Az étterem kedvelt célpont a közösségi vásárlóknál 

A Groupon 2008-as indulása óta a világ minden táján sikeres e-commerce üzleti modellnek számít a közösségi vásárlás, amely már hazánkban is elterjedt.
Aranyérmes Kőbányai

Aranyérmes Kőbányai 

Családias hangulatú "sörparty"-val ünnepelte a Dreher Sörgyárak Zrt., hogy elnyerte 49. aranyérmét a Monde Selection vetélkedésen. A dolgozók és a sajtó képviselői együtt köszöntötték az ezúttal 200 sörmárka versenyében legmagasabb elismerést kapó típust, a Kőbányait.

SZÉPen alakul 

A Széchenyi Pihenő Kártya az érintettek körében egyre ismertebb, a kártya bevezetése az ütemezésnek megfelelően halad – hangzott el a Széchenyi Pihenő Kártya előkészítéséről tartott sajtótájékoztatón Budapesten.
Budapest: újratöltve

Budapest: újratöltve 

Munkatársunktól - Új név, új iroda a főváros másik pontján, megváltoztatott szervezeti felépítés, vadonatúj arculat és teljesen más informatikai rendszer – ez derült ki a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ (BTSZK) szűk körű tájékoztatóján, amelyet május 24-én tartottak a Kempinski Hotel Corvinus-ban.

Fenntarthatósági vezetővel erősít a Coca-Cola 

A cégnél veteránnak számító Beatriz Perez lett a Coca-Cola Company fenntarthatóságért felelős ügyvezető igazgatója. A korábbi - észak-amerikai piacot felügyelő - marketing ügyvezető július 1-től foglalja el új posztját - írja a Marketinginfo.

Sikertermék lett a citromos 

A Sikertermék-díj arany fokozatát nyerte el a Borsodi Friss citromos változata a Mai Piac és a Nielsen piackutató közös értékelése alapján a szeszes ital kategóriában. A sörpiac egyedüli díjazottjaként a Borsodi Sörgyár innovációját ismerték el és értékelték a partnerek, fogyasztók - adta hírül az mmonline.

Párbeszédre hív a BTSZK 

A párbeszédre és az együttműködésre helyezi a hangsúlyt a Budapest Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. (BTSZK), hiszen az idegenforgalom fejlődése minden budapestinek érdeke - jelentette ki Molnár József, a BTSZK ügyvezető igazgatója a kedden Budapesten tartott sajtóbeszélgetésen.
Milliárdos fejlesztéseket indíthat el ha gyógyhellyé nyilvánítják Sárvárt

Milliárdos fejlesztéseket indíthat el ha gyógyhellyé nyilvánítják Sárvárt 

ár 25-30 milliárd forintnyi beruházást indukálhat, ha hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánítják Sárvárt - írja az MTI.

A mór megtette kötelességét… 

Kevés ilyet látni a szakmában: ő volt A Főpincér. A Ramada Plaza Budapestben szolgált Czéh László a szálloda indulásától kezdve. Előtte az egyik legrangosabb fővárosi vendéglátóhelyen, a Mátyás Pincében kezdett és dolgozott sok-sok éven át. 48 esztendőnyi szolgálat után pár hónapja vonult nyugdíjba, de nem élvezhette a pihenés idejét, a múlt héten befejezte földi szolgálatát.

Michael Hudspeth a Starbucks magyar Brand Presidentje 

A Starbucks Coffee Company és partnere az AmRest Holdings örömmel üdvözli partnerei közt Michael Hudspeth-et, aki a cseh, a lengyel, illetve a magyar piac új Brand President pozícióját betöltve csatlakozik a Starbucks csapatához.

Nincs Pardon, Újbuda nem kegyelmez 

Lakossági panaszok miatt zárja be a XI. kerületi önkormányzat a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő két szórakozóhelyet, a Zöld Pardont (ZP) és a Café del Riót - közölte a helyi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Piacot szerez a whisky Kínában 

A Diageo, a világ legnagyobb szeszesital-gyártója a whiskyben látja azt az italt, amellyel meghódíthatja a hagyományosan konyakozó jómódú kínai fogyasztók egy részét.

Gasztronómiai műsor a Gazdasági Rádióban 

Júniustól gasztronómiai műsorral erősíti tovább tematikus adásait a Gazdasági Rádió, továbbá pénteken és szombaton este tíztől két órában a célcsoport zenei ízlését megcélzó válogatással jelentkezik - írja a Médiainfo.

A Starbucks Kínában nyomul 

Kunming a harminckilencedik kínai város, ahol a Starbucks a négyszötvenedik kávézóját nyitotta meg. A cég 1999-ben Pekingben kezdte meg Kína meghódítását, s a legnagyobb piacává nőtte már ki magát a kelet-ázsiai ország az Egyesült Államokon kívül - írja az MTI.

Vissza a Millenárisra! 

Tavaly felköltözött a Várba a Budai Gourmet fesztivál, idén azonban új tulajdonosa, a Gerendai Károly nevével fémjelzett Sziget Szervezőiroda ismét visszavitte eredeti helyére, a budai Millenáris Parkba, a Mammut Üzletközpont háta mögé.

Megszünteti magyarországi leányvállalatát a Bacardi-Martini 

Az Élelmiszer Online birtokába jutott információk szerint a Bacardi-Martini a legrövidebb időn belül megszünteti magyarországi leányvállalatát. A disztribúciós feladatokat az alkoholos italok forgalmazásában eddig nem aktív DunaPro kereskedelmi és disztribúciós cég nyerte el.

Bepirosodik a Theodora 

A megszokott rózsaszín helyett pirossal jelzi májustól a szénsavmentes ásványvizet a Kékkúti. A többi termékváltozat is megújul - írja a Marketinginfo.

A Posta palettája 

Új üzletágban próbálja ki magát a Magyar Posta (MP), önálló leányvállalatot létre hozva belép az étkezési utalványok piacára. „Idén, a bevezetés évében még nem számolunk nagy piaci részesedéssel, jövőre azonban, az első teljes üzleti évben, már 10-15 százalékot szeretnénk kihasítani e területről”, mondta ezzel kapcsolatban Krátky Attila, a Posta Paletta Zrt. most hivatalba került vezérigazgatója.

Édes Napok csokoládé- és édességfesztivál a Budai Várban 

A gasztrokulturális étlapról évek óta számtalan minőségi rendezvény és fesztivál közül választhattunk, de az étlap mégsem volt teljes, hiszen hiányzott a desszert. A világ sikeres csokoládé- és édességfesztiváljai után idén szeptembertől évről évre megrendezésre kerül hazánkban az Édes Napok Fesztivál.

Újabb gyümölcsös sörök a Borsodi palettán 

Grapefruitos és almás sörrel bővül a Borsodi sörcsalád – írja közleményében a társaság. A tavalyi évben a középkategóriás sörök között elsőként vezette be a Borsodi a citromos ízesítésű Borsodi Frisst, amelynek népszerűsége messze felülmúlta a várakozásokat, ezért két új ízesítésű változat bevezetése mellett döntött a vállalat – áll a közleményben.

A svéd sajtó felfedezi a magyar gasztronómiát 

Az "Allt om resor" (Mindent az utazásról) elnevezésű svéd utazási és életmód magazin friss számában négyoldalas gasztronómiai riportot közölt "Meglepően ízletes Budapest" címmel.

Zajos siker lett az első Kézműves Sörfesztivál! 

Akik a hétvégén a Mikszáth téren jártak, észrevehették, hogy a magyar kézműves sörök iránti érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt – senki nem számított ennyi látogatóra. A szervezők sajtóközleményben köszönték meg a vendégek türelmét, akik képesek voltak akár egy óráig is sorban állni egy-egy sörkülönlegességért – egyúttal mindenkit biztosítottak afelől, hogy a legközelebbi fesztiválon nem lesznek efféle nehézségek!

Jótékony Starbucks 

2011 májusában a Starbucks 40 órás jótékonykodással hálálja meg fogyasztóik negyven éven át tartó hűségét. Kiváló minőségű, a fair trade elveknek megfelelő kávéjuk, az üzletek barátságos, hívogató hangulata már ismert, a semmihez nem hasonlítható Starbucks élménynek azonban a környezettudatosság és a közösség önzetlen támogatása is elengedhetetlen része.

Új értékesítési igazgató a Wellness Hotel Gyula szállodában 

Új értékesítési igazgató lépett szolgálatba a Wellness Hotel Gyula superior szállodában.

Balaton: Ahol a termékkel van baj, ott aligha segít a reklámköltség emelése 

Ahol a termékkel van baj, ott aligha segít a reklámköltség emelése - vélekedik a szakember az atv.hu szerint.

Hétfőtől Étterem Hét Budapesten 

A népszerű gasztro program több külföldi országban nagy népszerűségnek örvend. Idén először Budapesten is megrendezésre kerül május 16. és május 22. között.

Cáfol az Orvosi Turizmus Iroda 

Alig néhány napja adtunk hírt arról, hogy április 21-én, a herceghalmi I. Magyar Fogászati Turizmusfejlesztési Konferencián Orbán Viktor miniszterelnök és Matocsy György miniszter együttműködési nyilatkozatot írtak alá Szücs Lászlóval, a Magyar Fogaszati Turizmus-fejlesztési Program egyik alapítójával.

Újabb bormarketing pályázatok az AMC-nél 

Bormarketing Bizottság és az Agrármarketing Centrum (AMC) százmilliós keretet különített el hazai gasztronómiai, borászati és borturisztikai kisprojektek támogatására, május elején pedig megnyílt a nagyobb léptékű rendezvények pályázati „ablaka” is – mondta Simon Péter, az AMC igazgatója.

Százhuszonöt éves a Coca-Cola 

Százhuszonötödik születésnapját ünnepelte a világ egyik legnépszerűbb üdítőitala, a Coca-Cola. Az italt a história szerint Dr. John Smith Pemberton atlantai gyógyszerész a Konföderáció katonájaként harcolt az amerikai polgárháborúban, 1865 áprilisában megsebesült a colombusi csatában, és mint a veteránok közül sokan, morfinista lett.

Új értékesítési vezető Harkányban 

Forczek Klaudia lett a Thermál Hotel Harkány szálloda értékesítési vezetője. Elődje, Kurucz Gyöngyi május 16-ától Zamárdiban a nyitás előtt álló Hotel Wellamarin sales és marketingvezetőjeként folytatja pályafutását.

Újabb golf-csőd Bükfürdőn 

Rájár a rúd a bükfürdői golfberuházásra. A Fővárosi Bíróság május 12-i végzése elrendelte a golfparkot jelenleg üzemeltető Birdland Management Kft. csődeljárását - írja az mfor.

Olaj a tűzre 

Csúcsokat döntenek az élelmiszerárak a világ tőzsdéin, a hazai piacokon, szupermarketekben, az alapanyag-beszerzési árak soha nem látott magasságokba tartanak. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) számításai szerint a világ élelmiszereinek ára 2010 decemberében magasabb volt, mint 2008 nyarán.

Újdonság: a vendég irányítja, milyen zene szóljon! 

Ha valaki egy buliban találkozik a Noispot logóval és felirattal, érdemes elővennie mobiltelefonját, hiszen így a készülék böngészőjéből vagy okostelefonokon működő Noispot alkalmazás segítségével azonnal kézbe veheti a helyszínen szóló zene irányítását - írja a Social Times.

Elkészült az új Budapest Guide 

Az áprilisban lezajlott arculatváltás kapcsán, elkészültek Budapest hivatalos, ingyenes turisztikai kiadványai, melyeket 2011. május 16-tól lehet újra rendelni.

Tűz van, babám! , avagy tűzálló textiltrendek, és végre itt a nagy tavaszi terasznyitás 

Április végi Business Klub rendezvényünket a húsvéti ünnepek miatt egy héttel később tartottuk. Viszont ekkor olyan helyre hívtuk olvasóinkat - a hazai szállodások és éttermesek prominens képviselőt -, amely helyszín iránt igencsak felkeltettük az érdeklődést.

Újabb tulajdonrészt adott el a Forrás 

A Forrás értékesítette a Hotel Club-Siófok Szállodaüzemeltető és Vendéglátóipari Korlátolt Felelősségű Társaságban fennálló 50%-os tulajdoni részesedést megtestesítő üzletrészét - adta hírül a Portfólió.

Pálinka után libamáj a Budai Várban 

Főzőiskolával, gasztronómiai és zenei programokkal várja vendégeit ez első Libamáj Napok - Királyi lakoma a Budai Várban május 20. és 22. között.

Kulinária a Várkert bazárban 

Kulináris szigetté válhat a Várkert bazár, végpontjain bürotellel, luxus apartmanokkal - olvasható a Budai Várnegyed jövőjéről készült koncepcióvázlatban. Az épületegyüttes tovább nem halogatható felújítása csak üzleti alapú ingatlanhasznosítással képzelhető el - írja a Napi Gazdaság.

Betiltotta a hivatal a topless-kávézót 

Két éves huzavona után felsőruházat viselésére kötelezte a Maine állambeli (USA) Vassalboro elöljárósága a helyi kávézó felszolgálóit.

Megújuló Frappuccino® 

A Starbucks idén nyáron újraalkotja az 1995 óta létező – s azóta is óriási népszerűségnek örvendő – Frappuccino® italát. Vendégei ezentúl saját ízlésüknek megfelelően formálhatják kedvenc hűsítőjüket.

Magyar találmány akadályozhatja meg a West Balkán-szerű tragédiákat 

Magyar mérnökök olyan elektronikus rendszert fejlesztettek ki, amely minden pillanatban képes megadni a rendezvényeken tartózkodó vendégek létszámát - írja a Marketinginfo.

Méregdrága macskakávé 

Nemcsak Kína épít gőzerővel szocialista kapitalizmust, ezt teszi Vietnam is. A dél-ázsiai ország konyhája vetekszik a franciákéval, a turizmus területén szolgáltatásai lassan világszínvonalúak, miközben árai meghökkentően alacsonyak. Csak ne lenne olyan messze…

Mi jöhet a molekuláris gasztronómia után? 

Fabrice Desvignes (38) a Bocuse d’Or 2007. évi francia győztese. Márciusi magyarországi látogatása – és persze főzései – alkalmával kérdezhettük versenyzésről, munkáról, gasztronómiáról.

Joël Robuchon menüjével kampányolt az Air France 

Egy hétig járta New Yorkot a légitársaság mozgóárusa, amely ingyen kínálta a járatokon felszolgált ételeket a fogyasztóknak.

Kutyavilág Brüsszelben: ebétterem nyitott 

Kutyavilág Brüsszelben: ebétterem nyitott

Egész nyáron „Aranypéntek, az Elismerés Napja”  

Különleges akcióval indítja a nyarat a Dreher Sörgyárak: májustól szeptemberig minden péntek Aranypéntek, ezeken a napokon egy pohár sör áráért korsónyi mennyiségű Arany Ászok-ot kap a vendég.

Kávés kavalkád 

A kávéházi koncepció a legdinamikusabban fejlődő szegmense a gyorsétteremi ágazatnak, tavaly csaknem húszszázalékos forgalomnövekedéssel dicsekedhetett. És az elemzők szerint a felfelé ívelés idén is folytatódik. Az European Coffee Symposium megközelítőleg 8900 brandesített kávébárt tart nyilván az unión belül, egyes feltételezések szerint ez a szám 2015-ig megduplázódhat.

Határon átnyúló turisztikai együttműködés 

Európai uniós támogatással üzleti inkubátorházat hoz létre a magyarországi Hajdúszoboszló és a Bihar megyei Rév település – jelentették be a programot bemutató sajtótájékoztatón Hajdúszoboszlón.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!