Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján. A turizmus iránt érdeklődő vendégek mellett, más települések szakemberei, de még a máltai, a szlovák és a bulgáriai standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.

A hatalmas tömeg  jól bizonyítja, hogy turisztikai vonzerje van a fagylaltnak. A tavalyi évben azt tapasztaltuk, hogy a Balatonra sokan csak azért utaznak még hűvösebb időben is, hogy egyenek egy jó fagyit és sétáljanak egy nagyot a parton. Ők 20-50 kilométeres távolságból érkeztek, még hétköznap délutánonként is. Mindez több ezer potenciális vendéget jelenthet idén is. 

- mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.
A standok képviselői is sorban álltak azért, hogy megkóstolják a Balaton Fagyiját, amelyet Balatonalmádi ikonikus vendéglátóhelyéről, az Amaretto cukrászdából hoztak.

A régió azért is lehet "fagylaltnagyhatalom", mert az itt készülő kézműves termékek pont azt a minőséget képviselik, amelyet a nemzetközi fogyasztói trendek kikényszerítenek az eladókból. A fagylaltpiacon az utóbbi időben az innováció felfutását tapasztalhatjuk, és előtérbe kerültek a kézműves fagylaltkészítők és a kisszériás gyártók. Most a nem mindennapi és egzotikus ízkombinációkkal kísérleteznek a cukrászok, és a kiváló minőségű alapanyagok felhasználására helyezték a hangsúlyt mindenütt a világban. Ráadásul a régió cukrászdáit olyan médiafigyelem övezte a Balaton Fagyija választás kapcsán a tavalyi évben, hogy annak eredményeként több helyen 10-15 százalékkal időlegesen meg is növekedett a forgalom. Az idei évben ez a médiafigyelem tovább fog erősödni, hiszen tavasszal ismét megrendezik a Balaton Fagyija választást.

- tette hozzá Éskovács Péter, a verseny kommunikációs tanácsadója.

Az Utazás+ 2024 kiállításon, nem véletlenül a BalatonBike365 standja mellé tették a fagylatospultot.  Princzinger Péter,  Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint: a kerékpárosok gyakorta célállomásként jelölik meg a cukrászdákat, miután a tavalyi fagyis versenyen elindult cukrászdák jelentős része kerékpáros útvonalak mentén működik, ezért a bringás turisták gyakorta keresik fel ezeket. A tavalyi dobogós helyet elért cukrászdák mellet,  megtalálható a BalatonBike365 applikáció térképén közel kétszáz másik étterem,  kávézó, fagyizó is. Ezek a 200 kilométeres tó körüli bringakör környékén helyezkednek el és sok közülük egész évben várja turistákat.


A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.