Gasztro
Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét
Bejelentették a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-25 nemzetközi zsűrijének névsorát.
Három héttel korábban kezdődött a szüret ezen a szőlőbirtokon
Az aszályos időjárás ellenére jó termésre számít Benesch Antal főborász.
Íme, a legújabb prémium gin portfólió
A Premium Gin legújabb portfóliójába kaphattunk betekintést.
Olaszországban már hódít a vegán Nutella
Vajon ugyanazt az ízt és állagot kínálja, mint az eredeti?
Rovarok és romlott ételek: bezártak egy kecskeméti éttermet
Aggasztó körülményeket látva elrendelték a bezárást.
Különleges bemutatóra készül a Meki
Ingyenes koncertekkel és a McDonald’s történetében is egyedi meglepetéssel ünnepel a Nyugati téri Meki.
Olívaolaj-válság: egekben az árak, sok a hamisítás
A hőhullámok és a szárazság megtette hatását az elmúlt években és megbénította az olívaolaj-termelést.
Közel negyven borászat a Budafoki Borfesztiválon
Csaknem negyven borászat, valamint helyi és országos ismertségű művészek, nemzetiségi műsorok és gyerekzenekarok is várják a családokat a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon szeptember 6. és 8. között.
Megvan az ország legjobb Sauvignon Blanc-ja
A Haraszthy Pincészet Sauvignon Blanc-ja 90 pontot kapott, és ezzel nemcsak Etyek legjobb fehérbora, hanem az ország legjobb sauvignon blanc-ja is lett.
Elkészült Badacsony egyedülálló bora
Szintén kuriózumként, a borrajongók legnagyobb örömére a napokban került első alkalommal forgalomba a limitált mennyiségű 2017-es évjáratú Kéknyelű Magnum is.
Franciaország idén elbukja a világ vezető bortermelője címet
Úgy 13 százalékos csökkenést jeleznek a szakemberek, ami nem is olyan nagy gond, hiszen a világon mindenütt érezhetően szűkül a kereslet a borok iránt.
Új mérföldkőhöz érkezett a Gere család
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat.
Gordon Ramsay egyik csúcsszakácsa az életéért küzd
A Gordon Ramsay és Marcus Wareing alatt dolgozó csúcsszakács az életéért küzd, miután megtámadták a Notting Hill karnevál közelében: gyilkossági kísérlet miatt letartóztatják a 31 éves férfit.
White Raven Skybar: a hollók után most rárepültek egy fantasztikus borsorra
Magyar borkülönlegességek és a Halimba Crystal kelyhek bemutatójára szólt a meghívás a város tetejére. És az időjárás is kegyes volt a tájékoztató idején - káprázatos panoráma tárult elénk a Vár-beli program alkalmával.
Felmérés: mást és másképp isznak a mai fiatalok
Az MSZSZT információgyűjtése szerint az idei sportközvetítés-nézők tudatosan, visszafogottan isznak, és a hűsítőkkel kevert alkoholos italokat preferálják – valamint, hogy együtt lehessenek.
Limitált kiadású kávékülönlegességek a népszerű kávémárkánál
Visszatérnek az ősz kedvenc ízei: a Pumpkin Spice Cake és a Maple Pecan.
Újragondolt stílusban ismét nyitva Szeged egyik kedvelt helye
Szűk két év után ismét megnyitotta kapuit az újjávarázsolt és újragondolt Tiszavirág – kávézó, étterem és ezernyi élmény egy helyen!
Hamarosan Borfesztivál a Budai várban
Egyre növekszik a kiemelt, extra szolgáltatást igénylő vendégek száma.
A designdíjak Oscarját kapta egy hazai pincészet palackjainak címkecsaládja
Red Dot-díjas lett a Pátzay Borbirtok új címkecsaládja.
Bajban Berlin fine dining éttermei
És ez figyelmeztető jelzés lehet a magyarországi, szintén csúcskategóriás vendéglátóhelyek számára is.
A Tojásszövetség szerint túl alacsonyak a tojásárak
Állítólag az elmúlt időszakban annyit csökkent az étkezési tojás ára, hogy az már veszélyezteti a termelés fenntarthatóságát.
Ez hozzánk is begyűrűzik: egekben az olívaolaj termelői ára a spanyoloknál
Az elmúlt évek hőhullámai és a brutális szárazság megbénították Spanyolországban az olívaolaj-ipart.
Kovács Lázár bevette pizzáival a Svábhegyet (is)
A népszerű televíziós séf és műsorvezető Budapest egyik menő hegyi célpontján nyitott új vendéglátóhelyet.
Nagy SVÉT találkozó Tatán
Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség lesz jelen.
A Starbucks új vezére magángéppel jár majd dolgozni
Ennél "környezetbarátabb" megoldást nem is választhatott volna.
Ősszel is látogatható a Viadukt Bár
A kultúra és szórakozás nem ér véget: a közösségi tér színes hétvégi eseményekkel készül egészen október 20-ig.
Hamarosan Magyar Bor Napja
A Magyar Bor Napja - Koccintás 2024 rendezvénysorozat központi eseménye szeptember első hétvégéjén kezdődik.
A legjobb kortárs és progresszív magyar konyhák 2024-ben
A Dining Guide Top100 Étteremkalauz listázása alapján.
Íme, a világ legértékesebb élelmiszer márkája
A Brand Finance szerint a 100 legértékesebb élelmiszermárka értéke egy év alatt 4 százalékkal, 268 milliárd dollárra csökkent.
Arculatot váltott a belvárosi bisztró
Átalakuláson és az újrapozicionáláson is keresztülmentek.
Nehéz helyzetben a Starbucks-lánc
Az augusztus közepén kinevezett új vezérigazgatónak több problémával is meg kell küzdenie.
Magyar tehetség is szerepel a séf verseny regionális döntősei között
A kiválasztott fiatal séfek készen állnak arra, hogy bemutatkozzanak a rangos helyi zsűri előtt, megmutatva egyedi elképzeléseiket a gasztronómia jövőjéről.
Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját
A 36 milliárd dolláros, teljes egészében készpénzes tranzakció lehet idén a legnagyobb felvásárlás.
A Wizz Air után két újabb multi ellen indít eljárást a GVH
A Szentkirályi és a Coca-Cola ellen is eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
Bajban a német sörfogyasztás?
Nem volt ilyen alacsony sörfogyasztás 1993 óta.
Magyar pálinkafőzde sikere Amerikában
Elnyerte az “Év Lepárlója” díjat.
Jól alakul az idei szilvatermés
Az elmúlt 4 évben átlagosan 45 ezer tonna körüli szilvatermést takarítottak be a hazai ültetvényeken.
Egyetlen hónap alatt majd' 40 százalékkal emelkedett a liszt ára
2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.
Az ország húsz legjobb péksége is ott lesz a megújult Kenyérlelke Fesztiválon
Augusztus 20-án új helyszínen és megújult tartalommal, a Magyar Kézműves Kenyér Társaság szervezésében jelentkezik a Kenyérlelke Fesztivál, a kézműves pékszakma legrangosabb hazai összejövetele.
Magyar Ízek Utcája '24 - főszerepben a bográcsos, tűzön készült ételek
Immár 15 éve, hogy a Várkert Bazárnál először megrendezték a Magyar Ízek Utcáját. Ezzel augusztus 20-a nemcsak az Államalapítás ünnepe lett, hanem a magyar konyha napja is.
Brandépítés: a hazai kakaógyár felébredve Csipkerózsika-álmából szintet lép
Visszatér a rendszerváltás előtti, szlogenje miatt is jól ismert magyar termék, a Bedeco kakaó. Miközben a mai kor kihívásainak megfelelően, komoly változáson ment keresztül a terméket készítő hazai gyár.
Újabb extrém ízű fagylalt készült a Balatonnál
A nyár legújabb slágere a főtt kukoricás fagyi lehet.
Vezérváltás a Dreher élén
Mike James brit szakember érkezett a Dreher Sörgyárak élére.
Kiemelt ellenőrzések a vendéglátósok körében a Szigeten
A résztvevők biztonsága érdekében kiemelt ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a Sziget fesztivál idején.
Van élet az egyszer használatos műanyagpoharak után
A családi tulajdonú cég által létrehozott gyártási technológia és receptúra egy kétéves projekt eredménye, az érdeklődés pedig már most hatalmas Európa-szerte a termékek iránt.
Zenés-táncos szórakozóhelyet vagy egyéb vendéglátóegységet üzemeltet?
Ha igen, akkor érdemes elolvasnia a most következőket!
Francia Giccs és tökéletes tökéletlenség Thaiföldön
A hely specialitásai a francia sütemények, de a dizájn a „giccs” koncepciójával együtt kívánja fokozni a hatást.
A klímaváltozás miatt sok helyen már tart a szüret
A klímaváltozásnak köszönhetően idén három héttel korábban kezdődött a szüret.