Életre szóló gasztroélményt kaptak a magyarok Bavaria szívében

Immáron második alkalommal szervezte meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Coninvest Kft.-vel közösen külföldi gasztrotúráját, melynek helyszíne ezúttal München volt.

A túra résztvevőit a bajor főváros főbb catering cégei és ezek partnerei vendégelték meg. Olyan tapasztalatokkal tértek haza a látogatók, melyek az egész itthoni szakmának tanulságosak és építő jellegűek lehetnek.

A túra vendégei közvetlenül találkozhattak az itthon ritkán látható innovatív technológiai megoldásokkal és a vendéglátás világszínvonalú intézményeivel. Közöttük elsőként Európa legnagyobb eszközbérbeadó cége, a Profiemiet non-food catering szolgáltatásait ismerhették meg, ami több mint 6 millió darab, elsőosztályú felszerelést tárol a müncheni raktárában.

A Profimiet legnagyobb német partnere, a Kaefer Catering és annak termelő központja is lenyűgöző élményt nyújtott a résztvevők elmesélése alapján. A 2 éve megépített, 2 000 nm-en elterülő termelőkonyha, valamint az irodák felszereltsége és szervezettsége sok magyar vendéglátós álma.

Érdekesség, hogy a Kaefer cég belvárosi delikátesz üzlete volt a még mindig családi kézben lévő vállalkozás alapköve, amelyet 3 generációval ezelőtt alapítottak. Az épületkomplexumban a 14 különböző gasztrorészleggel rendelkező üzlet mellett egy melegkonyhás bisztrót és egy látványkonyhával rendelkező á la carte éttermet is üzemeltetnek. Ez utóbbi különböző tematikájú, egyenként 12-14 fő kiszolgálására tervezett különtermekkel kápráztatja el vendégeit. A cég parti szerviz részlege olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a BMW, az AUDI, vagy akár a híres Benetton család. A magyar vendégek szomorúan tapasztalták, hogy hazánk borai nem képviseltetik magukat az egyébként lenyűgöző borkínálattal rendelkező étterem borlapján. De reméljük, hogy ez a jövőben megváltozik.

A gasztrotúra egyik kiemelkedő pontjaként a HB Sörház új, központi termelőkonyha szívét, a háromemeletes klimatizált, speciális igények szerint tervezett és legújabb robot-technológiát alkalmazó raktárát mutatták be. A helyiség szívét és lelkét adó szerkezet önműködően, az adott receptben előírt mennyiségű és minőségű alapanyaggal látja el a HB Sörház konyháját. Szinte elképzelhetetlen, hogy mindez a bajor állam tulajdona, és az Októberfeszt idején naponta átlagosan 10 000 ember sör-és ételfogyasztását és napi 3 – 3 500 meleg egytálétel elkészítését garantálja.

Az ALLIANZ Aréna is tartogatott meglepetéseket, hiszen a lélegzetelállító építészeti élményt adó stadiont Európa legmodernebbjei között tartják számon. A felső emeleti Business Club és a különböző eventbox-ok exkluzivitása, a grandiózus méretek és a kivitelezés mind-mind elkápráztatta a túra résztvevőit.

A müncheni vendéglátás és a bemutatók minden helyszínen a jól megszokott, tökéletes németes precizitással voltak megszervezve. Az összesállomáson professzionális audiovizuális technikák segítségével, zökkenőmentesen prezentáltak a vendéglátó intézmények. A gasztrotúra kirándulói összességében olyan szakmai élménnyel térhettek haza, amely az egész hazai vendéglátó iparágnak inspiráló lehet.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.