Ro_friss cikkek
Dél-Afrikai balesetben elhunyt a G'Roby alapítója
Az egyik legismertebb magyar cégcsoport, a G’Roby alapítója és névadója november 19-én este tragikus körülmények között elhunyt - adta hírül az mfor.
Kitalálom, mit innál!
Egy japán cég olyan italautomatát dobott piacra, amely felméri a vásárló nemét és korát, és az alapján ajánl frissítőt számára. Eladásainak száma azóta megháromszorozódott - olvastuk a betegszoba.hu-n.
XI. Magyarországi Bormarketing Konferencia
A XI. Magyarországi Bormarketing Konferencia keretében kerül megrendezésre 2010. december 3-án délután 13:00-tól a bor és gasztronómia szekcióülés.
Bartha Sándor lett a Magyar Kastélyszállodák Egyesületének új elnöke
Új vezetősége van az ötéves múltra visszatekintő Magyar Kastélyszállodák Egyesületének, amely 2007-es bejegyzése előtt a Magyar Szállodaszövetség keretein belül szekcióként működött - írja a Go -Utazás!
Ismét szavaznak Sopronban
A Győr-Moson-Sopron és Baranya megyében is sörgyárat üzemeltető cég az akcióval közvetlenül Sopron és Martfű városok lakosságát kívánja támogatni, és olyan célok megvalósítását elősegíteni, amelyek sokakat érinthetnek pozitívan - írja a Nyugathír.
Bruce Willis a lengyel vodkára esküszik
Az amerikai akciósztár Bruce Willis látványosan beszállt egy csődbe ment, lengyel vodkát gyártó franciaországi cégbe. Mint reprezentatív részvényes, és az igazgatótanács tagja, fog ezentúl a cég talpra állításáért verekedni - írja az azta.hu.
Jövőre is Csodálatos kávé
Áprilisban közel ötven cég állított ki az első Csodálatos Kávé Kiállításon, amelyet a kávépiac számára az első önálló szakkiállításként szervezett meg a Magyar Kávétársaság. A kezdeményezés sikere már tavaly érezhető volt: a rendezvény dicséretet kapott a szakmai kereskedői körökben, s a szervezők számára is kedvező tapasztalatokat hozott.
Újabb magyar igazgató az Eckes-Granini Group vezetésében
Bartos Marianna tölti be október 1-től az Eckes-Granini Group személyzeti és szervezetfejlesztési igazgatói posztját.
Különleges borral rukkol ki a Disznókő
A kiváló, 2005-ös évjáratból dobott piacra limitált szériájú 6 puttonyos aszút a tokali Disznókő Zrt. A sorozat novemberben és kizárólag december 31-ig kerül kereskedelmi forgalomba.
Január 1-től új szállodaigazgató Hévízen
2010. október 1-én zárult a Danubius Health Spa Resort Hévíz és a Danubius Health Spa Resort Aqua szállodaigazgatói belső pályázata.
Limitált Davidoff Café Suprême Réserve kávékülönlegességek
A Tchibo, a pörkölt kávépiac egyik vezető forgalmazója bemutatta az évente egyszer limitált kiadással jelentkező Davidoff Café Suprême Réserve sorozat legújabb kávékülönlegességeit, az Indonesia Sumatra és Indonesia Timor kávékat.
Az utolsó Borszerda 2010-ben
Az épphogy befejeződött szüret első friss vörösborait hagyományosan Szent Márton napjára töltik palackba. Az idei Borszerda sorozat így a testes, ünnepi vörösborok mellett az újborokkal zárul a jövő héten. A Borszerda-program utolsó napjához minden eddiginél több étterem csatlakozott és kínál külön erre az alkalomra és külön a terítéken lévő borokhoz komponált menüsorokat. Ezek az éttermek szerdán féláron adják a jóféle magyar bort.
Új séf a Corinthia Hotel Budapest konyháján
Akik részt vettek október 29-én a szálloda Átrium Éttermében megrendezett Zene Ínyenceknek klasszikus zenei koncertttel egybekötött vacsorán, azok személyesen is megismerkedhettek a Corinthia Hotel Budapest új séfjével, Joel Khalillal.
Új vezérigazgató a METRO Kereskedelmi Kft. élén
2010. november 1-től Roland Ruffing csatlakozik a METRO Kereskedelmi Kft.-hez, mint vezérigazgató.
Új munkatársak a Hotel Expoban
Két új munkatárssal bővült a budapesti Expo Congress Hotel csapata.
Új termékcsaládot vezet be a Gallicoop
Két termékváltozatban debütált októberben a Gallicoop új, Manufaktúra névre hallgató termékcsaládja. A fagyasztott félkész termékek különlegessége, hogy darabra csomagolják őket, gondolva az egyszemélyes háztartásokra vagy a családon belül különböző preferenciával rendelkezőkre - írja a Marketinginfo.
Rendhagyó MT Zrt. prezentáció Ausztriában hazánk „lassú” turizmus kínálatáról
Az MT Zrt. ausztriai képviselete az elmúlt vasárnap rendhagyó prezentáció keretében népszerűsítette hazánk „lassú turizmus” (slow tourism, sanfter Tourismus) kínálatát.
Visszaválthatók lesznek a sörös dobozok
A Magyar Sörgyártók Szövetségének ígérete szerint mostantól egyre több helyen találkozhatunk az erre a célra kihelyezett begyűjtő automatákkal - írja a Marketinginfo.
Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter alakult
Új formában fogtak össze a Pannon Borrégió borturisztikai szolgáltatói, szakmai szervezetei és vállalkozásai, hogy elsősorban két területen, a bormarketing és a borturizmus terén tegyék ismertebbé és eladhatóbbá a térséget. A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter a Dél-Dunántúli Operatív Program keretén belül a "Turisztikai klaszterek fejlesztése" tárgyú pályázaton kapott 20 hónapos támogatást.
Marketinges kinevezés a Hell-nél
Szervezeti átalakítást jelentett be az energiaital gyártó, amelynek keretében kiemelt irányítás alá kerül a marketing funkció - adta hírül a Marketinginfo.
Orosz vodka hajtja a francia Formula 1-es csapatot
Kezd egyre biztosabbá válni Vitaly Petrov versenyzői ülése, miután a Renault csütörtökön bejelentette, hogy újabb orosz szponzorral bővítette támogatói palettáját, ugyanis sikerült megegyeznie a Flagman vodkagyártóval az idei szezon utolsó négy versenyére - adta hírül az F1világ.hu.
Megkezdte működését a Magyar Turizmus Zrt. Stratégiai Partnerkapcsolatok Irodája
Október 1-től Czunyi Tímea vezeti a Magyar Turizmus Zrt. újonnan létrehozott Stratégiai Partnerkapcsolatok Irodáját. A Társaság új vezetése a meghonosítandó értékesítés-orientált szemlélet jegyében, újabb potenciális küldőpiacokra koncentrálva, bővíteni kívánja azon szakmai együttműködő partnerei körét, melyek bevonásával vendégforgalom-növekedés érhető el (pl. hajótársaságok, speciális érdeklődésű célcsoportok, tour operatorok). Ezt a célt szolgálja a szervezeten belül felállított Stratégiai Partnerkapcsolatok Iroda is.
Meghalt az egyik Hennessy utód
Elhunyt 103 éves korában Hennessy konyakmárka alapítójának leszármazottja, Kilian Hennessy - adta hírül a Független Hírügynökség.
Sörgyári hulladékból varrt ruhát a Dreher
Divatbemutatóval hívta fel a figyelmet környezettudatosságára a Dreher. A modelleken olyan alkalmi ruhák voltak, amik sörgyári melléktermékekből készültek - írta a Kreatív Online.
Kiverte a biztosítékot a szállodai vibrátor
Egy stockholmi szálloda szex játékokat helyez el a vendégek szobájában. A rendőrség ezt élesen bírálta, mondván, hogy "felmagasztalják" a szexszel történő üzletelést - írja a HarmoNet.
Kávénapi promóció a benzinkút hálózatnál
Október 1-jén második alkalommal kínál ingyen kávét a Nemzetközi Kávénap alkalmából az OMV benzinkút hálózat.
Egyre többet utazunk Svájcba
Ideje végre a svájciakkal kapcsolatos összes sztereotípiánkkal szakítani. Ugyanis korántsem esznek folyton sajtot meg csokoládét, már nem is olyan halálosan pontosak, hogy órát lehetne igazítani hozzájuk, és a híres svájci unalmasságnak, ötlettelenségnek is vége, hiszen több éve övék európai szinten a legjobb, legötletesebb vendégvárás témájú spotok.
Újszerű reklámfelület:a lánypopó
Csinos egyetemista lányokat bérelt fel legújabb hamburgerének hirdetésére egy gyorsétteremlánc Amerikában, hogy a lányok fenekén elhelyezett logóval keltse fel a hamburgerrajongó férfiak érdeklődését. A módszer ellen tiltakoznak a nőjogi szervezetek, a cég azonban a kampány kiterjesztésére készül - írja az Origo.
Hungaria 55, ez a szám jellemzi 2010-ben a Hungaria pezsgőmárkát!
Az 1955-ben alapított Hungaria pezsgőmárka idén 55 éves lett és ennek apropójaként a Törley Pincészet pezsgőmesterei megalkottak egy Hungaria 55 nevű pezsgőt.
Volenter István a Mezzo (ex John Bull Automobile Pub) konyhafőnöke
A huszonnyolc esztendős Volenter István lett a napokban új néven - Mezzo - megnyitott egykori John Bull Automobile Pub új konyhafőnöke.
Ehető italos palackok, környezetbarát megoldás
Franciaországban bemutatták az első ehető italos palackokat. Ezzel akarják leváltani a műanyag és a fém dobozokat, amelyekbe ma csomagolják a kedvenc italainkat - írja a Harmonet.
Séfváltás az Aranyszarvas Étteremben
Alig egy esztendő után elköszönt a patinás tabáni Aranyszarvas étteremtől Mogyorósi Gábor séf, akit az Alexandra Étteremkalauz tavaly az Év Felfedezettjének választott.
Öt éves a Coke Zero
Öt esztendeje dobta piacra a Coca Cola Company a férfi fogyasztók számára pozicionált termékét, a Coke Zero-t.
Elkészült Magyarország turisztikai iPhone-os alkalmazása a Magyar Turizmus Zrt. gondozásában
A Magyar Turizmus Zrt. turisztikai iPhone-os alkalmazásának segítségével mostantól a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA) közel 25 ezer hazai turisztikai szolgáltatójának adatai között böngészhetnek az érdeklődők.
Némedi József lett az Étrend Egyesület új elnöke
2010. szeptember 06.-án tisztújító közgyűléssel vette kezdetét a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének új időszámítása. Az egyesület létrejöttének eredeti célja volt, hogy megújítsa a gasztronómiát, és tömörítse a szakmájáért tenni akaró chefeket.
Négy évtized után nyugdíjba vonul Fekete György
Fekete György, a Danubius két hévízi szállodájának - Health Spa Resort Hévíz és Aqua - igazgatója az év végével nyugdíjba vonul.
Hadviselés és marketing - Debreceni János tanácsai
A fogyasztókat nem legyőzni kell, hanem megnyerni magunknak - állítja egy tavalyi cikkében Debreceni János, az MT Zrt. új marketing igazgatója.
Sört neveztek el a rock zenekarról
A Half Acre és a Shorts sörgyár közös kollaborációba kezdett: mangó, ananász és guava ízű sört dobtak piacra a héten Freedom of ’78 néven, ezzel tisztelegve kedvenc zenekaruk, a Ween előtt. A két vállalat vezetői szerint a Ween zenéje meghatározó volt számukra, sőt, maga az ötlet is egy Ween koncert előtt született meg pár hónapja.
Az egészséges életmódra oktat a Nestlé
Szeptembertől az ország több mint 800 általános iskolájában 52 ezer kisdiák hall majd a tanórákon a Nestlé NUTRIKID oktató programja keretében a kiegyensúlyozott táplálkozásról.
Budapest kincsei feltárulnak a britek előtt
A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete a Szépművészeti Múzeummal együttműködésben népszerűsíti a szeptember 21-én Londonban, a Royal Academy of Arts épületében nyíló „Treasures from Budapest” (Kincsek Budapestről) c. kiállítást.
Tenderen választott ügynökséget a SIÓ-ECKES
Magyarország piacvezető gyümölcslé gyártó és -forgalmazója négy ügynökség részvétel folytatta le a pályázati eljárást, melynek eredményét a héten hirdették ki.
Gasztrokultúránkkal is kampányol az MT Zrt. Ausztriában
A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete – folytatva a hazai kulturális programok és a gasztronómiai kínálatunk népszerűsítését Ausztriában, – szeptemberben a gasztronómiai értékeink bemutatására helyezi a hangsúlyt.
Egyoldalas Budapest összeállítást közölt a brit METRO újság
Budapest látnivalóit mutatta be a londoni METRO újság szeptember 8-án megjelent számában. Az egyoldalas összeállításban megszólaltatták Kardos Endrét, a Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviseletének vezetőjét.
Teljes managementcsere a Gundelben
Szerződésének lejártával elhagyta a Gundelt Buday Gábor ügyvezető igazgató, és az utóbbi napokban a városligeti étterem csaknem valamennyi irányítója távozott a cégtől.
Jelentős erősítés a Spa Hungary Holding Zrt. csapatánál!
Az Agárd, Győr, Gyula, Hévíz, Makó, Székesfehérvár városok gyógy- és élményfürdőinek menedzselésével és fejlesztésével foglalkozó Spa Hungary Holding Zrt. menedzsmentje a mai nappal Dr. Róna Iván és Deutsch Péter belépésével bővült.
Kiss Krisztián a Cascade étterem konyhafőnöke
A harminchét esztendős Kiss Krisztián lett a budai Hegyvidéken üzemelő Cascade étterem konhyafőnöke.
Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. új vezérigazgatója
Nem hivatalnok akar lenni, hanem értékesítő, akinek egy egész országot kell eladni – ez a nemzeti marketingszervezet élére július elején kinevezett új vezérigazgató, Horváth Gergely hitvallása. A szállodai szakmából érkezett fiatal szakembert céljairól kérdeztük.
Új Kínálati Igazgató csatlakozott a METRO Kereskedelmi Kft. csapatához.
2010. szeptember 1-től Xavier Plotitza úr látja el a METRO Kereskedelmi Kft. Kínálati igazgatói pozícióját