Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.
Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját

Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját 

Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.
Kocsonya, koncertek, Miskolc

Kocsonya, koncertek, Miskolc 

A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.
Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban

Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban 

A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.
Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni 

A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.
Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét

Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét 

Ha hinni lehet a találgatásoknak, a borbefektetések összege az évtized végére el fogja érni a megdöbbentően magas fél milliárd dollárt.
Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?

Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?  

Pedig van ilyen. És arról, hogy világversenyi részvételi álmokat dédelgetnek?
Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok

Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok 

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok.
Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban

Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban 

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta.

Gasztronómia a felhők felett  

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent.

Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk? 

Erre is van példa a magyar gasztronómiában: a Simon’s Burger  Budapestre hozta az amerikai gyorséttermek hangulatát.

Pohárba zárt Balaton 

Néhány nappal ezelőtt döntöttek a Balatoni Kör bírái arról, melyik borászatok nedűi felelnek meg az ehhez szükséges kritériumoknak.

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!

Egy dédelgetett álom megvalósulása 

Az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.

Balatonfüredre költözik a népszerű csopaki bisztró 

A helyszín változik ugyan, de a gasztrokínálat, a vasárnapi ebéd és a sajátos hangulat marad a régi.

Miért válik egyre jelentősebbé az Év Mentes Séfje verseny? 

A címben feltett kérdésre a mai világ új generációjának életmódszemlélete a magyarázat.

A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai seregszemléje a Millenárison 

Február utolsó hétvégéjén tartják a tizennegyedik KávéBár Bazárt, amelynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.

Íme, a világ tíz legrégebbi étterme 

Ausztriától kezdve Kínán át, New York-ig, nézzük, melyik az a tíz étterem, melyek kiállták az idő próbáját.

Esszenciák Éve: útjára indul a Budafoki Pincejárat 

Folytatva a nyolc éve nagy sikerű eseménysorozatot, 2024-ben március első szombatjától ismét várják a bor és kultúra szerelmeseit Budafokra.

Hat tökéletes reggeli Budapesten 

A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet.

Részt venne az Év Bortermelője Gálaebéden? Itt az alkalom 

A Magyar Bor Akadémia idén is megrendezi az Év Bortermelője Gálaebédjét; idén Günzer Tamás az ünnepelt.

München és New York találkozása a Budai Várban 

Házias ételekkel, burgerekkel, sörkerti klasszikusokkal, kézműves sörkínálattal és széles fröccslappal vár Spíler Biergarten a Dísz téren.

Rekordszámú kiállító az idei Badacsony New Yorkban eseményen 

A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe költözik.

MVI-konferencia a SIRHA-n 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján.

Michelin-csillagos étterem séfje tanítja egy szegedi középiskola diákjait 

Bernard Fournier francia séf, egy olaszországi Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke egy Erasmus+ program keretében szervezett workshopon adja át tudását.

Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska 

100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon.

Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet 

Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád.

7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma a magyarok mérlege a stuttgarti IKA Kulináris Olimpián 

Hatalmas magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban.

Nyolc étel, ital vagy szokás, ami a gasztronómiai világörökség része 

A listára azok kerülhetnek fel, melyek valamilyen módon irányt mutatnak a gasztronómia fejlődésében vagy egy-egy ország megmásíthatatlan sajátosságait foglalják magukban. 

Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél 

Így pontosabb előrejelzést kaphatnak a várható fogyasztásról, az első eredmények 63 százalékos csökkenést mutatnak az ételhulladék mennyiségében.

Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban 

A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.

Valentin-nap a Matild Palotában? 

A 6 fogásos, különleges vacsora után a tetőterasz titokzatos luxusbárjában lehet majd nézni a csillagos eget.

Pékné, Jóasszony, Udvarmester vagy Dubarry - tudja, mit takarnak az étlapokon jelzett elkészítési módok? 

Kattintson, mert a gasztrokulturális alapműveltséghez hozzátartoznak ezek a kifejezések is!

A jövő héten Eger Wine Meetup 

A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz.

Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében 

A szervezők célja egy diskurzus a nagyobb térségünket lefedő nemzetközi együttműködésről a fenntartható turizmus közös fejlesztése érdekében.  

A Rizling Generáció arculattervezőt keres 

Egységes borvidéki arculat kialakítására írt ki pályázatot a Balatonfüred-Csopaki Borvidék.

Felelős étkeztetés az Air France járatain 

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték egészíti ki.

5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk 

Itt még van olyan hely, mely 1993 óta folyamatosan üzemel.

Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban 

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével.

Ebédmenü luxuskivitelben 

Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett.

Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda 

Ismét kitárta szárnyait vendégei előtt a Vakvarjú Buda.

Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország 

A pesti és a budai egység sikerén felbuzdulva Bécsben nyitja új üzletét a Freyja, Budapest első igazi croissant-péksége.

HR-igazgatóváltás a magyarországi Tesconál 

Új HR-vezetőt nevezett ki a Tesco Magyarországon.

Télen sör? E helyen most először 

Két napon át tartó korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban.

Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan pincészet boraival 

Magyarország és a Kárpát-medence számos borvidékéről érkeznek kiállítók a 14. Furmint Február Nagy Kóstolóra.

Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja 

A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.

Toszkána a firenzei reptér tetején terjeszkedik 

Nemrégi mutatták be a firenzei Amerigo Vespucci repülőtér új nemzetközi termináljának látványterveit.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!
Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket!

Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket! 

Lezárult a zsűrizés, a közönségszavazás és egy fordulatokban gazdag, szakmai programmal is egybekötött díjátadó alkalmával, november 30-án, a napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.