Neszmély 25

Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.

Nagyszabású összejövetellel ünnepelte a Hilltop pincészet a Bor és Piac magazin által odaítélt Legszebb szőlőbirtok elismerést november 16-án, Neszmélyen. A pincészet a díj mellett összességében is a legtöbb szavazatot kapta. Az elismerés azért is fontos mérföldkő a borászat életében, mert éppen 25 éve történt az első kapavágás a Hilltop neszmélyi történetében. 

Ünnepélyes díjátadó

Szakács László, a díjat odaítélő szaklap kiadója elmondta, annyi borversenyről, boros díjról hallottak már, viszont magát a természetet kevesen figyelik, ezért döntöttek úgy, ők azt a munkát figyelik és díjazzák pályázatuk során, amely pincészet a legjobban, legszebben használja a természet értékeit, miközben óvja is egyszerre. És mivel a Duna mentén található Hilltop borászat teljes területe harmóniában van a tájjal - ezért nem volt kétséges, hogy idén ez a birtok kapja a kitüntetést.

Kamocsay Ákos, a díjazott cég főborásza az idei, sorban a 25. szüretükkel kapcsolatban a kezdetekről is mesélt, arról, hogy tulajdonostársaival közösen - akikkel azóta is együtt vezetik a borászati vállalkozást: Keresztury Évával, Storcz Judittal és Török Imrével közösen -, amikor 30 éve meglátták először ezt a szőlőbirtokot, mennyire beleszerettek a tájba, a látványba, és emiatt döntöttek úgy, belevágnak a közös munkába.

Keresztury Éva, aki az exportért, a kereskedelemért és a marketingért felelős a cégnél,  30 éves "útitársainak" köszönte meg az együttműködést, hiszen cégük alapítása óta nemcsak a tulajdonosi kör, hanem jónéhány kollégájuk is egyfolytában és változatlan lelkesedéssel velük tart.

Borok a láda mélyén

A rangos szakmai elismerést mivel is lehetne méltóbb képen ünnepelni, mint egy történelmi dűlőválogatással? 2017 egy különleges év volt a Kamocsay Prémium borok életében, a Hilltop pincészet egy olyan dűlőválogatást készített, amely 5 dűlő és a chardonnay fajtán keresztül mutatja meg a borvidék diverzitását és gazdagságát. A neszmélyiek elmondták, még karácsony előtt hivatalosan is bemutatják a nagyközönségnek a faládába rejtett szelekciót.

Kamocsay Ákos, főborász: „Azt mindíg is tudtuk, hogy a chardonnay különleges helyet foglal el a rengeteg szőlőfajta között. Nem véletelenül termesztik a világon szinte mindenhol, ahol szeretik a bort. Huszonöt éve, mióta Neszmélyre jöttünk és sok területen, sok egyedi fekvésű ültetvényen termelünk sokféle szőlőt, észre kellett vennünk, hogy a chardonnay milyen jól érzi magát a neszmélyi borvidéken és szinte minden évjáratban különleges minőségre képes. A borvidék különlegességét, sokszínűségét jelzi, hogy különböző fekvésű, talajösszetételű és mikroklímájú dűlők más-más jellegzetességet és stílust tudnak eredményezni, még azonos fajta és azonos évjárat esetében is.”

 

Forrás: Vendég / Hilltop


Új fejezet a VakVarjú történetében

Új fejezet a VakVarjú történetében  

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.