Vegyen borászatot, tokkal vonóval

947,5 millió forintos áron kínálják eladásra Magyarország egyik legmeghatározóbb borászatának üzemét, az EGERVIN-t. A vállalat négy évtizeden keresztül volt az ország és a vidék vezető, meghatározó szerepet betöltő gazdasága. Ösztönözte a gazdák termelési kedvét, elősegítette az értékesítés biztonságát. Eredményes volt a piackutató és megtartó tevékenység, az egri borok pedig 28 országba jutottak el.

A cég eladásának valószínűleg köze van ahhoz a tendenciához, miszerint a magyar borok 45 százaléka feketén kerül eladásra. A borágazat egyik legsúlyosabb problémája ugyanis, hogy a magyar bor 45 százaléka számla nélkül, feketén kerül forgalomba, melyet tovább súlyosbít a külföldről behozott borok ellenőrizhetetlensége.

Az EGERVIN-t két éve vette át az Integrált Borgazdaság Zrt., amely most nyilvános pályázaton kívánja értékesíteni a borászati üzemet. Az összesen mintegy 35 ezer négyzetméternyi borászati üzemet egyben értékesíti a gépekkel, hordókkal, tartályokkal. Az épület ára bruttó 502 millió 500 ezer, az eszközöké bruttó 445 millió forint. A borászati üzemhez tartozik egy négy és fél kilométer hosszú, 13 ezer négyzetméteres pincerendszer is. 2007-ig szőlőfeldolgozás és borkészítés is zajlott itt, azóta az üzemben csak a bor tárolását végzik.

Az értékesítésben az üzemen kívül különböző évjáratú muzeális borokat, palackokat, poharakat is kínálnak eladásra. Ezeket külön is meg lehet vásárolni, de csak meghatározott darabszámban. Az 1968 és 1988 közötti borokból például évjáratonként minimum 500 palackot lehet megvenni. Fajtától függően egy palack ára akár 3750 forint is lehet, így a különleges borokat forgalmazó cégeknek érdemes körülnézni az EGERVIN értékesítésénél. (forrás: sikeres.hu)


Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.