Luis Vuittonja, munka ütemezése az átépítés során

Elkészült és a jövőben átadásra váró éttermek, szállodák általa tervezett arculatát mutatta be Ipacs Géza egri grafikus, aki többek között a brief fontosságát, a fő üzenet közös kialakítását a tulajdonossal, a laza, oldott márkaépítést emelte ki, és mindezek fölé helyezte a személyes kötődést. Az encsi Anyukám mondta, az egri Macok Bisztró és a Kempinskiben található ÉS Deli kialakításának koncepciója is szerepelt előadásában.

Ezt követően Varró Zoltán belsőépítész a hazánkban készült, nemzetközi elismerést hozó, prémiumkategórájú textilkollekciót bemutató, meseszerű megvalósítású spot elkészítésének körülményeiről beszélt. A világ legnagyobb textilgyártó cége, a németországi JAB alapítója, Ralph Anstoetz úr által megrendelt spot werkfilmjét láthattuk közben, amelyet a textilek Luis Vuittonjának is hívott Grandezza kollekció inspirált.

A pesti Királyi Pál utcában egy három csillag superior kategóriájú szálloda belsőépítészeti felújítási munkálatainak lépéseit mutatta be a tervező, Kelemen Csilla. Ahol az átalakításkor a laza, lezser vendégkörhöz, valamint a ház art deco stílusához igazították a belső terek átalakítását, és ahol a felújítás ütemezését is bemutatta a belsőépítész szakember. Így szó esett a munka időpontjának kiválasztásáról, a költségvetésről, a pontos munkamenet tervezéséről, a költségvetés esetleges módosításáról, kivitelezők, beszállítók kiválasztásáról, a szerződések megkötéséről, a pontos ütemterv készítéséről, valamint az utómunkák levezényléséről.

Kávészünet, otthonos érzetet biztosító textilek, világszabadalom masszázs

Etikus kávékereskedelemről, nyomon követhetőségről, származási helyekről, egyedi pörkölési módokról szólt a következő előadás. Nem véletlenül, hiszen Amberboy-Kiss Ádám, az Espresso College alapítója, a 42 Coffee tagja is részt vesz az ÉS Deli megnyitásában. Vendégeink meg is kóstolhatják előadásának témáját: kávészünet következett a neves barista közreműködésével.

„Az otthonok szerepe a szállodák területén felértékelődik” – hallhattuk Bakody Katalintól, a JAB-Gardisette csoport magyarországi képviseletének vezetőjétől, aki az idei évet, ahogy korábban is, rangos nemzetközi európai textilkiállítások látogatásával kezdte. Heimtextil (Frankfurt), Inn Cologne (Köln), Casa (Salzburg), Deco off és Maison Objet (Párizs) – az ott tapasztaltak alapján az ügyvezető asszony elmondta, az otthonos, melegséget utánzó hangulat, a puha anyagok, nagyméretű garnitúrák kényelmes párnákkal, a puritán egyszerűség tagadása, a fekete szín uralkodóvá válása, a home-office egyre növekvő szerepe – ezek az idei év és az elkövetkező időszak új trendjei.

Márciusi találkozónkat Szenyán Zoltán, az Országos Egészségfejlesztő Kft. ügyvezetője zárta, aki saját találmányukat mutatta be. Társaival közösen a világon egyedülálló masszázstechnológiát fejlesztett ki: speciális anyagokat használnak a kezelések során, és a szervezetbe való oxigénbevitel a legfőbb cél. 150 százalékban juttatnak oxigént a sejtekbe, e világújdonsághoz hazai szállodai partnereket keresnek, amellyel, állította a szakember, jelentős piaci előnyhöz jut az a ház, ahol alkalmazzák majd ezt a technikát.

Március 17-i programunk megvalósítását nagyban segítette a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és az ÉS Bisztró teljes csapata, amely helyet biztosított tavaszköszöntő rendezvényünknek, és elegáns fogadást adott vendégeinknek.  A különleges kávévilágot bemutató kávészünetet az ÉS Deli valósította meg. A mátrai borvidék egyik minőségi pincészete, a Laczkó Borház, ahonnét Laczkó Gyula és Balázs különleges ízvilágú, gyönyörű tételeket hozott a hegyvidékről, a vendégeink mind megállapították: „Ezeket a borokat igazi szőlőből készítették!” Érpatakról a Zsindelyes Pálinkaház toppárlatokat kínált Az osztrák Rauch cég magyarországi leányvállalata igazi prémiumtermékét, a BIO TRIO italcsaládot kínálta – amely szintén nagy sikerrel szerepelt És Takács László jégszobrász is szerencsére ismét velünk tartott, és ezúttal a helyszín nevét véste (igaz, nem az örökkévalóságnak) jégbe, gyönyörű, látványos megoldással.

Forrás: Vendég & Hotel


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.