Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján. A turizmus iránt érdeklődő vendégek mellett, más települések szakemberei, de még a máltai, a szlovák és a bulgáriai standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.

A hatalmas tömeg  jól bizonyítja, hogy turisztikai vonzerje van a fagylaltnak. A tavalyi évben azt tapasztaltuk, hogy a Balatonra sokan csak azért utaznak még hűvösebb időben is, hogy egyenek egy jó fagyit és sétáljanak egy nagyot a parton. Ők 20-50 kilométeres távolságból érkeztek, még hétköznap délutánonként is. Mindez több ezer potenciális vendéget jelenthet idén is. 

- mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.
A standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.

A régió azért is lehet "fagylaltnagyhatalom", mert az itt készülő kézműves termékek pont azt a minőséget képviselik, amelyet a nemzetközi fogyasztói trendek kikényszerítenek az eladókból. A fagylaltpiacon az utóbbi időben az innováció felfutását tapasztalhatjuk, és előtérbe kerültek a kézműves fagylaltkészítők és a kisszériás gyártók. Most a nem mindennapi és egzotikus ízkombinációkkal kísérleteznek a cukrászok, és a kiváló minőségű alapanyagok felhasználására helyezték a hangsúlyt mindenütt a világban. Ráadásul a régió cukrászdáit olyan médiafigyelem övezte a Balaton Fagyija választás kapcsán a tavalyi évben, hogy annak eredményeként több helyen 10-15 százalékkal időlegesen meg is növekedett a forgalom. Az idei évben ez a médiafigyelem tovább fog erősödni, hiszen tavasszal ismét megrendezik a Balaton Fagyija választást.

- tette hozzá Éskovács Péter, a verseny kommunikációs tanácsadója.

Az Utazás+ 2024 kiállításon, nem véletlenül a BalatonBike365 standja mellé tették a fagylatospultot.  Princzinger Péter,  Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint: a kerékpárosok gyakorta célállomásként jelölik meg a cukrászdákat, miután a tavalyi fagyis versenyen elindult cukrászdák jelentős része kerékpáros útvonalak mentén működik, ezért a bringás turisták gyakorta keresik fel ezeket. A tavalyi dobogós helyet elért cukrászdák mellet,  megtalálható a BalatonBike365 applikáció térképén közel kétszáz másik étterem,  kávézó, fagyizó is. Ezek a 200 kilométeres tó körüli bringakör környékén helyezkednek el és sok közülük egész évben várja turistákat.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?