Neszmély 25

Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.

Nagyszabású összejövetellel ünnepelte a Hilltop pincészet a Bor és Piac magazin által odaítélt Legszebb szőlőbirtok elismerést november 16-án, Neszmélyen. A pincészet a díj mellett összességében is a legtöbb szavazatot kapta. Az elismerés azért is fontos mérföldkő a borászat életében, mert éppen 25 éve történt az első kapavágás a Hilltop neszmélyi történetében. 

Ünnepélyes díjátadó

Szakács László, a díjat odaítélő szaklap kiadója elmondta, annyi borversenyről, boros díjról hallottak már, viszont magát a természetet kevesen figyelik, ezért döntöttek úgy, ők azt a munkát figyelik és díjazzák pályázatuk során, amely pincészet a legjobban, legszebben használja a természet értékeit, miközben óvja is egyszerre. És mivel a Duna mentén található Hilltop borászat teljes területe harmóniában van a tájjal - ezért nem volt kétséges, hogy idén ez a birtok kapja a kitüntetést.

Kamocsay Ákos, a díjazott cég főborásza az idei, sorban a 25. szüretükkel kapcsolatban a kezdetekről is mesélt, arról, hogy tulajdonostársaival közösen - akikkel azóta is együtt vezetik a borászati vállalkozást: Keresztury Évával, Storcz Judittal és Török Imrével közösen -, amikor 30 éve meglátták először ezt a szőlőbirtokot, mennyire beleszerettek a tájba, a látványba, és emiatt döntöttek úgy, belevágnak a közös munkába.

Keresztury Éva, aki az exportért, a kereskedelemért és a marketingért felelős a cégnél,  30 éves "útitársainak" köszönte meg az együttműködést, hiszen cégük alapítása óta nemcsak a tulajdonosi kör, hanem jónéhány kollégájuk is egyfolytában és változatlan lelkesedéssel velük tart.

Borok a láda mélyén

A rangos szakmai elismerést mivel is lehetne méltóbb képen ünnepelni, mint egy történelmi dűlőválogatással? 2017 egy különleges év volt a Kamocsay Prémium borok életében, a Hilltop pincészet egy olyan dűlőválogatást készített, amely 5 dűlő és a chardonnay fajtán keresztül mutatja meg a borvidék diverzitását és gazdagságát. A neszmélyiek elmondták, még karácsony előtt hivatalosan is bemutatják a nagyközönségnek a faládába rejtett szelekciót.

Kamocsay Ákos, főborász: „Azt mindíg is tudtuk, hogy a chardonnay különleges helyet foglal el a rengeteg szőlőfajta között. Nem véletelenül termesztik a világon szinte mindenhol, ahol szeretik a bort. Huszonöt éve, mióta Neszmélyre jöttünk és sok területen, sok egyedi fekvésű ültetvényen termelünk sokféle szőlőt, észre kellett vennünk, hogy a chardonnay milyen jól érzi magát a neszmélyi borvidéken és szinte minden évjáratban különleges minőségre képes. A borvidék különlegességét, sokszínűségét jelzi, hogy különböző fekvésű, talajösszetételű és mikroklímájú dűlők más-más jellegzetességet és stílust tudnak eredményezni, még azonos fajta és azonos évjárat esetében is.”

 

Forrás: Vendég / Hilltop


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.