Életre szóló gasztroélményt kaptak a magyarok Bavaria szívében

Immáron második alkalommal szervezte meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Coninvest Kft.-vel közösen külföldi gasztrotúráját, melynek helyszíne ezúttal München volt.

A túra résztvevőit a bajor főváros főbb catering cégei és ezek partnerei vendégelték meg. Olyan tapasztalatokkal tértek haza a látogatók, melyek az egész itthoni szakmának tanulságosak és építő jellegűek lehetnek.

A túra vendégei közvetlenül találkozhattak az itthon ritkán látható innovatív technológiai megoldásokkal és a vendéglátás világszínvonalú intézményeivel. Közöttük elsőként Európa legnagyobb eszközbérbeadó cége, a Profiemiet non-food catering szolgáltatásait ismerhették meg, ami több mint 6 millió darab, elsőosztályú felszerelést tárol a müncheni raktárában.

A Profimiet legnagyobb német partnere, a Kaefer Catering és annak termelő központja is lenyűgöző élményt nyújtott a résztvevők elmesélése alapján. A 2 éve megépített, 2 000 nm-en elterülő termelőkonyha, valamint az irodák felszereltsége és szervezettsége sok magyar vendéglátós álma.

Érdekesség, hogy a Kaefer cég belvárosi delikátesz üzlete volt a még mindig családi kézben lévő vállalkozás alapköve, amelyet 3 generációval ezelőtt alapítottak. Az épületkomplexumban a 14 különböző gasztrorészleggel rendelkező üzlet mellett egy melegkonyhás bisztrót és egy látványkonyhával rendelkező á la carte éttermet is üzemeltetnek. Ez utóbbi különböző tematikájú, egyenként 12-14 fő kiszolgálására tervezett különtermekkel kápráztatja el vendégeit. A cég parti szerviz részlege olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a BMW, az AUDI, vagy akár a híres Benetton család. A magyar vendégek szomorúan tapasztalták, hogy hazánk borai nem képviseltetik magukat az egyébként lenyűgöző borkínálattal rendelkező étterem borlapján. De reméljük, hogy ez a jövőben megváltozik.

A gasztrotúra egyik kiemelkedő pontjaként a HB Sörház új, központi termelőkonyha szívét, a háromemeletes klimatizált, speciális igények szerint tervezett és legújabb robot-technológiát alkalmazó raktárát mutatták be. A helyiség szívét és lelkét adó szerkezet önműködően, az adott receptben előírt mennyiségű és minőségű alapanyaggal látja el a HB Sörház konyháját. Szinte elképzelhetetlen, hogy mindez a bajor állam tulajdona, és az Októberfeszt idején naponta átlagosan 10 000 ember sör-és ételfogyasztását és napi 3 – 3 500 meleg egytálétel elkészítését garantálja.

Az ALLIANZ Aréna is tartogatott meglepetéseket, hiszen a lélegzetelállító építészeti élményt adó stadiont Európa legmodernebbjei között tartják számon. A felső emeleti Business Club és a különböző eventbox-ok exkluzivitása, a grandiózus méretek és a kivitelezés mind-mind elkápráztatta a túra résztvevőit.

A müncheni vendéglátás és a bemutatók minden helyszínen a jól megszokott, tökéletes németes precizitással voltak megszervezve. Az összesállomáson professzionális audiovizuális technikák segítségével, zökkenőmentesen prezentáltak a vendéglátó intézmények. A gasztrotúra kirándulói összességében olyan szakmai élménnyel térhettek haza, amely az egész hazai vendéglátó iparágnak inspiráló lehet.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.