Új közösségi felület a bajba jutott vendéglősök érdekében

Új online platform indult annak érdekében, hogy a törzsvendégek támogatni tudják most éppen zárva tartó kedvenc vendéglátóhelyeiket.

A Jóteszel elnevezésű vállalkozás célja az, hogy egységes online felületre terelje a vouchert értékesítő hazai éttermeket és kávézókat, hiszen a COVID-19 okozta válság által egyik legsúlyosabban érintett szektor a vendéglátás.

Az elmúlt hetekben tömegesen álltak át az éttermek a házhoz szállításra, a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze a túléléshez pedig a voucher értékesítés lett. Ezzel a megoldással az éttermek, bisztrók és más vendéglátóegységek gyakorlatilag azonnal bevételhez jutnak, ami nemcsak a jelenlegi helyzetüket segíti, de a későbbi újranyitásukat is megkönnyítheti.

A napokban új kezdeményezés indult, hogy megkönnyítse a vendéglátóhelyek dolgát, ha a voucher értékesítéssel szeretnék átvészelni a következő időszakot. A Jóteszel célja az, mint írja a forbes.hu, hogy egy egységes online felületre terelje a nehézkes, sokszor emailezést, telefonálást és személyes kontaktust igénylő utalványvásárlást, írják közleményükben.

A vendég egyéni igényei alapján döntheti el, hogy milyen értékű utalványt vásárol, az éttermek pedig ezt a fogyasztásnál ajándékkal honorálják. A kezdeményezéshez eddig olyan éttermek csatlakoztak, mint a belvárosi Bestia, a Digó Pizza, a Fióka, a Neked Csak Dezső! vagy a Gerbeaud, de köztük van a Michelin-csillagos Onyx és Costes Downtown is. Az ajándékok változóak, gyakori a bor és a desszert, de a Gerbeaud például egyedi csomagolású Gerbeaud vaníliás kiflit, a Fióka pedig saját limonádéját ajánlja fel.

Első körben sok fine dining került fel a Jóteszel oldalára, de a szervezők bármilyen vendéglátóegység jelentkezését várják. A kezdeményezés életre hívói úgy gondolják, hogy az éttermi számlák „előre kifizetése” egy olyan megoldás, amivel a törzsvendégek támogatni tudják kedvenc helyeiket – sőt a voucher nagyszerű érintkezésmentes ajándék is lehet a következő hetekben, hónapokban.


Kocsonya, koncertek, Miskolc

Kocsonya, koncertek, Miskolc 

A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.
Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban

Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban 

A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.
Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni 

A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.
Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét

Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét 

Ha hinni lehet a találgatásoknak, a borbefektetések összege az évtized végére el fogja érni a megdöbbentően magas fél milliárd dollárt.
Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?

Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?  

Pedig van ilyen. És arról, hogy világversenyi részvételi álmokat dédelgetnek?
Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok

Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok 

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok.
Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban

Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban 

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta.
Gasztronómia a felhők felett

Gasztronómia a felhők felett  

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent.
Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk?

Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk? 

Erre is van példa a magyar gasztronómiában: a Simon’s Burger  Budapestre hozta az amerikai gyorséttermek hangulatát.
Pohárba zárt Balaton

Pohárba zárt Balaton 

Néhány nappal ezelőtt döntöttek a Balatoni Kör bírái arról, melyik borászatok nedűi felelnek meg az ehhez szükséges kritériumoknak.

Interjú

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.
Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk

Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk 

Az N28 borétterem egy hosszúra nyúlt nyári szünet után, szeptember közepétől új koncepcióval várja a vendégeket. A gasztronómiai kínálat megalkotását Nagy Szabolcs séfre bízták.