Neszmély 25

Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.

Nagyszabású összejövetellel ünnepelte a Hilltop pincészet a Bor és Piac magazin által odaítélt Legszebb szőlőbirtok elismerést november 16-án, Neszmélyen. A pincészet a díj mellett összességében is a legtöbb szavazatot kapta. Az elismerés azért is fontos mérföldkő a borászat életében, mert éppen 25 éve történt az első kapavágás a Hilltop neszmélyi történetében. 

Ünnepélyes díjátadó

Szakács László, a díjat odaítélő szaklap kiadója elmondta, annyi borversenyről, boros díjról hallottak már, viszont magát a természetet kevesen figyelik, ezért döntöttek úgy, ők azt a munkát figyelik és díjazzák pályázatuk során, amely pincészet a legjobban, legszebben használja a természet értékeit, miközben óvja is egyszerre. És mivel a Duna mentén található Hilltop borászat teljes területe harmóniában van a tájjal - ezért nem volt kétséges, hogy idén ez a birtok kapja a kitüntetést.

Kamocsay Ákos, a díjazott cég főborásza az idei, sorban a 25. szüretükkel kapcsolatban a kezdetekről is mesélt, arról, hogy tulajdonostársaival közösen - akikkel azóta is együtt vezetik a borászati vállalkozást: Keresztury Évával, Storcz Judittal és Török Imrével közösen -, amikor 30 éve meglátták először ezt a szőlőbirtokot, mennyire beleszerettek a tájba, a látványba, és emiatt döntöttek úgy, belevágnak a közös munkába.

Keresztury Éva, aki az exportért, a kereskedelemért és a marketingért felelős a cégnél,  30 éves "útitársainak" köszönte meg az együttműködést, hiszen cégük alapítása óta nemcsak a tulajdonosi kör, hanem jónéhány kollégájuk is egyfolytában és változatlan lelkesedéssel velük tart.

Borok a láda mélyén

A rangos szakmai elismerést mivel is lehetne méltóbb képen ünnepelni, mint egy történelmi dűlőválogatással? 2017 egy különleges év volt a Kamocsay Prémium borok életében, a Hilltop pincészet egy olyan dűlőválogatást készített, amely 5 dűlő és a chardonnay fajtán keresztül mutatja meg a borvidék diverzitását és gazdagságát. A neszmélyiek elmondták, még karácsony előtt hivatalosan is bemutatják a nagyközönségnek a faládába rejtett szelekciót.

Kamocsay Ákos, főborász: „Azt mindíg is tudtuk, hogy a chardonnay különleges helyet foglal el a rengeteg szőlőfajta között. Nem véletelenül termesztik a világon szinte mindenhol, ahol szeretik a bort. Huszonöt éve, mióta Neszmélyre jöttünk és sok területen, sok egyedi fekvésű ültetvényen termelünk sokféle szőlőt, észre kellett vennünk, hogy a chardonnay milyen jól érzi magát a neszmélyi borvidéken és szinte minden évjáratban különleges minőségre képes. A borvidék különlegességét, sokszínűségét jelzi, hogy különböző fekvésű, talajösszetételű és mikroklímájú dűlők más-más jellegzetességet és stílust tudnak eredményezni, még azonos fajta és azonos évjárat esetében is.”

 

Forrás: Vendég / Hilltop


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.