Végre kiderült, mi az a Kalumba

Madagaszkári vad fűszerek, aszalt füge, gyűrűsfarkú maki és végre nem titkos a recept. 

Bemutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt tölgyfahordókban készítik, aszalt fügén hónapokon át érlelve. A most bemutatott különleges zamatú, borókapárlattal készült ital a világon elsők közt feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta nevét.

Az új ital különlegesség összetett fűszerességét és eredeti ízvilágát17 féle Madagaszkárról és Afrika egyéb vidékeiről származó természetes fűszernövény adja, az ital palackja is szorosan kapcsolódik a területhez: az egyedi üveget Afrika ikonikus állata, a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú maki díszíti.

 Bár a Zwack család az Unicum receptjét évszázadok óta féltve őrzi, a Kalumba gyártásához felhasznált fűszerek listáját nyilvánosságra hozta, hiszen fontos, hogy megfeleljenek a modern kor igényeinek: a fogyasztók sokkal tudatosabbá váltak, és meghatározó számukra, hogy ismerjék az elfogyasztott termékek alapanyagait. A termék elkészítésekor fontos szerepe van az ital nevét adó kalumbagyökérnek – ami 1671-ben érkezett Európába egy portugál kereskedő hajóján –, a világon elsők között számon tartott gyógynövény. Emellett a karakteres ízvilágért felel a citromfű, a kubebabors, a szegfűszeg, a fahéjlevél, a rózsabors, a kurkuma, a csillagánizs, a lime-héj, a szerecsendióvirág, a kardamommag, a szerecsendió, a gyömbér, a vanília, a koriander, a curacaohéj és a borókabogyó is.  A különleges összetevők között több vadon termő fűszert is találunk, amelyek egy részét a dzsungelben kézzel gyűjtik be és válogatják át. 

 A termék lepárlása kis adagokban történik, a gyártáshoz Európa legmodernebb lepárló berendezését, egy Christian Carl lepárlót használnak a kecsekméti pálinkamanufaktúrában Az italt ezután tölgyfahordókban, aszalt fügén érlelik, ami így nyeri el végső, igazán karakteres, fűszeres jellegét. 

 A Kalumba Madagascar Spiced Gin fogyasztását behűtve, magában ajánlják, az élményt a hozzá tartozó, egyedi csiszolt pohár koronázza meg. De azok, akik szívesen innák koktélként is, mindenképpen próbálják ki az alábbi receptek valamelyikét:

 

  • Kalumba Tonic: 4 cl Kalumba, tonic a feltöltéshez, lime, jég 
  • Kalumba Gyömbér: 4 cl Kalumba, gyömbér a feltöltéshez, friss gyömbér, jég
  • Kalumba shooter: 4 cl Kalumba, 2 cl facsart limelé, cukorszirup

 

Forrás: Zwack / Vendég


Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.