Gasztro
Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció
A McDonald's, mint sok más étteremlánc, súlyos munkaerőhiánnyal küzd világszerte. Ennek oka összetett, most megpróbáljuk végig venni nehézségeik okait.
A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy világverseny idején, hétköznapokon 20-40 százalékkal, de hétvégéken akár 150 százalékkal is megnőhet a balatoni éttermekben, sörözőkben megforduló vendégek száma.
Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón
Ahol a fő téma a generációk megértése a jövőkompatibilis vendéglátásért volt.
Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit
Ide menjünk sütizni, ha valami kivételesre vágyunk - az idei legédesebb kísértések.
Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja
Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak a vendégek.
Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora
A Balatonfüreden megrendezett GROW du Monde borverseny díjátadó ünnepségén öt trófeát adtak át a kategóriagyőzteseknek.
Harcsa&Krumpli, Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves - mi jöhet még?
Itt a pályázati felhívás - idén is keresik az Év Strandételét.
Fogd munkára a mesterséges intelligenciát!
A mesterséges intelligencia futurisztikus vízióból átlépett a valóságba, és egyre inkább mindennapjaink részévé válik. A vendéglátás számára remek fejlesztési lehetőségeket rejt az AI használata.
Átadták a megújult debreceni METRO-t
A METRO áruházlánc 2022-től folyamatosan alakítja át hazai áruházait: a felújítási munkák most befejeződtek a debreceni egységben is.
Bemutatkozik az új Árpád Pink Málna Gin - garantáltan a nyár kedvence lesz!
Az Árpád Pálinka Manufaktúra legújabb ginje friss fertődi málnából készül, aromázás nélkül. Édemes megkóstolni!
Köztük van Magyarország idei kenyérversenyének győztese
A második körös bírálattal csütörtökön ért véget a Magyar Pékszövetség által kiírt XIII. Szent István napi Kenyérverseny, amelyre csaknem 100 terméket neveztek a magyar sütőipari vállalkozások.
A 130 éves Gundelben hírességeknek készített ételeket kóstolhat
A Gundel annyi mindenről híres... például ikonikus vendégeiről és a számukra elkészített pazar fogásokról, amelyek közül most egyet életre keltettek.
Afrikában turnézik a magyar tejtermék-helyettesítő
Agrár Roadshow-n vesz részt a magyar tejtermék-helyettesítő Szenegálban, Ghánában és Kenyában.
Féláron fagyizhat a Csokifagyi Napján
A szervezők remélik, hogy ezen a napon mindenki eszik 1 gombóc csokoládé fagyit, ami máig a legkedveltebb TOP 5 íz egyike.
Már elérhető a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása
Idén a készítők a fenntartható vendéglátás, valamint a tudatos fogyasztás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú éttermek kínálatában
A vendégek mostantól Lackfi János, Nyáry Krisztián és Leiner Laura kedvenc főételét és desszertjét kóstolhatják bármelyik VakVarjú-egységben
Kiszámolták, hogy telt az Avasi Borangolás
Hatalmas sikerrel ért véget a XII. Avasi Borangolás, amelyet a számokban kifejezett eredmények is mutatnak.
Újdonság a nyár pezsgőkínálatában
Ahogy tavaly a Törley ICE, úgy idén a Törley ICE PiNK! robban be a nyári buliszezonba.
A METRO értékesítői ellepték a Balatont
Nem, nem strandolni indultak - egész más okból keresték fel a tó két oldalát.
Itt az idei Dining Guide Év Étterme díjazottjainak teljes listája
A SALT Budapest az Év Étterme díj nyertese 2024-ben. Mellette még sokan kerültek fel idén a díjazottak listájára - mutatjuk a győzteseket.
Íme, az olaszrizlingek füredi világbajnokságának győztesei
Hét ország 349 bora érkezett be a GROW du Monde versenyre, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg. Az idei évben Magyarország lehetett a házigazda.
„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció”
Hallhattuk Gerendai Károlytól azon a szakmai beszélgetésen, amelyre egyik fine dining helyén, a pesti Costes Downtown-ban került sor május 29-én, és ahol a fenntarthatóság volt a fő téma.
Ismét elnyerte a Megbízható Munkaadó címet a METRO Magyarország
A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében.
Vakteszt és borkóstoló a Klasszis Média partnereinek - újratöltve
Második alkalommal került sor lapcsoportunk, a Klasszis Média kiemelt ügyfeleinek szóló ügyféltalálkozónkra május 28-án, kedden az ötcsillagos Aria Hotel Budapestben.
Hamarosan Napbor Ünnep Egerszalókon
Június 15-én jön a St. Andrea Szőlőbirtok nyárköszöntő fesztiválja.
Sörakadémia a bor nyári fővárosában
Már nem csak Zamárdiban, hanem a bor nyári fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet.
Rekordszámú nevezés a kenyérversenyen
Évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód.
Tovább bővül a Kreinbacher Birtok
Jelen formájában már csak nyár végéig fogadja a látogatókat a komplexum.
Megvan, ki indul magyar színekben az idei ifjúsági szakács világbajnokságon
A Stand Étterem fiatal séfje képviseli hazánkat 2024. október 4-én, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2024 Magyarországon megrendezésre kerülő ifjúsági szakács világbajnokságon.
Európai városok, ahol isteni a kávé
Egy friss kávézási szokásokra vonatkozó kutatásban az alapján is rangsorolták Európa fővárosait, hogy mennyi az egy főre eső kávézók számának átlaga és mennyibe kerül egy kávé.
Magyar fejlesztésű AI szoftver a vendéglátóiparban
Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára.
Életstílusról, etikettről és a siker mibenlétéről írt a luxusszakértő
Pécsi Balázs könyvében betekintést kapunk a gourmet ételek világába is, legyenek azok franciás desszertek vagy rákfélék – de az osztrigakóstolás helyes mikéntjét is könnyűszerrel elsajátíthatjuk.
Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei
Íme a nyár legnagyobb kávéslágerei: a görög ihletésű Freddo és az olasz Shakerato.
Terítéken a furmint, az egyik legértékesebb hungarikum
Történelmi borvidékünk elismeréseként született meg az a textil kollekció, amelyben Toszkána festői szépsége a furmint szőlő egyediségével fonódik össze.
Terítéken a vendéglátóipar gazdasági fenntarthatósága
Az esemény fénypontja idén is a három kategóriában - személy, vendéglátóhely és szervezet - adományozott Fenntartható Gasztronómia Díjak átadása lesz.
Jön a Gourmet Fesztivál
Több mint ötven hazai étterem és cukrászda kétszáz fogását kóstolhatjuk végig.
TGI Fridays-ból Ribster lesz
Az étterem új neve legkeresettebb ételükről az amerikai típusú Baby Back Ribs-ről kapta nevét.
Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban
Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóján részt vesznek a szakma elismert képviselői is.
Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete tartalmas és izgalmas gasztrotúra keretében adta át az Év Vendéglőse díjat Erhardt Zoltánnak, Sopronban.
Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme
Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején
Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon
Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben
Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO
A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?
Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán
Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál
A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait
A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.