Vegyen borászatot, tokkal vonóval

947,5 millió forintos áron kínálják eladásra Magyarország egyik legmeghatározóbb borászatának üzemét, az EGERVIN-t. A vállalat négy évtizeden keresztül volt az ország és a vidék vezető, meghatározó szerepet betöltő gazdasága. Ösztönözte a gazdák termelési kedvét, elősegítette az értékesítés biztonságát. Eredményes volt a piackutató és megtartó tevékenység, az egri borok pedig 28 országba jutottak el.

A cég eladásának valószínűleg köze van ahhoz a tendenciához, miszerint a magyar borok 45 százaléka feketén kerül eladásra. A borágazat egyik legsúlyosabb problémája ugyanis, hogy a magyar bor 45 százaléka számla nélkül, feketén kerül forgalomba, melyet tovább súlyosbít a külföldről behozott borok ellenőrizhetetlensége.

Az EGERVIN-t két éve vette át az Integrált Borgazdaság Zrt., amely most nyilvános pályázaton kívánja értékesíteni a borászati üzemet. Az összesen mintegy 35 ezer négyzetméternyi borászati üzemet egyben értékesíti a gépekkel, hordókkal, tartályokkal. Az épület ára bruttó 502 millió 500 ezer, az eszközöké bruttó 445 millió forint. A borászati üzemhez tartozik egy négy és fél kilométer hosszú, 13 ezer négyzetméteres pincerendszer is. 2007-ig szőlőfeldolgozás és borkészítés is zajlott itt, azóta az üzemben csak a bor tárolását végzik.

Az értékesítésben az üzemen kívül különböző évjáratú muzeális borokat, palackokat, poharakat is kínálnak eladásra. Ezeket külön is meg lehet vásárolni, de csak meghatározott darabszámban. Az 1968 és 1988 közötti borokból például évjáratonként minimum 500 palackot lehet megvenni. Fajtától függően egy palack ára akár 3750 forint is lehet, így a különleges borokat forgalmazó cégeknek érdemes körülnézni az EGERVIN értékesítésénél. (forrás: sikeres.hu)


Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.