Óhajtja karamellizálva a lisztkukacát?

Sör, méz, chili és rovarok – a bécsi Naschmarkt minden hónapban más-más különleges gasztronómiai élménnyel, valamint élő zenével várja a látogatókat. Májusban például karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyit kóstolhatnak a bizarabb, ínyec ételek kedvelői - újságolta Bécs város budapesti képviselete.

A bécsi piacfelügyelet (Marktamt) a Naschmarkt Rechte Wienzeile felőli részén alakította ki az úgynevezett „Mottomarkt“ tematikus vásárt, melynek keretein belül 2018 áprilisától egészen októberig, minden hónapban más és más étel-különlegességet mutatnak be: Az Ottakringer sörmárka kínalátától, az osztrák méz és chili termékeken át, egészen a Mautner Markhof mustárkülönlegességekig terjedő széles választékból bárki megtalálhatja a számításait, de különböző rovarokkal, csigákkal és szirupokkal készített ételeket is kóstolhatnak a gourmet-konyha szerelmesei.

„A Naschmarkt felújítását követően fennmaradt egy kihasználatlan terület, amelyet kár lett volna parkolóövezetté alakítani. Ezen a területen valósult meg végül a „Mottomarkt” ötlete” - nyilatkozta Alexander Hengl, a bécsi piacfelügyelet (MA 59) munkatársa. Ezidáig mindösszesen 2.000 árus pályázott az itt kialakított 25 stand használati jogára.

Az idei második tematikus vásáron május 11. és 12. között, az osztrák Anyák napján, az első, rovarokat alapanyagként felhasználó osztrák pop-up-büfé, a „Zirp Insect” és a „Schelato” kreatív fagylaltozó karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyiját próbálhatják ki a vendégek. A fagylaltkülönlegesség mellett csigából, szöcskéből készült, valamint tücskökkel megspékelt ínyenc falatokat, mint például vadnövényes gilisztapestot vagy ropogós tücskös egytálételt is kóstolhatnak az érdeklődők. A hétvégi programot 10 és 12 óra, valamint 14 és 16 óra között élő zene teszi még színesebbé.

A vásár júniusban Apák napja alkalmából, júliusban a gyermekeknek, majd ezt követően az alsó-ausztriai termékeknek, valamint Hálaadás ünnepének szentelt tematikus vásárral várják a gasztronómai élmények kedvelőit. A Naschmarkt különleges programsorozata októberben a „Hallo-Wien“ vásárral zárul.


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.