Vegyen borászatot, tokkal vonóval

947,5 millió forintos áron kínálják eladásra Magyarország egyik legmeghatározóbb borászatának üzemét, az EGERVIN-t. A vállalat négy évtizeden keresztül volt az ország és a vidék vezető, meghatározó szerepet betöltő gazdasága. Ösztönözte a gazdák termelési kedvét, elősegítette az értékesítés biztonságát. Eredményes volt a piackutató és megtartó tevékenység, az egri borok pedig 28 országba jutottak el.

A cég eladásának valószínűleg köze van ahhoz a tendenciához, miszerint a magyar borok 45 százaléka feketén kerül eladásra. A borágazat egyik legsúlyosabb problémája ugyanis, hogy a magyar bor 45 százaléka számla nélkül, feketén kerül forgalomba, melyet tovább súlyosbít a külföldről behozott borok ellenőrizhetetlensége.

Az EGERVIN-t két éve vette át az Integrált Borgazdaság Zrt., amely most nyilvános pályázaton kívánja értékesíteni a borászati üzemet. Az összesen mintegy 35 ezer négyzetméternyi borászati üzemet egyben értékesíti a gépekkel, hordókkal, tartályokkal. Az épület ára bruttó 502 millió 500 ezer, az eszközöké bruttó 445 millió forint. A borászati üzemhez tartozik egy négy és fél kilométer hosszú, 13 ezer négyzetméteres pincerendszer is. 2007-ig szőlőfeldolgozás és borkészítés is zajlott itt, azóta az üzemben csak a bor tárolását végzik.

Az értékesítésben az üzemen kívül különböző évjáratú muzeális borokat, palackokat, poharakat is kínálnak eladásra. Ezeket külön is meg lehet vásárolni, de csak meghatározott darabszámban. Az 1968 és 1988 közötti borokból például évjáratonként minimum 500 palackot lehet megvenni. Fajtától függően egy palack ára akár 3750 forint is lehet, így a különleges borokat forgalmazó cégeknek érdemes körülnézni az EGERVIN értékesítésénél. (forrás: sikeres.hu)


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.