Gasztro

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt
Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola
A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait
A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében
A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait
Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik
Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.

Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt
Szigorú intézkedéseket vezetettek be a száj- és körömfájás magyarországi megjelenése miatt, hogy megakadályozzák a fertőzés átterjedését az országba.

A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek
Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.
Megválasztották Siófokon a Város borát
Garamvári Szőlőbirtok és Androsics Szőlészet borai nyerték az idei Siófok Város Bora díjakat.

Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop
Március 17-től harminc alapvető élelmiszer esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot. A rendelkezés május 31-éig van érvényben.
Új nemzetközi borászati szervezet született
. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek
A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?
Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet
Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Már nálunk is nagyban serénykednek a kínai vendéglátóipari robotok
Olcsóbb, mint egy pincér.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?
Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.
Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem
Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.
Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája
A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.
Bezárt a legendás dunántúli csárda
Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
A nőket ünneplik a Matild Palotában
A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.
Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje
A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. által benyújtott díjnyertes projekt a helyi fehér gólyák védelmére épül.
Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására.
Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál
Az új vezér a Penny-től érkezett.
Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc
Közkedvelt kávékülönlegességek nem lesznek elérhetőek a Starbucks kínálatában, és elbocsájtások is várhatók világszerte.
Badacsony ismét a New Yorkba látogat
Folytatva az elmúlt évek hagyományát 2025. április 5-én ismét Budapestre, a patinás New York Palota Róma termébe költözik egy napra a Badacsonyi borvidék.
Új brunchozó a pesti Belvárosban
Különleges maga az étterem – egyedi gasztronómiával tűzdeltek a mostantól kínált ebédfogások is.
Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining”
Szalai Alexandra, azaz a Catering Queen munkája messze túlmutat a gasztronómián: ő a koncerteknek az az ismert alakja, aki étellel látja el a világsztárokat.
Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak
A nemzeti büszkeség jeleként a klasszikus americanót canadianóra nevezték át kanadai kávézókban.
Indul a fagylaltszezon a Balatonnál
A Balatonnál március 1-től hivatalosan is megkezdődik a fagylaltszezon, ami a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek számára a gazdasági fellendülés időszakát jelenti.
Honnan érkeznek nevezések az idei Winelovers Wine Awards-ra?
Idén már 12 kategóriában küldhetik be tételeiket a borászatok a 2025. június 29. – július 1. között megrendezésre kerülő eseményre.
Királyi lakoma a királyok városában
Székesfehérváron nyitotta meg 60. éttermét a BURGER KING.
Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél
Hein Schumacher vezérigazgató helyére Fernando Fernandez pénzügyi igazgató kerül.
Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak
Egymilliárd forintra pályázhatnak az ezer fő alatti településen működő kiskocsmák, bárok és borozók.
Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán
Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.
Kihirdették az Év Mentes Séfjeit
Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt.
Megvan az ország legjobb lekvárja
Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Hat furcsa étterem a nagyvilágból
A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?
Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében
Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van
Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf
Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál
Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron
A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból
A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról
Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést
Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?
Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese
Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.