A láncnak Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Magyarországon, Horvátországban, Norvégiában és Ázsiában vannak üzletei. Ezek általában autópályák és repülőterek, valamint kedvelt turisztikai célpontok mellett fekszenek. Az éttermek koncepciója az, hogy friss alapanyagokból készítenek egészséges ételeket a vendégek szeme láttára. Fontos kulcsszó még a minőség és a szezonalitás. Az alapanyagokat helyi termelők szállítják minden nap. A kenyeret és a péksüteményeket házi recept alapján frissen sütik az éttermekben, tartósítószerek és adalékanyagok felhasználása nélkül. Ugyanígy készíti a tésztákat is – az első lépéstől az utolsóig szintén a vendégek előtt. A stratégia sikeresnek bizonyult: a Marché® étteremlánc forgalma tavaly 202 millió eurós forgalmat ért el és számos kitüntetést is elnyert, többek között ADAC-ét, amely Európa két legjobb autós pihenőjét kereste, idén pedig a gasztronómiai ágazat Oscar-díjét is megkapta. (www.gast.at)
Fennállása 25. évfordulóját ünnepli a Marché® étteremlánc
Éppen 25 éve, 1983 novemberében nyitották Stuttgartban az első Marché® éttermet., amivel egy újfajta üzlettípus is megjelent: az étterem mint piactér. Ma már világszerte 79 egység tartozik a folyamatosan bővülő hálózathoz.
Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme
Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején
Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon
Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben
Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO
A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?
Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán
Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál
A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait
A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka
Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Interjú
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”
Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.