Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét

Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét 

Bejelentették a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-25 nemzetközi zsűrijének névsorát.
Három héttel korábban kezdődött a szüret ezen a szőlőbirtokon

Három héttel korábban kezdődött a szüret ezen a szőlőbirtokon 

Az aszályos időjárás ellenére jó termésre számít Benesch Antal főborász.
Íme, a legújabb prémium gin portfólió

Íme, a legújabb prémium gin portfólió 

A Premium Gin legújabb portfóliójába kaphattunk betekintést.
Olaszországban már hódít a vegán Nutella

Olaszországban már hódít a vegán Nutella 

Vajon ugyanazt az ízt és állagot kínálja, mint az eredeti?
Rovarok és romlott ételek: bezártak egy kecskeméti éttermet

Rovarok és romlott ételek: bezártak egy kecskeméti éttermet  

Aggasztó körülményeket látva elrendelték a bezárást.
Különleges bemutatóra készül a Meki

Különleges bemutatóra készül a Meki 

Ingyenes koncertekkel és a McDonald’s történetében is egyedi meglepetéssel ünnepel a Nyugati téri Meki.
Olívaolaj-válság: egekben az árak, sok a hamisítás

Olívaolaj-válság: egekben az árak, sok a hamisítás 

A hőhullámok és a szárazság megtette hatását az elmúlt években és megbénította az olívaolaj-termelést.
Közel negyven borászat a Budafoki Borfesztiválon

Közel negyven borászat a Budafoki Borfesztiválon 

Csaknem negyven borászat, valamint helyi és országos ismertségű művészek, nemzetiségi műsorok és gyerekzenekarok is várják a családokat a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon szeptember 6. és 8. között.
Megvan az ország legjobb Sauvignon Blanc-ja

Megvan az ország legjobb Sauvignon Blanc-ja 

A Haraszthy Pincészet Sauvignon Blanc-ja 90 pontot kapott, és ezzel nemcsak Etyek legjobb fehérbora, hanem az ország legjobb sauvignon blanc-ja is lett.
Elkészült Badacsony egyedülálló bora

Elkészült Badacsony egyedülálló bora 

Szintén kuriózumként, a borrajongók legnagyobb örömére a napokban került első alkalommal forgalomba a limitált mennyiségű 2017-es évjáratú Kéknyelű Magnum is.

Franciaország idén elbukja a világ vezető bortermelője címet 

Úgy 13 százalékos csökkenést jeleznek a szakemberek, ami nem is olyan nagy gond, hiszen a világon mindenütt érezhetően szűkül a kereslet a borok iránt.

Új mérföldkőhöz érkezett a Gere család 

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat.

Gordon Ramsay egyik csúcsszakácsa az életéért küzd 

A Gordon Ramsay és Marcus Wareing alatt dolgozó csúcsszakács az életéért küzd, miután megtámadták a Notting Hill karnevál közelében: gyilkossági kísérlet miatt letartóztatják a 31 éves férfit.

White Raven Skybar: a hollók után most rárepültek egy fantasztikus borsorra 

Magyar borkülönlegességek és a Halimba Crystal kelyhek bemutatójára szólt a meghívás a város tetejére. És az időjárás is kegyes volt a tájékoztató idején - káprázatos panoráma tárult elénk a Vár-beli program alkalmával.

Felmérés: mást és másképp isznak a mai fiatalok 

Az MSZSZT információgyűjtése szerint az idei sportközvetítés-nézők tudatosan, visszafogottan isznak, és a hűsítőkkel kevert alkoholos italokat preferálják – valamint, hogy együtt lehessenek.

Limitált kiadású kávékülönlegességek a népszerű kávémárkánál 

Visszatérnek az ősz kedvenc ízei: a Pumpkin Spice Cake és a Maple Pecan.

Újragondolt stílusban ismét nyitva Szeged egyik kedvelt helye 

Szűk két év után ismét megnyitotta kapuit az újjávarázsolt és újragondolt Tiszavirág – kávézó, étterem és ezernyi élmény egy helyen!

Hamarosan Borfesztivál a Budai várban 

Egyre növekszik a kiemelt, extra szolgáltatást igénylő vendégek száma.

A designdíjak Oscarját kapta egy hazai pincészet palackjainak címkecsaládja 

Red Dot-díjas lett a Pátzay Borbirtok új címkecsaládja.

Bajban Berlin fine dining éttermei 

És ez figyelmeztető jelzés lehet a magyarországi, szintén csúcskategóriás vendéglátóhelyek számára is.

A Tojásszövetség szerint túl alacsonyak a tojásárak 

Állítólag az elmúlt időszakban annyit csökkent az étkezési tojás ára, hogy az már veszélyezteti a termelés fenntarthatóságát.

Ez hozzánk is begyűrűzik: egekben az olívaolaj termelői ára a spanyoloknál 

Az elmúlt évek hőhullámai és a brutális szárazság megbénították Spanyolországban az olívaolaj-ipart.

Kovács Lázár bevette pizzáival a Svábhegyet (is) 

A népszerű televíziós séf és műsorvezető Budapest egyik menő hegyi célpontján nyitott új vendéglátóhelyet.

Nagy SVÉT találkozó Tatán 

Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség lesz jelen.

A Starbucks új vezére magángéppel jár majd dolgozni 

Ennél "környezetbarátabb" megoldást nem is választhatott volna.

Ősszel is látogatható a Viadukt Bár 

A kultúra és szórakozás nem ér véget: a közösségi tér színes hétvégi eseményekkel készül egészen október 20-ig.

Hamarosan Magyar Bor Napja  

A Magyar Bor Napja - Koccintás 2024 rendezvénysorozat központi eseménye szeptember első hétvégéjén kezdődik.

A legjobb kortárs és progresszív magyar konyhák 2024-ben 

A Dining Guide Top100 Étteremkalauz listázása alapján.

Íme, a világ legértékesebb élelmiszer márkája 

A Brand Finance szerint a 100 legértékesebb élelmiszermárka értéke egy év alatt 4 százalékkal, 268 milliárd dollárra csökkent.

Arculatot váltott a belvárosi bisztró 

Átalakuláson és az újrapozicionáláson is keresztülmentek.

Nehéz helyzetben a Starbucks-lánc 

Az augusztus közepén kinevezett új vezérigazgatónak több problémával is meg kell küzdenie.

Magyar tehetség is szerepel a séf verseny regionális döntősei között 

A kiválasztott fiatal séfek készen állnak arra, hogy bemutatkozzanak a rangos helyi zsűri előtt, megmutatva egyedi elképzeléseiket a gasztronómia jövőjéről.

Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját 

A 36 milliárd dolláros, teljes egészében készpénzes tranzakció lehet idén a legnagyobb felvásárlás.

A Wizz Air után két újabb multi ellen indít eljárást a GVH 

A Szentkirályi és a Coca-Cola ellen is eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Bajban a német sörfogyasztás? 

Nem volt ilyen alacsony sörfogyasztás 1993 óta.

Magyar pálinkafőzde sikere Amerikában 

Elnyerte az “Év Lepárlója” díjat.

Jól alakul az idei szilvatermés 

 Az elmúlt 4 évben átlagosan 45 ezer tonna körüli szilvatermést takarítottak be a hazai ültetvényeken.

Egyetlen hónap alatt majd' 40 százalékkal emelkedett a liszt ára 

2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

Az ország húsz legjobb péksége is ott lesz a megújult Kenyérlelke Fesztiválon 

Augusztus 20-án új helyszínen és megújult tartalommal, a Magyar Kézműves Kenyér Társaság szervezésében jelentkezik a Kenyérlelke Fesztivál, a kézműves pékszakma legrangosabb hazai összejövetele.

Magyar Ízek Utcája '24 - főszerepben a bográcsos, tűzön készült ételek 

Immár 15 éve, hogy a Várkert Bazárnál először megrendezték a Magyar Ízek Utcáját. Ezzel augusztus 20-a nemcsak az Államalapítás ünnepe lett, hanem a magyar konyha napja is.

Brandépítés: a hazai kakaógyár felébredve Csipkerózsika-álmából szintet lép 

Visszatér a rendszerváltás előtti, szlogenje miatt is jól ismert magyar termék, a Bedeco kakaó. Miközben a mai kor kihívásainak megfelelően, komoly változáson ment keresztül a terméket készítő hazai gyár.

Újabb extrém ízű fagylalt készült a Balatonnál 

A nyár legújabb slágere a főtt kukoricás fagyi lehet.

Vezérváltás a Dreher élén 

Mike James brit szakember érkezett a Dreher Sörgyárak élére.

Kiemelt ellenőrzések a vendéglátósok körében a Szigeten 

A résztvevők biztonsága érdekében kiemelt ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a Sziget fesztivál idején.

Van élet az egyszer használatos műanyagpoharak után  

A családi tulajdonú cég által létrehozott gyártási technológia és receptúra egy kétéves projekt eredménye, az érdeklődés pedig már most hatalmas Európa-szerte a termékek iránt.

Zenés-táncos szórakozóhelyet vagy egyéb vendéglátóegységet üzemeltet? 

Ha igen, akkor érdemes elolvasnia a most következőket!

Francia Giccs és tökéletes tökéletlenség Thaiföldön 

A hely specialitásai a francia sütemények, de a dizájn a „giccs” koncepciójával együtt kívánja fokozni a hatást.

A klímaváltozás miatt sok helyen már tart a szüret 

A klímaváltozásnak köszönhetően idén három héttel korábban kezdődött a szüret.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!