Melyik a magyar borok 11. legnagyobb felvevőpiaca?

A közösségi bormarketingért is felelős Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2017. november 14-16. között részt vesz a ProWine China Nemzetközi Bor és Szeszesital Szakvásáron. Az MTÜ kifejezetten a fogadópiacra tervezett arculati elemekkel felépített standon nyújt lehetőséget a 11 társkiállító pincészet borainak bemutatására, információcserére és tárgyalások lebonyolítására. A kiállítási megjelenés mellett a magyar borok idén további exkluzív fórumokon is bemutatkoznak a kínai szakmai közönségnek — közölte a hét elején az MTÜ.

A világ egyik legjelentősebb borkiállítás sorozatának kínai állomását, amelynek a Shanghai New International Expo Centre (SNIEC) ad otthont, kizárólag szakmai látogatók (kis- és nagykereskedések, importőrök, vendéglátóiparban tevékenykedő vállalkozások, borszakértők és szakújságírók) keresik fel. A közösségi magyar stand központi kóstolózónával várja az érdeklődőket, ahol a társkiállítók borait ismerhetik meg a vendégek.

Emellett az MTÜ napi három alkalommal szervezett, különböző tematikájú szakszemináriumokkal is szeretné felhívni a szakmai közönség figyelmét a változatos, minőségi magyar borokra. A kurzusok kiemelt célja a világ legegyedibb édesborának, a tokaji aszúnak a bemutatása, emellett a piac jellegzetességéből adódóan a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a magyar vörösborok promóciójára. A kurzusok keretében Szik Mátyás, Örökös Magyar Bajnok Sommelier előadásai révén a látogatók teljes és hiteles képet kaphatnak a magyarországi borászat és bortermelés jelenéről, jövőjéről, valamint a bemutatott borokról. Mind a központi kóstolózónában kínált borokat, mind a szakszemináriumon bemutatásra kerülő tételeket Szik Mátyás válogatta ki a megjelenő pincészetek tételeiből. A kiállításon való részvétel mellett a Sanghaj-i Magyar Főkonzulátus közreműködésével lehetőség nyílik további, exkluzív fórumokon is a magyar bor népszerűsítésére. Ezen programok keretében többek között borismereti képzésben részt vevő hallgatók ismerkedhetnek meg a magyar borokkal, valamint Sanghaj egyik legrangosabb klubjában és éttermében, a kiemelkedő presztízs értékkel bíró Roosevelt Házban kaphatnak betekintés az érdeklődők a magyar borok világába.

A KSH 2016. évre vonatkozó adatai alapján összesen 3 908 830 euró értékben exportáltunk bort Kínába. Kína, a Magyarországról exportált borok euróban kifejezett értéke szerint, a 9. legnagyobb exportpiacunk. Az eladott mennyiség alapján - hektoliterben kifejezve - pedig a magyar borok 11. legnagyobb felvevőpiacának számít Kína. A magyar borokat a balatoni Kristinus Borbirtok, a tokaji Grand Tokaj, a Patricius Borház, a Tarcellier, a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, a Zsirai Pincészet, a szekszárdi Vida Pincészet, valamint a villányi Bock Pince, a Csányi Pincészet, a Malatinszky Kúria és a Vylyan Pincészet képviseli Kínában.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.