Gasztro
Michelin-csillagos étterem séfje tanítja egy szegedi középiskola diákjait
Bernard Fournier francia séf, egy olaszországi Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke egy Erasmus+ program keretében szervezett workshopon adja át tudását.
Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska
100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon.
Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet
Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád.
7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma a magyarok mérlege a stuttgarti IKA Kulináris Olimpián
Hatalmas magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban.
Nyolc étel, ital vagy szokás, ami a gasztronómiai világörökség része
A listára azok kerülhetnek fel, melyek valamilyen módon irányt mutatnak a gasztronómia fejlődésében vagy egy-egy ország megmásíthatatlan sajátosságait foglalják magukban.
Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél
Így pontosabb előrejelzést kaphatnak a várható fogyasztásról, az első eredmények 63 százalékos csökkenést mutatnak az ételhulladék mennyiségében.
Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban
A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.
Valentin-nap a Matild Palotában?
A 6 fogásos, különleges vacsora után a tetőterasz titokzatos luxusbárjában lehet majd nézni a csillagos eget.
Pékné, Jóasszony, Udvarmester vagy Dubarry - tudja, mit takarnak az étlapokon jelzett elkészítési módok?
Kattintson, mert a gasztrokulturális alapműveltséghez hozzátartoznak ezek a kifejezések is!
A jövő héten Eger Wine Meetup
A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz.
Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében
A szervezők célja egy diskurzus a nagyobb térségünket lefedő nemzetközi együttműködésről a fenntartható turizmus közös fejlesztése érdekében.
A Rizling Generáció arculattervezőt keres
Egységes borvidéki arculat kialakítására írt ki pályázatot a Balatonfüred-Csopaki Borvidék.
Felelős étkeztetés az Air France járatain
A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték egészíti ki.
5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk
Itt még van olyan hely, mely 1993 óta folyamatosan üzemel.
Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban
A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével.
Ebédmenü luxuskivitelben
Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett.
Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda
Ismét kitárta szárnyait vendégei előtt a Vakvarjú Buda.
Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország
A pesti és a budai egység sikerén felbuzdulva Bécsben nyitja új üzletét a Freyja, Budapest első igazi croissant-péksége.
HR-igazgatóváltás a magyarországi Tesconál
Új HR-vezetőt nevezett ki a Tesco Magyarországon.
Télen sör? E helyen most először
Két napon át tartó korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban.
Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan pincészet boraival
Magyarország és a Kárpát-medence számos borvidékéről érkeznek kiállítók a 14. Furmint Február Nagy Kóstolóra.
Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja
A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.
Toszkána a firenzei reptér tetején terjeszkedik
Nemrégi mutatták be a firenzei Amerigo Vespucci repülőtér új nemzetközi termináljának látványterveit.
Idén négy napig tart az Avasi Borangolás
Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét.
Magyar siker a fagylalt világbajnokságon
Bronzérmes lett és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a magyar cukrász csapat a Gelato World Cup-on.
Országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on
Új sikerek a Mrs Millicent gin háza táján.
Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton
Míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk.
Nestlé - Tesco CSR-együttműködés
Tizenhat millió forintot gyűjtöttek össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére.
„A főszezon is kezd a hétvégékre korlátozódni”
Dél-balatoni gasztronómiai évértékelő Szikra Gabriellával, A Konyhám Stúdió 365 séf-tulajdonosával.
Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron
A magyar csapat már csak Trondheimre koncentrál.
Tavaly csökkent a magyarországi sörfogyasztás
Tavaly 10 százalékkal, évi 6,006 millió hektoliterről 5,4 millió hektoliterre esett a hazai sörfogyasztás.
5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz
Összeállítottunk egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.
Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten
Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is.
Bezár a világ legszebb McDonald's étterme
Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald’s fél évre bezárja a Nyugati téri Mekit.
Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben
A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.
Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme
Bár az elmúlt hetekben felröppentek hírek az Onyx bezárásával kapcsolatban (erről mi is hírt adtunk), valójában nem is járhatnánk távolabb az igazságtól.
Itt kóstolható a világ legnagyobb tequila-kínálata
A Meximodo több, mint 1000 különböző agavépárlattal várja a vendégeket.
Öt szerethető cukrászda Újbudán
Tősgyökeres újbudai lakosként megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.
A bor barátja a mesterséges intelligencia
A kutatók állítása szerint az algoritmus 100 százalékban megbízható, ami így akár a hamisítás elleni küzdelem során is hatalmas segítség lehet.
Íme, 2024 gasztronómiai trendjei
A The New York Times újságírója átfogó kutatást végzett, hogy összesítse, mit gondol jelenleg a szakma az idei év várható trendjeiről.
Ajánlhatunk desszertnek egy Dior-rózsát?
A parfümjeiről is ismert divatház sikeres kávézó- és étteremláncot is működtet a világ különböző pontjain.
Füstölgő bájitalok, kígyós-békás fagylalt shake és vajsörös forró csoki
A SUGAR! a fentieken kívül nyolcféle süteménnyel és kétféle menüvel varázsolja el az édességimádókat e héten péntektől vasárnapig.
Björn Frantzén legújabb étterme a japandi stílus előtt tiszteleg
A japandi mozaikszó egyre elterjedtebb használata is jelzi, mennyire felfutóban van a skandináv és a japán trendek ötvözése.
Borral bérelt nap a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban
Január 25-én BorÉRT konferencia és BorTÚRA a múzeum termeiben.
Íme, 2024 első számú gasztronómiai célpontja
2020-ban érkezett meg a Michelin Guide a szigetországba, legújabb kiadásában már hat étteremnek osztottak csillagot.
Veganuár a felhők felett - receptek az Emirates séfjeitől
Az Emirates séfjei elárulják a légitársaság vegán menüjének titkát.
Bezár az Onyx - vasárnap tartják az utolsó vacsorát
A csúcsgasztronómia magyar rajongóinak kedvence meghirdette utolsó gasztroprogramját, amelyre január 7-én kerül sor.
2024-ben is Év Pálinkás Bonbonja verseny
Az Év Pálinkás Bonbonja verseny védnöke idén is a Magyar Cukrász Ipartestület.