Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján. A turizmus iránt érdeklődő vendégek mellett, más települések szakemberei, de még a máltai, a szlovák és a bulgáriai standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.

A hatalmas tömeg  jól bizonyítja, hogy turisztikai vonzerje van a fagylaltnak. A tavalyi évben azt tapasztaltuk, hogy a Balatonra sokan csak azért utaznak még hűvösebb időben is, hogy egyenek egy jó fagyit és sétáljanak egy nagyot a parton. Ők 20-50 kilométeres távolságból érkeztek, még hétköznap délutánonként is. Mindez több ezer potenciális vendéget jelenthet idén is. 

- mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.
A standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.

A régió azért is lehet "fagylaltnagyhatalom", mert az itt készülő kézműves termékek pont azt a minőséget képviselik, amelyet a nemzetközi fogyasztói trendek kikényszerítenek az eladókból. A fagylaltpiacon az utóbbi időben az innováció felfutását tapasztalhatjuk, és előtérbe kerültek a kézműves fagylaltkészítők és a kisszériás gyártók. Most a nem mindennapi és egzotikus ízkombinációkkal kísérleteznek a cukrászok, és a kiváló minőségű alapanyagok felhasználására helyezték a hangsúlyt mindenütt a világban. Ráadásul a régió cukrászdáit olyan médiafigyelem övezte a Balaton Fagyija választás kapcsán a tavalyi évben, hogy annak eredményeként több helyen 10-15 százalékkal időlegesen meg is növekedett a forgalom. Az idei évben ez a médiafigyelem tovább fog erősödni, hiszen tavasszal ismét megrendezik a Balaton Fagyija választást.

- tette hozzá Éskovács Péter, a verseny kommunikációs tanácsadója.

Az Utazás+ 2024 kiállításon, nem véletlenül a BalatonBike365 standja mellé tették a fagylatospultot.  Princzinger Péter,  Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint: a kerékpárosok gyakorta célállomásként jelölik meg a cukrászdákat, miután a tavalyi fagyis versenyen elindult cukrászdák jelentős része kerékpáros útvonalak mentén működik, ezért a bringás turisták gyakorta keresik fel ezeket. A tavalyi dobogós helyet elért cukrászdák mellet,  megtalálható a BalatonBike365 applikáció térképén közel kétszáz másik étterem,  kávézó, fagyizó is. Ezek a 200 kilométeres tó körüli bringakör környékén helyezkednek el és sok közülük egész évben várja turistákat.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.