Az Accor új prémiummárkát vezet be Budapesten

Az Accor-csoport a Swissôtel Budapest Lagoon megnyitásáról szóló megállapodás révén bővíti magyarországi jelenlétét. A prémium márka első hotelje 2028-ban nyílik a magyar fővárosban. Az ESG szempontokat figyelembe vevő projekt – amely a Duna-parton helyezkedik el egy mesterséges lagúnára nyíló kilátással, és 200 szobát és apartmant foglal magában – az innovatív vendéglátás egyik mintájává válhat a régióban, írják ezzel kapcsolatos közleményükben.

A Pullman márka idei bevezetését követően a csoport május 28-án, kedden jelentette be, hogy

aláírta a megállapodást a Forty Managementtel az első budapesti Swissôtel megnyitásáról.

Az új szálláshely az Accor folyamatosan növekvő – jelenleg 27 szállodát és további három előkészítés alatt álló projektet magában foglaló – magyarországi portfólióját gyarapítja, írják.

Forrás: Swissôtel
Forrás: Swissôtel

A Swissôtel-ről:

Az 1980-ban alapított prémium márka a svájci vendéglátás legjobb hagyományaiban gyökerezik. Az intuitív tervezésről, a hitelességről, a kézművességről és a fenntarthatóság céltudatos megközelítéséről ismert brand

alpesi vitalitást és inspirációt kínál vendégeinek, hogy felfedezzék a világot és a jó élet örömeit.

A vadonatúj Swissôtel a Central District Lagoon City – egy tízezer négyzetméteres, kristálytiszta vízzel és 3500 négyzetméteres homokos stranddal rendelkező mesterséges lagúna köré épülő közösség – vendéglátó központja lesz. A Central District Lagoon City egy korábbi ipari terület zöld, városias átalakítása. A környezetbarát technológiáknak, például a napelemeknek és a hőszivattyúknak köszönhetően energiaszükségletét tekintve 100 százalék ban önfenntartó lesz. A fejlesztés a Duna egyik mellékágának keleti partján, Pesterzsébeten kap helyet.

 

A Swissôtel Budapest Lagoon az egyik kiemelt prémium projektünk Közép- és Kelet-Európában. Ez a márkánk által nyújtott iparági vezető színvonal és egyedülálló élmény a Central District Lagoon City technológiai innovációjával ötvözve az egész régió számára izgalmas bepillantást nyújt a vendéglátás jövőjébe

– mondta Frank Reul, az Accor prémium, midscale és economy szállodamárkáinak fejlesztéséért felelős alelnöke (Kelet-Európa, Balkán, Olaszország és Görögország).

Forrás: Swissôtel
Forrás: Swissôtel

A házból elérhető a fenntarthatóan szabályozott vízhőmérsékletű magánstrand, amely télen korcsolyapályává alakul. A szálloda 200 szobával és apartmannal, két étteremmel, lobby bárral, spa-, wellness- és fitneszlétesítményekkel, konferenciateremmel, valamint 200 férőhelyes parkolóval rendelkezik majd.

 A Forty Management a Swissôtel Budapest Lagoon fejlesztésében az Accorral való együttműködésünk során nem csupán a legmagasabb nemzetközi színvonalra emeli projektünket, hanem jelentős lépést jelent stratégiánkban is, amely a Lagoon City nevű vegyes felhasználású városrehabilitációs projektünk külföldi kiterjesztésére irányul, biztosítva, hogy fejlesztéseink továbbra is mércét jelentsenek az iparágban

– nyilatkozta Lucian Azoitei, a Forty Management alapítója és vezérigazgatója.

A Central District Lagoon Cityt az innovatív vegyes felhasználású projektek és városrehabilitáció területén aktív svájci ingatlanfejlesztő cég, a Forty Management fejleszti. A Crystal Lagoon® amerikai biokémiai és vízügyi szolgáltató által kidolgozott és világszerte szabadalmaztatott innovatív technológia ésszerű költségek mellett teszi lehetővé nagyméretű, fenntartható lagúnák építését és működtetését, amelyek a trópusi üdülőhelyekre jellemző idilli életmódot kínálnak a világ bármely pontján. Jelenleg több mint ezer ilyen lagúnát alakítanak ki világszerte.

 


Hosszabb nyitva tartás és délutáni jegy a szántódi Family Parkban

Hosszabb nyitva tartás és délutáni jegy a szántódi Family Parkban  

A nyári vakáció beköszöntével a szántódi Mövenpick BalaLand Resort Lake hosszabb nyitva tartást és különböző kedvezményeket vezet be.
Az Accor újabb TRIBE-nyitásai - itt az idei házavatók listája

Az Accor újabb TRIBE-nyitásai - itt az idei házavatók listája 

Az Accor jelentősen bővíti a TRIBE márka jelenlétét Európában.
A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk

A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk 

Hétfőn egy kisteherautó halálra gázolta lakhelyén, Rakamazon Bányai Gábort, a mádi Hotel Botrytis fiatal, tehetséges igazgatóját. Mindössze 37 éves volt.
Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja

Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja  

Az ibis MUSIC és az ALL erős kínálattal tér vissza Európa nyári fesztiváljaira.
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Mérföldkő a román szálláshelypiacon

Mérföldkő a román szálláshelypiacon 

Csaknem a teljes román tengerparti hotel kínálat elérhető lesz a magyaroknak 2025 nyarára.
Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél

Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél 

A Mecsek völgyében, Sikondán található Ambient Hotel & AromaSPA június 1-től a Hilaris Hotels szállodalánc tagjaként üzemel tovább.
Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók

Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók 

Az idei évben 40. születésnapját ünneplő Ensana Thermal Aqua szálloda életébe a 2024-es év megújulást hoz.
Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása

Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása 

Nem csak teljeskörű felújítást, de új nevet is kap majd a legendás szálloda.