Új közösségi felület a bajba jutott vendéglősök érdekében

Új online platform indult annak érdekében, hogy a törzsvendégek támogatni tudják most éppen zárva tartó kedvenc vendéglátóhelyeiket.

A Jóteszel elnevezésű vállalkozás célja az, hogy egységes online felületre terelje a vouchert értékesítő hazai éttermeket és kávézókat, hiszen a COVID-19 okozta válság által egyik legsúlyosabban érintett szektor a vendéglátás.

Az elmúlt hetekben tömegesen álltak át az éttermek a házhoz szállításra, a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze a túléléshez pedig a voucher értékesítés lett. Ezzel a megoldással az éttermek, bisztrók és más vendéglátóegységek gyakorlatilag azonnal bevételhez jutnak, ami nemcsak a jelenlegi helyzetüket segíti, de a későbbi újranyitásukat is megkönnyítheti.

A napokban új kezdeményezés indult, hogy megkönnyítse a vendéglátóhelyek dolgát, ha a voucher értékesítéssel szeretnék átvészelni a következő időszakot. A Jóteszel célja az, mint írja a forbes.hu, hogy egy egységes online felületre terelje a nehézkes, sokszor emailezést, telefonálást és személyes kontaktust igénylő utalványvásárlást, írják közleményükben.

A vendég egyéni igényei alapján döntheti el, hogy milyen értékű utalványt vásárol, az éttermek pedig ezt a fogyasztásnál ajándékkal honorálják. A kezdeményezéshez eddig olyan éttermek csatlakoztak, mint a belvárosi Bestia, a Digó Pizza, a Fióka, a Neked Csak Dezső! vagy a Gerbeaud, de köztük van a Michelin-csillagos Onyx és Costes Downtown is. Az ajándékok változóak, gyakori a bor és a desszert, de a Gerbeaud például egyedi csomagolású Gerbeaud vaníliás kiflit, a Fióka pedig saját limonádéját ajánlja fel.

Első körben sok fine dining került fel a Jóteszel oldalára, de a szervezők bármilyen vendéglátóegység jelentkezését várják. A kezdeményezés életre hívói úgy gondolják, hogy az éttermi számlák „előre kifizetése” egy olyan megoldás, amivel a törzsvendégek támogatni tudják kedvenc helyeiket – sőt a voucher nagyszerű érintkezésmentes ajándék is lehet a következő hetekben, hónapokban.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.