Jön az év első borfesztiválja

Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban - Április 6-án ismét Winelovers Grand! A Grandon több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka képviselteti magát legalább 700 tétellel, valamint további csúcsborok és nemzetközi márkák legalább 100 féle bora is kóstolható.

A borszeretők számára igazi paradicsom ez az esemény, hiszen anélkül kóstolhatnak meg akár többszáz bort, hogy az nagyobb anyagi befektetéssel járna. A könnyedebb fehérborok, rozék és gyümölcsös vörösborok mellett hagyományos eljárással készült pezsgők, hordóban érlelt testesebb vörösborok, és természetes édes borok, tokaji aszúk is szép számmal kóstolhatók a standoknál. A legnagyobb választékot felvonultató Trifecta Teremben az érdeklődők a kóstolás mellett a hazai borászokkal találkozhatnak, és személyesen tehetik fel kérdéseiket.

Winelovers Grand, Hotel Corinthia
Winelovers Grand, Hotel Corinthia

Aki külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelné a borokat, az a Csúcsborok és nemzetközi borok termében megteheti. Itt egyrészt a hazai pincészetek prémium kategóriás borainak kóstolására nyílik lehetőség, másrészt azokat is ide várják, akik válogatott nemzetközi bortételekkel ismerkednének meg. A különteremben fellelhető csúcsborok a hazai termelők különleges tételeiből kerülnek válogatásra, a nemzetközi borokat pedig a Wine & Spirit Education Trust Level 1 & 2 & 3 Award in Wines kurzusok ajánlott tételei közül választják ki a szervezők a Borkollégium oktatóinak segítségével.

Az edukációt minden évben a rendezvény központi elemévé teszik. A kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat segít, hogy a résztvevők boros tudása számottevően fejlődjön. A rendezők kiemelt célja, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. Partnerük ebben hazánk legrégebbi, legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). A rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningeken vehetnek részt az érdeklődők, amelyeken bármilyen kérdést feltehetnek, eszmecserét folytathatnak. Ezeken nemcsak borokat, hanem akár különleges söröket és párlatokat is megismerhetnek a vendégek.

Winelovers Grand, Hotel Corinthia
Winelovers Grand, Hotel Corinthia

A szervezők idén is 200 db “A Jövő Borfogyasztója” szuper kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A Jövő Borfogyasztója program támogatója idén a villányi Streit-Zagonyi Borászat, amely egy fehér-, egy rozé-, valamint egy könnyedebb és egy testesebb vörösbort mutat be a szortimentjéből a fiataloknak.

Az involváltabb érdeklődők számára 5 kiemelt mesterkurzus kerül megrendezésre, amelyeken olyan, “haladóbb” témákban lehet tájékozódni, mint: English sparkling - a pezsgő angolul, Riesling of the world, Ecstasy of GOLD - Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?, Napa Valley Cabernet Sauvignon - Vintage 2019, Muzeális aszú - 1940-től 83-ig. A szervezők ezeken a kétórás kurzusokon több olyan tételt is bemutatnak, amelyek Magyarországon nem elérhetőek.

Winelovers Grand, Hotel Corinthia
Winelovers Grand, Hotel Corinthia

A Grandon a borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítését is célul tűzik ki minden évben, ezért 200, a borszakmában dolgozó résztvevő számára kedvezményes jegyet biztosítanak. 


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.