Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Immár harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő  részén, a BudaParton. Az első Dobay Cukrászda másfél évvel ezelőtt Halásztelken, a második tavaly decemberben az I. kerületi Horváth-kertben nyílt, amivel húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek.

A három cukrászda közül a legnagyobb vendégtérrel rendelkező, izgalmas ipari design-nal megvalósított cukrászdáját nyitotta meg Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség néven a XI. kerületi Garda utcában május 7-én a VakVarjú Csoport.

 

Ipari design, csupa üveg és különleges, játékos megoldások a belső térben - látványos és szemet gyönyörködtető az új Dobay-egység / Forrás: Dobay Cukrászda
Ipari design, csupa üveg és különleges, játékos megoldások a belső térben - látványos és szemet gyönyörködtető az új Dobay-egység / Forrás: Dobay Cukrászda

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf ügyvezető igazgatója és a Dobay cukrászdák társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

Semsei Rudolf ügyvezető igazgatója és a Dobay cukrászdák társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

Semsei Rudolf elmondta:

Ezer szállal kapcsolódunk e környékhez, itt működik ÖbölHáz Rendezvényközpontunk és a jövőre 15. születésnapját ünneplő, szezonálisan nyitva tartó éttermünk, a VakVarjú Beach Bistro. Rengeteg személyes emlék is köt ide, Újbudán nőttem fel, gyerekként sokat úsztam ebben az öbölben, és a mai napig itt élek a családommal. A városrész az utóbbi időben hihetetlen fejlődésen ment keresztül, úgy éreztük, hogy tradicionális francia eleganciát sugárzó, mégis modern cukrászdánkkal tovább tudjuk színesíteni a BudaPart izgalmas világát. 

B-j: Dr. László Imre, Semsei Rudolf, Dobay Eszter a megnyitó alkalmával / Forrás: Dobay Cukrászda
B-j: Dr. László Imre, Semsei Rudolf, Dobay Eszter a megnyitó alkalmával / Forrás: Dobay Cukrászda

Mi köszönti a vendégeket a Dobay BudaPartban?  

Könnyed francia elegancia, puha kárpitos falak, játékos függőhinták az asztalok mentén, macaron formájú székek, virágmintás tapéta, virágos lámpák és márványmintázatú asztallapok.

Emellett a cukrászda minden oldalát üveghomlokzat borítja, ahol minden szegletben zöldell egy-egy élő növény. A különleges designmegoldások Szabó Attila belsőépítész világát dícsérik.

A vendégeknek nincs is más dolguk ebben az édes mesevilágban, mint választani az elérhető áron megvásárolható, szeretettel sütött cukrásztermékek és pékáruk, a meleg reggelik és a minden nap kínált ebédmenük közül. 

A cukrászdához gyönyörű, kényelmes terasz is tartozik, és a házaspár ígérete szerint itt is folytatják majd a korábbi egységekben elindított kultúrmissziójukat: legközelebb Nyáry Krisztián lép fel a legújabb, most felavatott BudaPart Cukrászdában.

Édes álom - nap mint nap, ami a csepeli cukrászüzemből kerül ki, és érkezik a vendégek elé / Forrás: Dobay Cukrászda
Édes álom - nap mint nap, ami a csepeli cukrászüzemből kerül ki, és érkezik a vendégek elé / Forrás: Dobay Cukrászda

Édes álom - ami valósággá vált

Fejvadász volt, majd egy találkozás és egy szerelem eredményeként Rudolf felesége lett Dobay Eszter, a cukrászda névadója. Aki négy gyerek felnevelése mellett a cukrászszakma csínját-bínját is kitanulta - és ez meghatározta további élettörténetét. Rájött, a családja mellett ez élete értelme, és Rudolf segítő támogatásával elkezdte kiépíteni édes álmának egyes állomásait.

A budaparti megnyitó alkalmával kiemelte, hogy

cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel minőségi vaj használatával.

A Dobay-cukrászcsapat, középen Eszterrel, a névadóval / Forrás: Dobay Cukrászda
A Dobay-cukrászcsapat, középen Eszterrel, a névadóval / Forrás: Dobay Cukrászda

Majd azt is megtudtuk, nem mindennapi megmérettetés előtt áll a VakVarjú Csoport édes tagozata:

versenymunkájuk, az "Árvácska" elnevezésű tortájuk bejutott a döntőbe "Az ország tortája" versenyben

- hogy nyernek-e idén nyáron vagy sem, ez még a jövő zenéje.

A VakVarjú -egységekben a kínált fogások, italok mellé mindig jár egy mosoly / Forrás: Dobay Cukrászda
A VakVarjú -egységekben a kínált fogások, italok mellé mindig jár egy mosoly / Forrás: Dobay Cukrászda

Az ünnepségen részt vett Dr. László Imre Újbuda polgármestere, Hintsch György alpolgármester és Daám Alexandra, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke.

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget - Huszti Zoltán, az Albertfalvi Szent Mihály Plébánia káplánja megáldotta és felszentelte a most megnyíló édes világú helyiséget.


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.