GasztroFok – kulináris körutazás Siófokon

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is bemutatkozik a GasztroFok Siófokon! Idén már három alkalommal is várják a szolgáltatók az érdeklődőket, az első ízutazó hétvége április 12-14. között lesz, tele izgalmakkal.

Tavaly ősszel indult útnak Siófokon a GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni. Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is. A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az volt, hogy az egész éves Balaton szemléletet erősítse, valamint az, hogy Siófok felkerüljön a régió gasztro-térképére.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már 3 alkalommal is megrendezésre kerül az esemény!

Az áprilisi GasztroFok tavasz, a szeptemberi GasztroFok nyárutó és a novemberi GasztroFok ősz a különböző évszakok speciális kínálatát hivatott felvonultatni az érdeklődők számára, ezzel is erősítve azt, hogy „Siófok egész évben vár.  A kínálatban egyaránt megtalálhatóak helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is. Így biztosan mindenki talál az ízlésének megfelelő választási lehetőséget. A teljes kínálat hamarosan elérhető a Siofokguide Facebook oldalán a Gasztrofok események alatt, a város honlapján és a Tourinform Irodában.

Biztosan lesz: mini termelői gasztropiac - különböző országok street food ételeivel a Yacht Hotel jóvoltából, tojásos móka a #hastEGG Kalandparkban, a tavaszi zsongás jegyében vegyes ízelítő tálak az Apa Világa ságvári birtokán vendég kitelepülőkkel. Ha igazán különleges túrára vágynánk, akkor sós-sajtos és sajtos-baconos kürtőskalácsokat és frissen sült ,sós kalácstésztából készült tölcsérben tálalt gyrost kóstolhatunk a Julcsi Kalácsodánál Szabadifürdőn, kis kitérővel a BiancoRosso különleges olasz és magyar borválasztékkal várja a résztvevőket. A Hotel Sungarden nem mindennapi menüvel, pálinka és borkóstolóval, sajt és bon-bon válogatásokkal, kvízjátékkal, gyerek programokkal, más termelők bevonásával és élő zenével készül a GasztroFok hétvégére a külsős érdeklődőknek is, csakúgy mint a Hotel Azúr Opus étterme. A tradicionális ételek kedvelőit várja az Öreghalász étterem és a Sándor Étterem is Siófokon.

És még sorolhatnánk a csábító ízélményeket, érdemes minél többet kipróbálni a GasztroFok Tavasz keretében! Ajánlott előre bejelentkezni, asztalt foglalni és hamarosan kiderül milyen GasztroTaxi segíti az íz-utazókat minél több helyszín körbekóstolásában.

 


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.