Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora

Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora 

A Balatonfüreden megrendezett GROW du Monde borverseny díjátadó ünnepségén öt trófeát adtak át a kategóriagyőzteseknek.
Harcsa&Krumpli, Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves - mi jöhet még?

Harcsa&Krumpli, Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves - mi jöhet még? 

Itt a pályázati felhívás - idén is keresik az Év Strandételét.
Fogd munkára a mesterséges intelligenciát!

Fogd munkára a mesterséges intelligenciát! 

A mesterséges intelligencia futurisztikus vízióból átlépett a valóságba, és egyre inkább mindennapjaink részévé válik. A vendéglátás számára remek fejlesztési lehetőségeket rejt az AI használata.
Átadták a megújult debreceni METRO-t

Átadták a megújult debreceni METRO-t 

A METRO áruházlánc 2022-től folyamatosan alakítja át hazai áruházait: a felújítási munkák most befejeződtek a debreceni egységben is.
Bemutatkozik az új Árpád Pink Málna Gin - garantáltan a nyár kedvence lesz!

Bemutatkozik az új Árpád Pink Málna Gin - garantáltan a nyár kedvence lesz! 

Az Árpád Pálinka Manufaktúra legújabb ginje friss fertődi málnából készül, aromázás nélkül. Édemes megkóstolni!
Köztük van Magyarország idei kenyérversenyének győztese

Köztük van Magyarország idei kenyérversenyének győztese 

A második körös bírálattal csütörtökön ért véget a Magyar Pékszövetség által kiírt XIII. Szent István napi Kenyérverseny, amelyre csaknem 100 terméket neveztek a magyar sütőipari vállalkozások.
A 130 éves Gundelben  hírességeknek készített ételeket kóstolhat

A 130 éves Gundelben hírességeknek készített ételeket kóstolhat 

A Gundel annyi mindenről híres... például ikonikus vendégeiről és a számukra elkészített pazar fogásokról, amelyek közül most egyet életre keltettek.
Afrikában turnézik a magyar tejtermék-helyettesítő

Afrikában turnézik a magyar tejtermék-helyettesítő 

Agrár Roadshow-n vesz részt a magyar tejtermék-helyettesítő Szenegálban, Ghánában és Kenyában.
Féláron fagyizhat a Csokifagyi Napján

Féláron fagyizhat a Csokifagyi Napján 

A szervezők remélik, hogy ezen a napon mindenki eszik 1 gombóc csokoládé fagyit, ami máig a legkedveltebb TOP 5 íz egyike.
Már elérhető a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása

Már elérhető a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása 

Idén a készítők a fenntartható vendéglátás, valamint a tudatos fogyasztás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú éttermek kínálatában 

A vendégek mostantól Lackfi János, Nyáry Krisztián és Leiner Laura kedvenc főételét és desszertjét kóstolhatják bármelyik VakVarjú-egységben

Kiszámolták, hogy telt az Avasi Borangolás 

Hatalmas sikerrel ért véget a XII. Avasi Borangolás, amelyet a számokban kifejezett eredmények is mutatnak.

Újdonság a nyár pezsgőkínálatában 

Ahogy tavaly a Törley ICE, úgy idén a Törley ICE PiNK! robban be a nyári buliszezonba.

A METRO értékesítői ellepték a Balatont 

Nem, nem strandolni indultak - egész más okból keresték fel a tó két oldalát.

Itt az idei Dining Guide Év Étterme díjazottjainak teljes listája 

A SALT Budapest az Év Étterme díj nyertese 2024-ben. Mellette még sokan kerültek fel idén a díjazottak listájára - mutatjuk a győzteseket.

Íme, az olaszrizlingek füredi világbajnokságának győztesei 

Hét ország 349 bora érkezett be a GROW du Monde versenyre, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg. Az idei évben Magyarország lehetett a házigazda.

„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció” 

Hallhattuk Gerendai Károlytól azon a szakmai beszélgetésen, amelyre egyik fine dining helyén, a pesti Costes Downtown-ban került sor május 29-én, és ahol a fenntarthatóság volt a fő téma.

Ismét elnyerte a Megbízható Munkaadó címet a METRO Magyarország 

A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében.

Vakteszt és borkóstoló a Klasszis Média partnereinek - újratöltve 

Második alkalommal került sor lapcsoportunk, a Klasszis Média kiemelt ügyfeleinek szóló ügyféltalálkozónkra május 28-án, kedden az ötcsillagos Aria Hotel Budapestben.

Hamarosan Napbor Ünnep Egerszalókon 

Június 15-én jön a St. Andrea Szőlőbirtok nyárköszöntő fesztiválja.

Sörakadémia a bor nyári fővárosában 

Már nem csak Zamárdiban,  hanem a bor nyári fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet.

Rekordszámú nevezés a kenyérversenyen 

Évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód.

Tovább bővül a Kreinbacher Birtok 

Jelen formájában már csak nyár végéig fogadja a látogatókat a komplexum.

Megvan, ki indul magyar színekben az idei ifjúsági szakács világbajnokságon 

A Stand Étterem fiatal séfje képviseli hazánkat 2024. október 4-én, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2024 Magyarországon megrendezésre kerülő ifjúsági szakács világbajnokságon.

Európai városok, ahol isteni a kávé 

Egy friss kávézási szokásokra vonatkozó kutatásban az alapján is rangsorolták Európa fővárosait, hogy mennyi az egy főre eső kávézók számának átlaga és mennyibe kerül egy kávé.

Magyar fejlesztésű AI szoftver a vendéglátóiparban 

Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára.

Életstílusról, etikettről és a siker mibenlétéről írt a luxusszakértő 

Pécsi Balázs könyvében betekintést kapunk a gourmet ételek világába is, legyenek azok franciás desszertek vagy rákfélék – de az osztrigakóstolás helyes mikéntjét is könnyűszerrel elsajátíthatjuk.

Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei 

Íme a nyár legnagyobb kávéslágerei: a görög ihletésű Freddo és az olasz Shakerato.

Terítéken a furmint, az egyik legértékesebb hungarikum 

Történelmi borvidékünk elismeréseként született meg az a textil kollekció, amelyben Toszkána festői szépsége a furmint szőlő egyediségével fonódik össze. 

Terítéken a vendéglátóipar gazdasági fenntarthatósága 

Az esemény fénypontja idén is a három kategóriában - személy, vendéglátóhely és szervezet - adományozott Fenntartható Gasztronómia Díjak átadása lesz.

Jön a Gourmet Fesztivál 

Több mint ötven hazai étterem és cukrászda kétszáz fogását kóstolhatjuk végig.

TGI Fridays-ból Ribster lesz 

Az étterem új neve legkeresettebb ételükről az amerikai típusú Baby Back Ribs-ről kapta nevét.

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban 

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóján részt vesznek a szakma elismert képviselői is.

Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete tartalmas és izgalmas gasztrotúra keretében adta át az Év Vendéglőse díjat Erhardt Zoltánnak, Sopronban.

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!