Sikeres magyar bemutatkozás a London Wine Fairen

Május 22. és 24. között Londonban találkozott a borszakértők színe java. A Magyar Turisztikai Ügynökség száz négyzetméteres standdal és kilenc társkiállítóval vett részt a London Wine Fairen. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a nemzetközi borszakmai vásáron arról beszélt, hogy a magyar borról egységes, de célpiaconként differenciált nemzetközi kommunikációt kell kialakítani.

36 éve minden évben számos importőr, kereskedő, borszakíró, sommelier és étteremvezető utazik el a brit fővárosba, hogy végig kóstolja a legfrissebb évjáratokat, megbeszélje partnereivel a legfontosabb aktualitásokat és nem utolsósorban azért, hogy részt vegyen a kóstolókon, mesterkurzusokon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség száz négyzetméteres standon kilenc társkiállító számára biztosított lehetőséget arra, hogy bemutassák boraikat. Az eseményen szakmai tárgyalásokra is lehetőség volt a Kensington Olympia központban és a Grand Hall Groundban. Emellett nemzetközi előadók tolmácsolásában mesterkurzusokat, kóstolókat is szervezett az MTÜ, amelyek során Magyarország borkultúrájának sokszínűségét, boraink korszerű, autentikus arcát mutatta be az ügynökség.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán szerdán a magyar standon azt mondta: „a magyar bor egy entitás, egy stílus, ami nélkül a világ szegényebb lenne”. A vezérigazgató szerint ahhoz, hogy Magyarország hiteles márkával tudjon megjelenni a piacokon, a magyar bor egységes kommunikációjának kialakítására van szükség.

Guller Zoltán azt mondta: „Fontos egy olyan korszerű, sok elemből álló keretrendszer felállítása, amely alkalmas arra, hogy megfelelő terminusok mentén és napi szinten is át lehessen adni a magyar borral kapcsolatos eredményeket, üzeneteket. Ez egy többrétegű rendszer, amely az arculati megjelenítéstől az arculati és kommunikációs eszközök folyamatos bővítéséig terjed”.

Ennek része a kommunikáció megfelelő differenciálása a különböző célpiacok igényeihez igazítva, így például az Egyesült Királyságra is. A Magyar Turisztikai Ügynökség már megkezdte a magyar bor kommunikációs keretrendszerének kidolgozását és az ügynökség szakemberei még ezen a nyáron felkeresnek minden magyarországi borrégiót és a munkába bevonják a szakmát is.

A London Wine Fair az egyik legfontosabb borszakmai kiállítás, tavaly 40 termelő országból 600 kiállító mutatott be összesen több mint 10.000 féle bort a közel 15.000 szakmai érdeklődőnek. A háromnapos rendezvény teljes ideje alatt 45 mesterkurzus, workshop és kóstoló várta a vendégeket.


Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.