Vegyen borászatot, tokkal vonóval

947,5 millió forintos áron kínálják eladásra Magyarország egyik legmeghatározóbb borászatának üzemét, az EGERVIN-t. A vállalat négy évtizeden keresztül volt az ország és a vidék vezető, meghatározó szerepet betöltő gazdasága. Ösztönözte a gazdák termelési kedvét, elősegítette az értékesítés biztonságát. Eredményes volt a piackutató és megtartó tevékenység, az egri borok pedig 28 országba jutottak el.

A cég eladásának valószínűleg köze van ahhoz a tendenciához, miszerint a magyar borok 45 százaléka feketén kerül eladásra. A borágazat egyik legsúlyosabb problémája ugyanis, hogy a magyar bor 45 százaléka számla nélkül, feketén kerül forgalomba, melyet tovább súlyosbít a külföldről behozott borok ellenőrizhetetlensége.

Az EGERVIN-t két éve vette át az Integrált Borgazdaság Zrt., amely most nyilvános pályázaton kívánja értékesíteni a borászati üzemet. Az összesen mintegy 35 ezer négyzetméternyi borászati üzemet egyben értékesíti a gépekkel, hordókkal, tartályokkal. Az épület ára bruttó 502 millió 500 ezer, az eszközöké bruttó 445 millió forint. A borászati üzemhez tartozik egy négy és fél kilométer hosszú, 13 ezer négyzetméteres pincerendszer is. 2007-ig szőlőfeldolgozás és borkészítés is zajlott itt, azóta az üzemben csak a bor tárolását végzik.

Az értékesítésben az üzemen kívül különböző évjáratú muzeális borokat, palackokat, poharakat is kínálnak eladásra. Ezeket külön is meg lehet vásárolni, de csak meghatározott darabszámban. Az 1968 és 1988 közötti borokból például évjáratonként minimum 500 palackot lehet megvenni. Fajtától függően egy palack ára akár 3750 forint is lehet, így a különleges borokat forgalmazó cégeknek érdemes körülnézni az EGERVIN értékesítésénél. (forrás: sikeres.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.