Gasztro
Hamarosan Magyar Bor Napja
A Magyar Bor Napja - Koccintás 2024 rendezvénysorozat központi eseménye szeptember első hétvégéjén kezdődik.
A legjobb kortárs és progresszív magyar konyhák 2024-ben
A Dining Guide Top100 Étteremkalauz listázása alapján.
Íme, a világ legértékesebb élelmiszer márkája
A Brand Finance szerint a 100 legértékesebb élelmiszermárka értéke egy év alatt 4 százalékkal, 268 milliárd dollárra csökkent.
Arculatot váltott a belvárosi bisztró
Átalakuláson és az újrapozicionáláson is keresztülmentek.
Nehéz helyzetben a Starbucks-lánc
Az augusztus közepén kinevezett új vezérigazgatónak több problémával is meg kell küzdenie.
Magyar tehetség is szerepel a séf verseny regionális döntősei között
A kiválasztott fiatal séfek készen állnak arra, hogy bemutatkozzanak a rangos helyi zsűri előtt, megmutatva egyedi elképzeléseiket a gasztronómia jövőjéről.
Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját
A 36 milliárd dolláros, teljes egészében készpénzes tranzakció lehet idén a legnagyobb felvásárlás.
A Wizz Air után két újabb multi ellen indít eljárást a GVH
A Szentkirályi és a Coca-Cola ellen is eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
Bajban a német sörfogyasztás?
Nem volt ilyen alacsony sörfogyasztás 1993 óta.
Magyar pálinkafőzde sikere Amerikában
Elnyerte az “Év Lepárlója” díjat.
Jól alakul az idei szilvatermés
Az elmúlt 4 évben átlagosan 45 ezer tonna körüli szilvatermést takarítottak be a hazai ültetvényeken.
Egyetlen hónap alatt majd' 40 százalékkal emelkedett a liszt ára
2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.
Az ország húsz legjobb péksége is ott lesz a megújult Kenyérlelke Fesztiválon
Augusztus 20-án új helyszínen és megújult tartalommal, a Magyar Kézműves Kenyér Társaság szervezésében jelentkezik a Kenyérlelke Fesztivál, a kézműves pékszakma legrangosabb hazai összejövetele.
Magyar Ízek Utcája '24 - főszerepben a bográcsos, tűzön készült ételek
Immár 15 éve, hogy a Várkert Bazárnál először megrendezték a Magyar Ízek Utcáját. Ezzel augusztus 20-a nemcsak az Államalapítás ünnepe lett, hanem a magyar konyha napja is.
Brandépítés: a hazai kakaógyár felébredve Csipkerózsika-álmából szintet lép
Visszatér a rendszerváltás előtti, szlogenje miatt is jól ismert magyar termék, a Bedeco kakaó. Miközben a mai kor kihívásainak megfelelően, komoly változáson ment keresztül a terméket készítő hazai gyár.
Újabb extrém ízű fagylalt készült a Balatonnál
A nyár legújabb slágere a főtt kukoricás fagyi lehet.
Vezérváltás a Dreher élén
Mike James brit szakember érkezett a Dreher Sörgyárak élére.
Kiemelt ellenőrzések a vendéglátósok körében a Szigeten
A résztvevők biztonsága érdekében kiemelt ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a Sziget fesztivál idején.
Van élet az egyszer használatos műanyagpoharak után
A családi tulajdonú cég által létrehozott gyártási technológia és receptúra egy kétéves projekt eredménye, az érdeklődés pedig már most hatalmas Európa-szerte a termékek iránt.
Zenés-táncos szórakozóhelyet vagy egyéb vendéglátóegységet üzemeltet?
Ha igen, akkor érdemes elolvasnia a most következőket!
Francia Giccs és tökéletes tökéletlenség Thaiföldön
A hely specialitásai a francia sütemények, de a dizájn a „giccs” koncepciójával együtt kívánja fokozni a hatást.
A klímaváltozás miatt sok helyen már tart a szüret
A klímaváltozásnak köszönhetően idén három héttel korábban kezdődött a szüret.
Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva
Indul a verjus-szüret a Villány-siklósi-borvidék egyik legjelentősebb, patinás, több mint 30 éves múlttal rendelkező pincészeténél, a Vylyan birtokon.
Nagyszülőket megidéző nyertesek az idei kenyér- és tortaversenyen
Hagyományos kovászos technológiával, burgonya hozzáadásával, négyféle lisztből készült az idei kenyérgyőztes, a győztes torta készítőjét pedig a gyermekkora, az őt friss süteménnyel kínáló nagymama ihlette.
Magyar szörpök sikere Londonban
A keszthelyi Spájz Szörp manufaktúra szörpjei nyertek rangos nemzetközi díjakat.
Kihirdették az Év strandételét
Az idei győztes a balatonlellei strandon kapható Mesés nyári káposzta.
Durván betett a kánikula az egyik legfontosabb magyar haszonnövénynek
Szomorú prognózist közölt az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának (JRC) szántóföldi kultúrákra vonatkozó júliusi elemzése.
Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!
40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?
Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni
A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik
2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka
Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10 legmenőbb koktélbár
Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot
Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre
Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni
A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.
Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén
Az áruházlánc csatlakozott a duális képzőhelyekhez.
A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén
A világ legértékesebb fedélzeti pezsgőkínálatát mutatta be az Emirates.
Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben
Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem
A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását
A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető
Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért
Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti
Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
Kaliforniai életérzés Budapesten
Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!
Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.