Hat fiatal séf, hat konyhában, izzó hangulatban

A résztvevők egy méltán híres szakácsversenyen mutathatták meg, hogyan bánnak a fakanállal. A továbbjutást csak egy, a legjobb érdemelhette ki.

Március 12-én az első SIRHA Budapest kiállításon rendezték a Bocuse d’Or Magyar Döntőjét. A nagyszámú hazai szurkolótáborhoz a SIRHA Budapest külföldi szakmai látogatói is csatlakoztak, hiszen a BOCUSE ’d Or a SIRHA nemzetközi közönsége előtt is jól ismert esemény. A kiállítás utolsó napjának több ezer látogatója lehetett tanúja a magyar tehetségek versenyének.

A verseny

A versenyzőknek 4 óra 48 perc állt rendelkezésre, hogy a megadott alapanyagok felhasználásával elkészítsék a két fogást 6-6 főre. A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjén a menü alapanyagai majdnem megegyeztek a stockholmi döntőre előírtakkal. A kötelező alkotó elemek a malaccomb lábbal, vér és/vagy bél, a Belon osztriga, a kék kagyló és a fekete tőkehal voltak. A verseny reggel nyolc órakor kezdődött, az első tálalásra 12.00-kor, az utolsóra fél kettőkor került sor. A háromtagú konyhai felügyelő zsűri, és a 10 tagú kóstoló zsűri döntötte, hogy ki érdemli a továbbjutást.

A stockholmi továbbjutó

A legjobb, és egyben a stockholmi továbbjutó, valamint a – „Legszebb hal” különdíj nyertese Molnár Gábor a Geisel’s Vinothek (München) séfje lett. A második helyezést és a „Legszebb tálalás” különdíját Daniel O’Shea (magyar-ír állampolgár, Alabárdos Étterem, Budapest), míg harmadik helyezést Győrffy Árpád (Aranykaviár, Budapest) érdemelte ki.

A nyertes ételei

  • Konfitált tőkehal, kagyló tatárral, avokádó halkrémmel.
  • Grillezett osztriga zselé raviolival és barnavaj sabayonnal.
  • A tányéron megjelenő organikus mezei növények: cickafarkfű, árvacsalán, tyúkhúr, ibolya, medvehagyma szár, Eiskraut.
  • Töltött véres kolbász, almapüré zselében.
  • Rántott, szalonnás-zöldfűszeres burgonyakrém sertésbélben.
  • Láb-csülök ravioli, fűszersalátaval.
  • Céklás jus.
  • Tányéron megjelenő további elemek: sertésláb chips, kovászos dinnye, zöldfűszer olaj



Molnár Gábornak 2014. május 8.-án szurkolhatunk legközelebb, a Stockholmban megrendezett európai döntőn.

A Magyar Bocuse Akadémia pályázik a Bocuse d'Or Europe 2016-os döntőjének megrendezésére, és a már beadott pályázat értékelésében a hazai döntők sikeres lebonyolítása komoly előnynek számíthat.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.