Neszmély 25

Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.

Nagyszabású összejövetellel ünnepelte a Hilltop pincészet a Bor és Piac magazin által odaítélt Legszebb szőlőbirtok elismerést november 16-án, Neszmélyen. A pincészet a díj mellett összességében is a legtöbb szavazatot kapta. Az elismerés azért is fontos mérföldkő a borászat életében, mert éppen 25 éve történt az első kapavágás a Hilltop neszmélyi történetében. 

Ünnepélyes díjátadó

Szakács László, a díjat odaítélő szaklap kiadója elmondta, annyi borversenyről, boros díjról hallottak már, viszont magát a természetet kevesen figyelik, ezért döntöttek úgy, ők azt a munkát figyelik és díjazzák pályázatuk során, amely pincészet a legjobban, legszebben használja a természet értékeit, miközben óvja is egyszerre. És mivel a Duna mentén található Hilltop borászat teljes területe harmóniában van a tájjal - ezért nem volt kétséges, hogy idén ez a birtok kapja a kitüntetést.

Kamocsay Ákos, a díjazott cég főborásza az idei, sorban a 25. szüretükkel kapcsolatban a kezdetekről is mesélt, arról, hogy tulajdonostársaival közösen - akikkel azóta is együtt vezetik a borászati vállalkozást: Keresztury Évával, Storcz Judittal és Török Imrével közösen -, amikor 30 éve meglátták először ezt a szőlőbirtokot, mennyire beleszerettek a tájba, a látványba, és emiatt döntöttek úgy, belevágnak a közös munkába.

Keresztury Éva, aki az exportért, a kereskedelemért és a marketingért felelős a cégnél,  30 éves "útitársainak" köszönte meg az együttműködést, hiszen cégük alapítása óta nemcsak a tulajdonosi kör, hanem jónéhány kollégájuk is egyfolytában és változatlan lelkesedéssel velük tart.

Borok a láda mélyén

A rangos szakmai elismerést mivel is lehetne méltóbb képen ünnepelni, mint egy történelmi dűlőválogatással? 2017 egy különleges év volt a Kamocsay Prémium borok életében, a Hilltop pincészet egy olyan dűlőválogatást készített, amely 5 dűlő és a chardonnay fajtán keresztül mutatja meg a borvidék diverzitását és gazdagságát. A neszmélyiek elmondták, még karácsony előtt hivatalosan is bemutatják a nagyközönségnek a faládába rejtett szelekciót.

Kamocsay Ákos, főborász: „Azt mindíg is tudtuk, hogy a chardonnay különleges helyet foglal el a rengeteg szőlőfajta között. Nem véletelenül termesztik a világon szinte mindenhol, ahol szeretik a bort. Huszonöt éve, mióta Neszmélyre jöttünk és sok területen, sok egyedi fekvésű ültetvényen termelünk sokféle szőlőt, észre kellett vennünk, hogy a chardonnay milyen jól érzi magát a neszmélyi borvidéken és szinte minden évjáratban különleges minőségre képes. A borvidék különlegességét, sokszínűségét jelzi, hogy különböző fekvésű, talajösszetételű és mikroklímájú dűlők más-más jellegzetességet és stílust tudnak eredményezni, még azonos fajta és azonos évjárat esetében is.”

 

Forrás: Vendég / Hilltop


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.