Életre szóló gasztroélményt kaptak a magyarok Bavaria szívében

Immáron második alkalommal szervezte meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Coninvest Kft.-vel közösen külföldi gasztrotúráját, melynek helyszíne ezúttal München volt.

A túra résztvevőit a bajor főváros főbb catering cégei és ezek partnerei vendégelték meg. Olyan tapasztalatokkal tértek haza a látogatók, melyek az egész itthoni szakmának tanulságosak és építő jellegűek lehetnek.

A túra vendégei közvetlenül találkozhattak az itthon ritkán látható innovatív technológiai megoldásokkal és a vendéglátás világszínvonalú intézményeivel. Közöttük elsőként Európa legnagyobb eszközbérbeadó cége, a Profiemiet non-food catering szolgáltatásait ismerhették meg, ami több mint 6 millió darab, elsőosztályú felszerelést tárol a müncheni raktárában.

A Profimiet legnagyobb német partnere, a Kaefer Catering és annak termelő központja is lenyűgöző élményt nyújtott a résztvevők elmesélése alapján. A 2 éve megépített, 2 000 nm-en elterülő termelőkonyha, valamint az irodák felszereltsége és szervezettsége sok magyar vendéglátós álma.

Érdekesség, hogy a Kaefer cég belvárosi delikátesz üzlete volt a még mindig családi kézben lévő vállalkozás alapköve, amelyet 3 generációval ezelőtt alapítottak. Az épületkomplexumban a 14 különböző gasztrorészleggel rendelkező üzlet mellett egy melegkonyhás bisztrót és egy látványkonyhával rendelkező á la carte éttermet is üzemeltetnek. Ez utóbbi különböző tematikájú, egyenként 12-14 fő kiszolgálására tervezett különtermekkel kápráztatja el vendégeit. A cég parti szerviz részlege olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a BMW, az AUDI, vagy akár a híres Benetton család. A magyar vendégek szomorúan tapasztalták, hogy hazánk borai nem képviseltetik magukat az egyébként lenyűgöző borkínálattal rendelkező étterem borlapján. De reméljük, hogy ez a jövőben megváltozik.

A gasztrotúra egyik kiemelkedő pontjaként a HB Sörház új, központi termelőkonyha szívét, a háromemeletes klimatizált, speciális igények szerint tervezett és legújabb robot-technológiát alkalmazó raktárát mutatták be. A helyiség szívét és lelkét adó szerkezet önműködően, az adott receptben előírt mennyiségű és minőségű alapanyaggal látja el a HB Sörház konyháját. Szinte elképzelhetetlen, hogy mindez a bajor állam tulajdona, és az Októberfeszt idején naponta átlagosan 10 000 ember sör-és ételfogyasztását és napi 3 – 3 500 meleg egytálétel elkészítését garantálja.

Az ALLIANZ Aréna is tartogatott meglepetéseket, hiszen a lélegzetelállító építészeti élményt adó stadiont Európa legmodernebbjei között tartják számon. A felső emeleti Business Club és a különböző eventbox-ok exkluzivitása, a grandiózus méretek és a kivitelezés mind-mind elkápráztatta a túra résztvevőit.

A müncheni vendéglátás és a bemutatók minden helyszínen a jól megszokott, tökéletes németes precizitással voltak megszervezve. Az összesállomáson professzionális audiovizuális technikák segítségével, zökkenőmentesen prezentáltak a vendéglátó intézmények. A gasztrotúra kirándulói összességében olyan szakmai élménnyel térhettek haza, amely az egész hazai vendéglátó iparágnak inspiráló lehet.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.