Jön az év első borfesztiválja

Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban - Április 6-án ismét Winelovers Grand! A Grandon több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka képviselteti magát legalább 700 tétellel, valamint további csúcsborok és nemzetközi márkák legalább 100 féle bora is kóstolható.

A borszeretők számára igazi paradicsom ez az esemény, hiszen anélkül kóstolhatnak meg akár többszáz bort, hogy az nagyobb anyagi befektetéssel járna. A könnyedebb fehérborok, rozék és gyümölcsös vörösborok mellett hagyományos eljárással készült pezsgők, hordóban érlelt testesebb vörösborok, és természetes édes borok, tokaji aszúk is szép számmal kóstolhatók a standoknál. A legnagyobb választékot felvonultató Trifecta Teremben az érdeklődők a kóstolás mellett a hazai borászokkal találkozhatnak, és személyesen tehetik fel kérdéseiket.

Winelovers Grand, Hotel Corinthia
Winelovers Grand, Hotel Corinthia

Aki külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelné a borokat, az a Csúcsborok és nemzetközi borok termében megteheti. Itt egyrészt a hazai pincészetek prémium kategóriás borainak kóstolására nyílik lehetőség, másrészt azokat is ide várják, akik válogatott nemzetközi bortételekkel ismerkednének meg. A különteremben fellelhető csúcsborok a hazai termelők különleges tételeiből kerülnek válogatásra, a nemzetközi borokat pedig a Wine & Spirit Education Trust Level 1 & 2 & 3 Award in Wines kurzusok ajánlott tételei közül választják ki a szervezők a Borkollégium oktatóinak segítségével.

Az edukációt minden évben a rendezvény központi elemévé teszik. A kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat segít, hogy a résztvevők boros tudása számottevően fejlődjön. A rendezők kiemelt célja, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. Partnerük ebben hazánk legrégebbi, legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). A rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningeken vehetnek részt az érdeklődők, amelyeken bármilyen kérdést feltehetnek, eszmecserét folytathatnak. Ezeken nemcsak borokat, hanem akár különleges söröket és párlatokat is megismerhetnek a vendégek.

Winelovers Grand, Hotel Corinthia
Winelovers Grand, Hotel Corinthia

A szervezők idén is 200 db “A Jövő Borfogyasztója” szuper kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A Jövő Borfogyasztója program támogatója idén a villányi Streit-Zagonyi Borászat, amely egy fehér-, egy rozé-, valamint egy könnyedebb és egy testesebb vörösbort mutat be a szortimentjéből a fiataloknak.

Az involváltabb érdeklődők számára 5 kiemelt mesterkurzus kerül megrendezésre, amelyeken olyan, “haladóbb” témákban lehet tájékozódni, mint: English sparkling - a pezsgő angolul, Riesling of the world, Ecstasy of GOLD - Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?, Napa Valley Cabernet Sauvignon - Vintage 2019, Muzeális aszú - 1940-től 83-ig. A szervezők ezeken a kétórás kurzusokon több olyan tételt is bemutatnak, amelyek Magyarországon nem elérhetőek.

Winelovers Grand, Hotel Corinthia
Winelovers Grand, Hotel Corinthia

A Grandon a borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítését is célul tűzik ki minden évben, ezért 200, a borszakmában dolgozó résztvevő számára kedvezményes jegyet biztosítanak. 


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?