Gasztro
Ha nyárkezdet, akkor Szent György-hegy hajnalig - idén sárkányok kíséretében
Hetedik alkalommal indítják együtt a nyarat a helyi boros pincék tulajdonosai, boros gazdák a Szent György-hegyen.
![Egészséges hedonizmus: a Z generáció étkezési szokásai](https://turizmusonline.hu/i/0/7/f/c/7/a/8/9/b/8/d/a/b/9/4/f/2/0/c/4/nincs-cim_md.jpg)
Egészséges hedonizmus: a Z generáció étkezési szokásai
Milyen szempontok vezérlik a fiatal generációkat az étkezések során? Ellentmondásosak, viszont nem olyan bonyolult megszólítani őket, mint elsőre látszik.
![Íme a SopronFest gourmet kínálata](https://turizmusonline.hu/i/1/d/e/7/0/2/5/2/6/0/9/f/c/3/2/e/5/3/0/c/az-orszag-legnevesebb-sefjei-latogatnak-sopronba_md.jpg)
Íme a SopronFest gourmet kínálata
Május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén huszonhét gourmet program várja a vendégeket.
![Készül az Ország Söre, jöhet az Országos Csapfoglalás](https://turizmusonline.hu/i/8/2/7/7/6/2/3/3/8/0/0/e/e/3/a/2/8/3/4/5/nincs-cim_md.jpg)
Készül az Ország Söre, jöhet az Országos Csapfoglalás
Elrajtolt az az országos online szavazás, ahol a hazai sörrajongók eldönthetik, hogy milyen egyedi, újonnan megalkotott recept alapján készüljön el az Ország Söre.
![A Mellow Mood Hotelsnél folytatja munkáját a híres séf](https://turizmusonline.hu/i/4/e/6/1/d/8/4/2/3/b/2/8/8/3/2/0/f/b/1/a/varju-viktor_md.jpg)
A Mellow Mood Hotelsnél folytatja munkáját a híres séf
Varju Viktor „Vili” több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a vendéglátásban, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja.
![Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban](https://turizmusonline.hu/i/c/f/5/4/e/d/3/9/9/b/1/3/6/3/8/c/1/5/2/b/nincs-cim_md.jpg)
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
![A SVÉT csapata ezzel a Michelin-ajánlásos étteremmel bővült](https://turizmusonline.hu/i/a/5/6/9/b/2/c/8/f/d/c/9/7/1/a/d/e/a/f/6/nincs-cim_md.jpeg)
A SVÉT csapata ezzel a Michelin-ajánlásos étteremmel bővült
Csatlakozott a minőségi vidéki vendéglátóhelyeket tömörítő SVÉT közösségéhez a Tokaj-hegyaljai Bobajka Étterem & Kávézó.
![Zajos sikert arattak a badacsonyi borok](https://turizmusonline.hu/i/b/9/7/b/e/7/b/8/f/a/6/4/4/6/2/0/1/1/3/9/a-villa-sandahl-borai_md.jpg)
Zajos sikert arattak a badacsonyi borok
A Badacsonyi borvidék legnagyobb szabású eseménye tizenharmadik alkalommal költözött Budapestre egy napra és újra hatalmas sikert aratott.
![Korhatárhoz kötnék az energiaitalok fogyasztását](https://turizmusonline.hu/i/3/6/d/d/d/0/e/b/7/c/5/3/1/1/5/e/6/a/0/b/korhatarhoz-kotnek-az-energiaitalok-fogyasztasat_md.jpg)
Korhatárhoz kötnék az energiaitalok fogyasztását
Két parlamenti képviselő benyújtotta az energiaitalok 18 éven alattiaknak való eladását tiltó törvényjavaslatot az Országgyűléshez.
![Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!](https://turizmusonline.hu/i/9/9/9/f/a/a/7/9/6/1/0/4/4/9/8/2/9/4/6/d/nincs-cim_md.jpg)
Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!
Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka
Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón
Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz
A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában
A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé
A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben
Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör
Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten
Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA
A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n
Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.
A magyar csapat magabiztosan bejutott a Bocuse d'Or világbajnoki döntőjébe!
A norvégiai Trondheimben megrendezett európai válogatón elért kiváló eredménnyel.
Ez a legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint
A TasteAtlas nevű gasztronómiai portál a legjobb magyar ételeket vette górcső alá.
GasztroFok – kulináris körutazás Siófokon
Idén már három alkalommal is várják a szolgáltatók az érdeklődőket, az első ízutazó hétvége április 12-14. között lesz.
Bővül a Singapore Airlines gasztronómiai kínálata
A SIA több mint 200 új előételt, főételt és desszertet fejlesztett ki a fedélzeti étkezések bővítésének érdekében.
Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot!
A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
Jön az év első borfesztiválja
Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban - Április 6-án ismét Winelovers Grand!
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié
Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben.
Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein
Közel 40 borászattal, mind a 6 magyar borrégió képviselteti magát az idei ProWein borszakmai rendezvényen Düsseldorfban.
Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül
Ha a méhek eltűnnének a bolygónkról, nem lenne, ami megtermékenyítené a következő növényeket, gyümölcsöket.
Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha
Nem könnyű megszerezni egy Michelin-csillagot, de megőrizni talán még annál is nagyobb kihívás.
A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon
Több mint 100 kiállítóval, köztük 35 étteremmel és 7 cukrászdával várják a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.
Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről
Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje, Lendvai Levente.
A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz
A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.
Nagy veszteség érte a Káli-medence gasztronómiáját
Bezár a környék egyik legkedvesebb színfoltja, az Andriska Pékbisztró.
Telt ház az idei Árpád Párlat koktélversenyen - jövőre szintet lép a rendezvény
Minden várakozást felülmúlt a március 4-én megrendezett II. Árpád Párlat Koktélverseny, a jelentkezők száma a magyar koktélversenyek történetében az elmúlt évekhez képest magas volt.
Szűrt víz a vendéglátásban - a jó öreg csapvíz visszatért
A fenntarthatóság és a környezetvédelem ma már alapvető fontosságú szempont a vendéglátóiparban.
Közeleg az év legnagyobb nemzetközi borszakmai találkozója
A Hungarian Wine Summit egyedülálló lehetőséget kínál a magyar borászok számára, hogy hazai környezetben építhessék tovább nemzetközi kapcsolataikat.
Günzer Tamás az év bortermelője
Március első vasárnapján a Marriott Hotelben, egy elegáns gálaebéd keretében átadták a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetést.
Ebben a pesti étteremben már sírhatunk a pincérek után
A Mia Valentina néven forgó olasz étteremben találkozhatunk a jövővel, azaz étlap helyett mobilapplikáció segítségével rendelhetünk.
Tavaszköszöntő Gasztrohét a METRO-val
A hazai gasztronómiát ünneplő héten a METRO és több, mint 500 partnere 5000 Ft értékű éttermi kuponokkal csalogatják a vendéglátóhelyekre a vendégeket.
Budapesten nyit éttermeket a három Michelin-csillagot szerzett spanyol séf
A közeljövőben két budapesti étteremmel növeli tovább nemzetközi portfólióját.
Árpád Párlat Koktélverseny a Sirha előnapján
Második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, a döntőt hétfőn tartják Budapesten.
Egy hét múlva indul a TASTE BALATON fesztivál
Családias, egyedi és kis létszámú eseményekre számíthatunk, melyekre érdemes előre foglalni, mert hamar telnek a helyek!
Átalakított budaörsi METRO-áruház: fókuszban a Horeca-vásárlók
A professzionális vevők igényeinek való megfelelés és a magas hatékonyság voltak a vezérelvei a budaörsi METRO felújítási programjának.
Burger King-nyitás az M1-es autópályánál
Az M1-es autópálya ácsi lehajtójánál nyílt a Burger King-hálózat 56. magyarországi étterme.
Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamok még nem
Azt, hogy növényi eredetű termékeket húsnéven forgalmazzanak. A francia döntést Gabriel Attal miniszterelnök kedden jelentette be.
Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show
A guruló éttermek 2014 óta 1 millió kilométert tettek meg és hozzávetőlegesen 15 millió terméket értékesítettek.