Neszmély 25

Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.

Nagyszabású összejövetellel ünnepelte a Hilltop pincészet a Bor és Piac magazin által odaítélt Legszebb szőlőbirtok elismerést november 16-án, Neszmélyen. A pincészet a díj mellett összességében is a legtöbb szavazatot kapta. Az elismerés azért is fontos mérföldkő a borászat életében, mert éppen 25 éve történt az első kapavágás a Hilltop neszmélyi történetében. 

Ünnepélyes díjátadó

Szakács László, a díjat odaítélő szaklap kiadója elmondta, annyi borversenyről, boros díjról hallottak már, viszont magát a természetet kevesen figyelik, ezért döntöttek úgy, ők azt a munkát figyelik és díjazzák pályázatuk során, amely pincészet a legjobban, legszebben használja a természet értékeit, miközben óvja is egyszerre. És mivel a Duna mentén található Hilltop borászat teljes területe harmóniában van a tájjal - ezért nem volt kétséges, hogy idén ez a birtok kapja a kitüntetést.

Kamocsay Ákos, a díjazott cég főborásza az idei, sorban a 25. szüretükkel kapcsolatban a kezdetekről is mesélt, arról, hogy tulajdonostársaival közösen - akikkel azóta is együtt vezetik a borászati vállalkozást: Keresztury Évával, Storcz Judittal és Török Imrével közösen -, amikor 30 éve meglátták először ezt a szőlőbirtokot, mennyire beleszerettek a tájba, a látványba, és emiatt döntöttek úgy, belevágnak a közös munkába.

Keresztury Éva, aki az exportért, a kereskedelemért és a marketingért felelős a cégnél,  30 éves "útitársainak" köszönte meg az együttműködést, hiszen cégük alapítása óta nemcsak a tulajdonosi kör, hanem jónéhány kollégájuk is egyfolytában és változatlan lelkesedéssel velük tart.

Borok a láda mélyén

A rangos szakmai elismerést mivel is lehetne méltóbb képen ünnepelni, mint egy történelmi dűlőválogatással? 2017 egy különleges év volt a Kamocsay Prémium borok életében, a Hilltop pincészet egy olyan dűlőválogatást készített, amely 5 dűlő és a chardonnay fajtán keresztül mutatja meg a borvidék diverzitását és gazdagságát. A neszmélyiek elmondták, még karácsony előtt hivatalosan is bemutatják a nagyközönségnek a faládába rejtett szelekciót.

Kamocsay Ákos, főborász: „Azt mindíg is tudtuk, hogy a chardonnay különleges helyet foglal el a rengeteg szőlőfajta között. Nem véletelenül termesztik a világon szinte mindenhol, ahol szeretik a bort. Huszonöt éve, mióta Neszmélyre jöttünk és sok területen, sok egyedi fekvésű ültetvényen termelünk sokféle szőlőt, észre kellett vennünk, hogy a chardonnay milyen jól érzi magát a neszmélyi borvidéken és szinte minden évjáratban különleges minőségre képes. A borvidék különlegességét, sokszínűségét jelzi, hogy különböző fekvésű, talajösszetételű és mikroklímájú dűlők más-más jellegzetességet és stílust tudnak eredményezni, még azonos fajta és azonos évjárat esetében is.”

 

Forrás: Vendég / Hilltop


Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok

Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) tavalyi felmérése szerint 2017-hez képest 5 százalékkal nőtt a magyarországi rozéfogyasztás, míg a vörösboré mérséklődött.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél? 

Ez az ital is szerepel a Zazie Bistro & Bar új koktélkínálatában.
MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara

Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara 

Az Arena Mall új és megújult üzletei mellett üde oázissá alakított ételudvarával várja a karácsonyi bevásárlásra indulókat.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a megjelenés változott

A név a régi, a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.