Tavaszi partyk

Síszezonzárás, szakácstréning, kubai szolgáltatók bemutatkozása – a tavaszi rendezvények is sokszínűek voltak. Közös vonásuk a korábbiakkal, hogy a meghívottak, illetve a résztvevők szemmel láthatóan jól érezték magukat.

'

Campus szezonzáró

Jasnán Szezonzáró partyval egybekötött tanulmányúton látta vendégül a partner utazási irodák képviselőit és az újságírókat a Campus Club Utazási Iroda a szlovákiai Jasná síközpontban. A Grand Hotel Jasnában tartott prezentáció során Ortutay Richárd, a síközpont értékesítési igazgatója tájékoztatta a meghívottakat a helyi szálláslehetőségekről, a síterület adottságairól és a jövőbeni fejlesztési tervekről. Később a vendégek személyesen is megismerkedhettek a sípályákkal és a fakultatív programlehetőségekkel, így a termálvizes Aquaparkkal. A kellemes napot hajnalig tartó, fergeteges parti zárta a hotel night clubjában.

OTP Travel

A tavaly 7 milliárdos forgalmat bonyolító OTP Travel idén is nagyszabású partival örvendeztette meg viszonteladóit és partnereit április 15-én a Szépművészeti Múzeumban, ahol a meghívottak az egyiptomi kopt művészet kincseit bemutató kiállítást is megtekinthették.

Ünnepség a Nagyvillám Vadászcsárdában

Újságíróknak és utazási irodák képviselőinek tartott ünnepség keretében adták át április közepén a megújult Nagyvillám Vadászcsárdát. A Dunakanyar legszebb helyén fekvő csárdát idén februárban 450 fősre bővítették. A teraszokon további száz főt tudnak vendégül látni. A vadászcsárda tetején egy 160 fő befogadóképességű körpanorámás különterem készül el júliusra. Csiminszky Zoltán, a Hotel Silvanus Rt. vezérigazgatója elmondta: a kezdetben hatvan férőhelyes házat fokozatosan, több lépcsőben kezdték átalakítani, hogy csoportosan érkező vendégek fogadására is alkalmas legyen. A mostani beruházás célja a vendéglátóhely még szebbé és színvonalasabbá tétele volt, illetve a legutóbbi bővítés immár lehetővé teszi a nagyobb rendezvények lebonyolítását.

Kubai szolgáltatók Budapesten

Kubai turisztikai szolgáltatók mutatkoztak be Budapesten. A Cubana légitársaság célja a látogatással, hogy olyan magyar partnerirodára találjon, amely a vezérképviseletét vinné hazánkban. Prezentációval mutatkozott be számos iroda, valamint több szállodavállalat. Dania Puig Martínez, a Kubai Turisztikai Hivatal Kelet- és Közép-Európáért felelős képviselet vezetője elmondta, hogy tavaly a hazánkból érkezett turisták száma már meghaladta az ötezres létszámot, ami 2003-hoz képest 40 százalékos növekedés. Remélik, az egyre növekedő érdeklődés idén is folytatódik, hiszen csak januárban 1900-an utaztak Kubába hazánkból. A képen balról Lourdes Escalante Rodrígez (Cubana de Aviación), Carlos Oscar Hernández Díaz (Cubatur), Dania Puig Martínez (Kubai Idegenforgalmi Minisztérium kelet-európai képviseletének vezetője), Oexc. Sonia Díaz Llera (Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete), Juan Santo Dominguez (Parque Central Hoteles NH), Amarilis De Armas Bacallao (Gran Caribe Hotelek), Magalys Valdés Fuentes (Havanatur), Raúl Morejon Aguiar (Grupo Cubanacán) és Doris Rodriguez Pérez (Cubanacán Agencia de Viajes)

Lenotre szakácstréning az Accor-Pannoniánál

Április elején háromnapos szakácstréninget rendezett az Accor-Pannonia Hotels Rt., amelyen a Sofitel, Novotel, Mercure és Ibis szállodákban dolgozó konyhafőnökök és azok helyettesei vettek részt. A tíz séf és négy séfhelyettes Jean-Bernard Fichepain tréner vezetésével büfékre és fogadásokra összeállított ételeket készített a Novotel Budapest Congress konyhájában. A tréning folyamán elsősorban franciás ételek készültek kizárólag Magyarországon is beszerezhető alapanyagokból. A képzés célja volt, hogy a bemutatott ételek, nyersanyagok és technológiák az Accor magyarországi szállodáiban „köszönjenek vissza”. A világhírű francia 'Ecole Lenotre' szakácsiskola és catering cég 1971-ben alakult a Párizs melletti Plaisirben. A világ legkülönbözőbb pontjairól érkező szakemberek professzionális képzésével foglalkozik.

'

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.
Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül

Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül 

Amelia, a Wizz Air chatbotja nem véletlenül kapta nevét: a legendás pilótanőről, Amelia Earhartról nevezték el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.