GasztroFok – kulináris körutazás Siófokon

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is bemutatkozik a GasztroFok Siófokon! Idén már három alkalommal is várják a szolgáltatók az érdeklődőket, az első ízutazó hétvége április 12-14. között lesz, tele izgalmakkal.

Tavaly ősszel indult útnak Siófokon a GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni. Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is. A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az volt, hogy az egész éves Balaton szemléletet erősítse, valamint az, hogy Siófok felkerüljön a régió gasztro-térképére.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már 3 alkalommal is megrendezésre kerül az esemény!

Az áprilisi GasztroFok tavasz, a szeptemberi GasztroFok nyárutó és a novemberi GasztroFok ősz a különböző évszakok speciális kínálatát hivatott felvonultatni az érdeklődők számára, ezzel is erősítve azt, hogy „Siófok egész évben vár.  A kínálatban egyaránt megtalálhatóak helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is. Így biztosan mindenki talál az ízlésének megfelelő választási lehetőséget. A teljes kínálat hamarosan elérhető a Siofokguide Facebook oldalán a Gasztrofok események alatt, a város honlapján és a Tourinform Irodában.

Biztosan lesz: mini termelői gasztropiac - különböző országok street food ételeivel a Yacht Hotel jóvoltából, tojásos móka a #hastEGG Kalandparkban, a tavaszi zsongás jegyében vegyes ízelítő tálak az Apa Világa ságvári birtokán vendég kitelepülőkkel. Ha igazán különleges túrára vágynánk, akkor sós-sajtos és sajtos-baconos kürtőskalácsokat és frissen sült ,sós kalácstésztából készült tölcsérben tálalt gyrost kóstolhatunk a Julcsi Kalácsodánál Szabadifürdőn, kis kitérővel a BiancoRosso különleges olasz és magyar borválasztékkal várja a résztvevőket. A Hotel Sungarden nem mindennapi menüvel, pálinka és borkóstolóval, sajt és bon-bon válogatásokkal, kvízjátékkal, gyerek programokkal, más termelők bevonásával és élő zenével készül a GasztroFok hétvégére a külsős érdeklődőknek is, csakúgy mint a Hotel Azúr Opus étterme. A tradicionális ételek kedvelőit várja az Öreghalász étterem és a Sándor Étterem is Siófokon.

És még sorolhatnánk a csábító ízélményeket, érdemes minél többet kipróbálni a GasztroFok Tavasz keretében! Ajánlott előre bejelentkezni, asztalt foglalni és hamarosan kiderül milyen GasztroTaxi segíti az íz-utazókat minél több helyszín körbekóstolásában.

 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.