Óhajtja karamellizálva a lisztkukacát?

Sör, méz, chili és rovarok – a bécsi Naschmarkt minden hónapban más-más különleges gasztronómiai élménnyel, valamint élő zenével várja a látogatókat. Májusban például karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyit kóstolhatnak a bizarabb, ínyec ételek kedvelői - újságolta Bécs város budapesti képviselete.

A bécsi piacfelügyelet (Marktamt) a Naschmarkt Rechte Wienzeile felőli részén alakította ki az úgynevezett „Mottomarkt“ tematikus vásárt, melynek keretein belül 2018 áprilisától egészen októberig, minden hónapban más és más étel-különlegességet mutatnak be: Az Ottakringer sörmárka kínalátától, az osztrák méz és chili termékeken át, egészen a Mautner Markhof mustárkülönlegességekig terjedő széles választékból bárki megtalálhatja a számításait, de különböző rovarokkal, csigákkal és szirupokkal készített ételeket is kóstolhatnak a gourmet-konyha szerelmesei.

„A Naschmarkt felújítását követően fennmaradt egy kihasználatlan terület, amelyet kár lett volna parkolóövezetté alakítani. Ezen a területen valósult meg végül a „Mottomarkt” ötlete” - nyilatkozta Alexander Hengl, a bécsi piacfelügyelet (MA 59) munkatársa. Ezidáig mindösszesen 2.000 árus pályázott az itt kialakított 25 stand használati jogára.

Az idei második tematikus vásáron május 11. és 12. között, az osztrák Anyák napján, az első, rovarokat alapanyagként felhasználó osztrák pop-up-büfé, a „Zirp Insect” és a „Schelato” kreatív fagylaltozó karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyiját próbálhatják ki a vendégek. A fagylaltkülönlegesség mellett csigából, szöcskéből készült, valamint tücskökkel megspékelt ínyenc falatokat, mint például vadnövényes gilisztapestot vagy ropogós tücskös egytálételt is kóstolhatnak az érdeklődők. A hétvégi programot 10 és 12 óra, valamint 14 és 16 óra között élő zene teszi még színesebbé.

A vásár júniusban Apák napja alkalmából, júliusban a gyermekeknek, majd ezt követően az alsó-ausztriai termékeknek, valamint Hálaadás ünnepének szentelt tematikus vásárral várják a gasztronómai élmények kedvelőit. A Naschmarkt különleges programsorozata októberben a „Hallo-Wien“ vásárral zárul.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.