Az étterem vendégei április végéig próbálhatják ki a légitársaság nemzetközi fedélzeti ételválasztékát és az ahhoz illő borokat. Két szerencsés vendég részére két New York-i repülőjegyet is kisorsolnak, így ők a fedélzeten is belekóstolhatnak majd a fogásokba. A Club World cateringszolgáltatásában megvalósított legfontosabb változás a Club Étkező bevezetése, amelynek révén az utasoknak a hideg és meleg falatok még szélesebb választékát kínálják a főétkezések közötti időszakokban bármikor. Az új Club World menük igazi nemzetközi ízeket kínálnak. Az utasok a kiszolgálás terén is tapasztalnak majd változásokat: az ételeket keményített abroszon és a legjobb minőségű Royal Doulton porcelán étkészletben szolgálják fel. A légitársaság további újdonsága, hogy továbbfejlesztette a múlt év vége óta tengerentúli járatain kínált teljesen vízszintes ággyá alakítható üléseit. A Club World osztály 195 cm hosszú ágyainak szélességét 20%-kal megnövelték, és az, az ún. „Z” pozícióba - az emberi test által a súlytalanság során természetesen felvett testhelyzetbe - is állítható. Az egymással szembefordított, párokban elhelyezett üléseket leengedhető térelválasztók szeparálják el egymástól. Az új ágyakat a légitársaság folyamatosan vezeti be a London Heathrow és a New York JFK repülőterek között közlekedő járatokon, egy hónap múlva már szinte minden gépen elérhető lesz az új kényelmi szolgáltatás.
Terítéken az új generációs Club World
Tegnap a Mokka Café &Restaurantban a British Airways új generációs Club World osztályának szolgáltatásait és ízeit ismerhették meg a meghívottak.

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából
Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.

Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában
Borgála, sétáló borkóstoló – kis magyar bortörténelemmel átitatva.

Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene
Folytatódik a több száz éves kávéházi cigányzenei tradíciót népszerűsítő Muzsikáló Magyarország program.
Top 10 vidéki gasztrotúra
Megjelent a Top 10 Gasztrotúra című kiadvány, amelyben 100 tipp található azoknak, akik hazánk legszebb tájait igyekeznek megismerni.

Csődöt jelentett a Hooters
A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket
A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.