Új közösségi felület a bajba jutott vendéglősök érdekében

Új online platform indult annak érdekében, hogy a törzsvendégek támogatni tudják most éppen zárva tartó kedvenc vendéglátóhelyeiket.

A Jóteszel elnevezésű vállalkozás célja az, hogy egységes online felületre terelje a vouchert értékesítő hazai éttermeket és kávézókat, hiszen a COVID-19 okozta válság által egyik legsúlyosabban érintett szektor a vendéglátás.

Az elmúlt hetekben tömegesen álltak át az éttermek a házhoz szállításra, a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze a túléléshez pedig a voucher értékesítés lett. Ezzel a megoldással az éttermek, bisztrók és más vendéglátóegységek gyakorlatilag azonnal bevételhez jutnak, ami nemcsak a jelenlegi helyzetüket segíti, de a későbbi újranyitásukat is megkönnyítheti.

A napokban új kezdeményezés indult, hogy megkönnyítse a vendéglátóhelyek dolgát, ha a voucher értékesítéssel szeretnék átvészelni a következő időszakot. A Jóteszel célja az, mint írja a forbes.hu, hogy egy egységes online felületre terelje a nehézkes, sokszor emailezést, telefonálást és személyes kontaktust igénylő utalványvásárlást, írják közleményükben.

A vendég egyéni igényei alapján döntheti el, hogy milyen értékű utalványt vásárol, az éttermek pedig ezt a fogyasztásnál ajándékkal honorálják. A kezdeményezéshez eddig olyan éttermek csatlakoztak, mint a belvárosi Bestia, a Digó Pizza, a Fióka, a Neked Csak Dezső! vagy a Gerbeaud, de köztük van a Michelin-csillagos Onyx és Costes Downtown is. Az ajándékok változóak, gyakori a bor és a desszert, de a Gerbeaud például egyedi csomagolású Gerbeaud vaníliás kiflit, a Fióka pedig saját limonádéját ajánlja fel.

Első körben sok fine dining került fel a Jóteszel oldalára, de a szervezők bármilyen vendéglátóegység jelentkezését várják. A kezdeményezés életre hívói úgy gondolják, hogy az éttermi számlák „előre kifizetése” egy olyan megoldás, amivel a törzsvendégek támogatni tudják kedvenc helyeiket – sőt a voucher nagyszerű érintkezésmentes ajándék is lehet a következő hetekben, hónapokban.


Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.