Ro_friss cikkek
Csökken az alkoholfogyasztás Szlovákiában
(MTI) - Folyamatosan csökkent az alkoholos italok forgalma Szlovákiában, tíz év alatt 12 százalékkal, 20 év alatt pedig több mint 21 százalékkal esett vissza az alkoholtartalmú italok iránti kereslet - adta hírül a Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap pénteken.
Átadták a Budafoki Borvárost
(MTI) - A híres hazai borvidékeket, a borospincék sajátosságait mutatja be a Budafoki Borváros, amelynek avatóünnepségét csütörtökön tartották.
Meccsmentes lengyel kocsmák?
(MTI) - Lehet, hogy "meccsmentes" lesz sok lengyel kocsma a labdarúgó Európa-bajnokság idején, mivel nem akarja kifizetni a mérkőzések tévédíját.
iPhone és Android alkalmazás a Wasabinál
korábbi Androidos opció után megjelent a Wasabi Étterem iPhone-os alkalmazása.
I. Országimázs konferencia
Az I. Országimázs konferencia „MADE IN HUNGARY” címmel, május 3-án 9:30-tól kerül megrendezésre a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában, az Antall József Tudásközpont (AJTK) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Gazdaságföldrajz Tanszék – Turizmus Kompetencia Központ szervezésében.
Nem lesz annyi italreklám
Többek mellett a kiskorúak védelme érdekében fogalmaztak meg közös irányelveket marketingtevékenységük szabályozására a legnagyobb italgyártók. A paktum céljai közé tartozik, hogy a fiatalok még véletlenül se találkozzanak alkoholos italok hirdetéseivel a médiában, beleértve a közösségi médiát is - írja a Borászportál.
Az olcsóbb szállások a kedveltebbek
Az első negyedévben közel 40 százalékkal nőtt az online belföldi szállásfoglalások száma, a hosszú hétvégék pedig tovább élénkíthetik a hazai turizmust – derült ki a Szallas.hu adataiból. A kereslet az alacsonyabb árkategóriájú szállástípusok irányába tolódott el.
A SZÉP kártya a második legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma
Több mint 14 százalékkal kevesebb vállalat ad idén béren kívüli juttatást dolgozóinak, mint a tavalyi évben – derül ki az OTP Pénztárszolgáltató megrendelésére készült kutatás reprezentatív eredményeiből. A visszaesés elsődleges oka a pénzügyi keretek szűkössége. Ezt bizonyítja, hogy az egy munkavállalóra jutó béren kívüli juttatások összege átlagosan hét százalékkal csökkent, 177 714-ről 166 000 forintra.
Vetésforgó a sárvári TDM élén
A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. élén 2012. április 1-je óta új ügyvezető igazgató áll Spilenberg Andrea személyében, aki a Kft. taggyűlésén mutatkozott be a tagoknak és vázolta az idei esztendő terveit, tudta meg lapunk.
Ismét andalúz bemutató Budapesten
Az Extenda, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda immáron harmadik alkalommal szervezte meg az andalúz termékek magyarországi bemutatóját.
Prognózis: Ausztria felől turistahullám
A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete elkészítette az idei turisztikai szezonra vonatkozó piaci előrejelzését, amely szerint Magyarország előreláthatólag 2012-ben is megőrzi dobogós helyét az osztrákok rövid távú (1-3 napos) szabadságolásának célpontjaként.
Pályázat fogyasztóbarát védjegyért
Fogyasztóbarát védjegyért pályázatot hirdet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a vállalkozások számára azzal a céllal, hogy ily módon emelje ki azokat, amelyek a jogkövető magatartáson túl folyamatosan igyekeznek tenni a vásárlók bizalmának és elégedettségének növeléséért - mondta Fülöp Zsuzsanna, a NFH szóvivője.
Nem fizet osztalékot a Danubius
A Danubius Hotels Nyrt. hétfőn megtartott éves közgyűlésén a részvényesek úgy döntöttek, hogy a társaság a tavalyi év eredménye terhére nem fizet osztalékot, továbbá elfogadták a társaság tavalyi egyedi és konszolidált beszámolóját - tette közzé a társaság a BÉT hivatalos honlapján hétfőn.
Fesztivál kollégium alakult
(MTI) - A gasztronómiai, turisztikai és kulturális vonatkozásokkal egyaránt bíró fesztiválok támogatására új ideiglenes kollégiumot hozott létre a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), együttműködésben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM); a 300 millió forintos keretre május elejétől lehet pályázni.
Saját asztalt kapott Juhász Ferenc a New York Kávéházban
Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas és az egyetlen élő Baumgarten-díjas író volt a New York Kávéház Irodalmi Páholy rendezvénysorozatának első vendége. Az íróóriás, a New York-os hagyományokat felélesztve, elsőként kapott művészasztalt - adta hírül az Infovilág .
Megalakult a Magyar Gasztro Térkép Klaszter
A szakmai egyesülés fő céljai között a honi élelmiszer-kersekedelem élénkítése és többek között a vendéglátás költséghatékonyabb, több magyar alapanyagra épülő működése áll.
Sztíviával édesítik a Nestea italokat
A Coca-Cola bevezeti első sztíviakivonattal készült Nestea termékét, amely 30%-kal kevesebb cukrot tartalmaz - adta hírül az Élelmiszer Online.
Ünnepelt a Danubius Hotels
A nemzetközi szállodalánc egyik zászlóshajójának számító, budapesti Gellért Szállóban, nagyszabású partival ünnepelte negyven esztendős fennállását a Danubius Hotels.
Pr-ügynökséggel dolgozik a Nescafé
Egy évig a Merlin segíti a Nescafé kommunikációját. A pr-kommunikáció és a social media mellett egy btl-kampányon is dolgoznak - adta hírül a Kreatív Online.
Készül az első űrwhisky
(MTI) - Whisky készül a Nemzetközi Űrállomáson, a különleges kísérlettel a gravitáció szerepét kutatják.
Melyik az év turisztikai témájú szakdolgozata?
A Magyar Turizmus Zrt. 2011-ben tizenegyedik alkalommal írt ki pályázatot „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” címmel a turisztikai felsőoktatási intézmények végzős hallgatói részére.
Virágos Magyarországért 2012-ben is
A Virágos Magyarországért verseny immár csaknem két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom. Az országos mellett ma már helyi – városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében.
A Vinopolis tündöklése, hirtelen bezárása – és lesz-e gyors feltámadás?
Egyedülálló méretek, exkluzív megjelenés, minden, ami ma a borral, párlatokkal kapcsolatos és trendi – ez volt a budapesti Vinopolis, amely a város szívében, a Falk Miksa utcában, kőhajításnyira a Parlamenttől dübörgött a megnyitás pillanatától kezdve. Azonban elérkezett január utolsó vasárnapja, és a három hónapja szárnyaló sikertörténet viharos körülmények közepette derékba tört. Mi történt és miért? Ennek jártunk utána legutóbbi Vendég & Hotel Business Klubunk alkalmával, amikor elhívtuk a különleges borkomplexum volt operatív ügyvezető igazgatóját, Szente Zsoltot, aki vállalta, hogy válaszol a kérdésekre. A beszélgetés rövidített változatát most közreadjuk, már csak azért is, mert egyrészt tanulságos története, másrészt azért, mert iskolapéldája annak, hogy padlóra kerülve hogyan kell az efféle helyzetet kezelni: van-e vert helyzetből kiút, és ha igen, merre vezet?
Itt az ország pálinkája
Békési Zoltán békési pálinkamester, a Békési Pálinka Zrt. vezérigazgatójának irányításával készült el idén tizenegy pálinkafőzde nedűiből, köztük a békési barackpálinkából „Magyarország barackpálinkája” – írja a Békés Megyei Hírlap. Első alkalommal tavaly készült el az ország pálinkája, akkor szilvából.
Pangasiusproblémák, porcelántrendek, szállodai textiltrendek és lángmentes anyagok
Amikor elküldtük meghívónkat, amelyben ezúttal a METRO budaörsi egységénél lévő, XXI. századi technológiával felszerelt és a magyar piacon egyedülálló rendezvény- és szakmai továbbképző központba hívtuk vendégeinket – azonnal sorban érkeztek a visszajelzések: jövünk!
Zöldenergiát hasznosít a Szentkirályi
A magyar ásványvízgyártók közül elsőként, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. az üzem teljes működéséhez zöldenergiát használ fel termékei gyártása során. Az MVM Partner ZRt. Zöldáram programjának első együttműködőjeként a piacvezető ásványvízmárka tulajdonosa és a megújuló energiaforrásból származó villamos energiát biztosító cég vezetője ma aláírta az erről szóló megállapodást.
Korlátozzák az ehető madárfészek nitrittartalmát
(MTI) - Határértéket állapítottak meg Kínában az ehető madárfészkek nitrittartalmát illetően, miután több malajziai importtermékben túlságosan sok vegyszermaradványt találtak; a nitrit nagy mennyiségben akár halálos méreggé is válhat.
Folytatódik a Magyar Turizmus Zrt. belföldi kampánya
Folytatódik a Magyar Turizmus Zrt. országos kiterjesztésű, termékalapú belföldi kampánya, tájékoztatta lapunkat a nemzeti marketingszervezet. A márciusi kedvezményes egészségturisztikai ajánlatok után most az aktív, falusi és az öko-, valamint a kulturális turizmus kincsei kerülnek a figyelem középpontjába. Az MT Zrt. a turisztikai termékekhez kapcsolódó régiós akciókat, ajánlatokat és programokat a hónap végéig, illetve május közepéig számos marketingeszközzel népszerűsíti.
Magyar Toscana
Már a négyszáz éven át tartó római pannon világ idején, egészen a filoxéravész beköszöntéig a Balaton-felvidék gyöngyszemének számító Káli-medence híres volt a kék szőlőiről, az ott készült vörösborokról. Nem volt nehéz dolguk akkoriban a szőlővel, borral foglalkozóknak: a különleges mikroklíma a legjobb szakemberként szinte elvégezte helyettük a munkát: gyönyörű vörösborok születtek akkoriban. A rómaiak ezt a területet „Tusculanum”-nak hívták, ami kiemelkedő nyaralót jelent. Nem véletlenül nevezték e vidéket tökéletes pihenőhelynek: az volt akkoriban, és szerencsére az maradt ma is.
Retrovonal a hazai termelői piacokon
A tömegkereskedelemben – hipermarketek polcain – valószínűleg nem találkozunk majd velük túl gyakran, azonban szerencsére ma már a kisebb, termelői piacokon néha szerepelnek a kínálatok sorában. Rég elfelejtett, a divatból kiment zöldségekről, gyümölcsökről lesz most szó, amelyek a retro jegyében ismét a figyelem középpontjába kerülhetnek.
Szaúdi potyautas
Ugyan kinek kell hatalmas, ötcsillagos luxusszállodát építeni egy olyan országban, ahova be sem engedik a turistákat? Bár a kérdés jogosnak tűnik, mégis van válasz: a politikusoknak! A parlamenti elnökök G20-találkozóján teszteltük Szaúd-Arábia legújabb és egyik legkülönösebb tophoteljét.
Hódít az aztékzsályamag
(MTI) - Nagy-Britanniában sokak számára még ismeretlenül csenghet az aztékzsályamag (Salvia hispanica L) mag neve, ám ha a helyi hatóságok rábólintanak, akkor a szigetország lakói is hamarosan megismerkedhetnek a legújabb amerikai táplálkozási őrülettel.
Kötélpályával a falusi turizmusért
Mintegy 17 millió forintos beruházás keretében épült meg a Zselic legnagyobb erdei kötélpályája a patcai Katica Tanyán, amely méltán veszi fel a verseny Balaton-parti és Mátra-beli társaival. A turisztikai fejlesztés célja, hogy minél több vendéget vonzzon Somogyba.
A fenntarthatóságot díjazta az Élelmiszer szaklap
A gyorsan forgó fogyasztási cikkek piacán húsz éve meghatározó Élelmiszer szaklap ünnepélyes díjátadó keretében ismerte el az FMCG-szektor fenntarthatóságért sokat tevő, vagyis „greennovatív” gyártóit, kereskedőit és szolgáltatóit. A díjakat 2012. április 4-én Budapesten adták át az Élelmiszer társszervezésében megrendezett Marketingfórum konferencia záró eseményeként.
Folyatódik a svájci médiaoffenzíva
A 77.600 példányban megjelenő, 160.000 fős olvasótáborral rendelkező Basler Zeitung vasárnapi száma hangulatos cikkben vezeti végig az olvasót Budapest látnivalóin.
A Molson Coors-é a Borsodi Sörgyár anyacége
Megállapodott a StarBev L.P. cég megvásárlásáról az észak-amerikai Molson Coors sörgyár az eddigi tulajdonos CVC Capital Partners céggel – jelentette be a vevő. A Molson Coors 2,65 milliárd eurót (3,54 milliárd dollár) fizet az amszterdami, illetve prágai központú, Kelet- és Közép-Európában kilenc sörgyárat üzemeltető StarBevért.
Herr Schreier szerint a turizmus...
Sir Bernard Schreier, a Danubius Hotels Group elnök tuajdonosa szerint az erős gazdasághoz először is prosperáló bankrendszer szükséges, ami most nem létezik, így nincs, aki ösztönözze a befektetéseket.
Mell-esleg jön a Hooters
Magyarországról kívánja meghódítani a régiót a Hooters, Alex Hemingway vezetésével. Ez lesz az első olyan étterem nálunk, ahol elsősorban a csinos, nagy mellű pincérlányokkal versenyeznek a fogyasztókért. A hely várhatóan a harmadik negyedévben fog megnyílni - írja az Ingatlannet.
Új konyhafőnök a Baldaszti's-ban
Április 2-tól Pesti István, a Babel korábbi konyhafőnöke irányítja a budai rakparton, a Lánchídnál található Baldaszti's Kitchen konyháját - tudatta szerkesztőségükkel az étterem tulajdonosa.
Idén sem nyílik a Virág
(MTI) - Várhatóan idén nyáron sem nyit ki Szeged központjában a Virág cukrászda és a Kis Virág cukrászda, mivel az ingatlan kiürítéséért és birtokba adásáért indított perben nem született ítélet hétfőn a Szegedi Törvényszéken.
Új dili: gyerekwellness
Anya-lánya szépségcsomaggal várják a családokat a tengerentúlon a wellness-szállodák, a szolgáltatásokat már 4 éves gyerekeknek is ajánlják. Itthon egyelőre nincs igény ilyesmire, de műkörmösnél azért már került lakk ovisok körmére is - írja a Nők Lapja Café.
KuktaParty – ahol főzni buli
Rövid próbaüzem után hivatalosan is startolt április 3-án a KuktaParty főzőiskola. Fehér György (Bambuszliget) és Ocskay László (Giusto) étteremtulajdonosok által életre hívott, modern oktatóstúdióban a világ szinte bármely konyhájának szakácsművészetével megismerkedhetnek a rántott hús – krumplitól megcsömörlött, igényesebb ételfogyasztók.
Cseh püspök áldotta meg a pápa húsvéti sörét
Speciálisan a Vatikán számára a húsvéti ünnepekre főzött pilseni sör - Pilsner Urquell - indult útnak a közelmúltban a nyugat-csehországi Pilsenből Rómába. A 2012 darab félliteres üveg sört február és március folyamán készítették, az alapanyagokat és az egész munkamenetet annak kezdetén Frantisek Radkovsky pilseni püspök megáldotta - írja az Agromonitor.
Demján ötvenezer kínai turistát hoz
A kínai – magyar gazdasági kapcsolatok további erősítése érdekében, a Demján Csoport stratégiai idegenforgalmi együttműködést kötött a kínai ki - és beutaztatás piacvezető cégével.
Magyar Turizmus Nap Londonban
A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete március 29-én Magyar Turizmus Napot tartott Londonban, a Strand Palace Hotelben. A rendezvényen, prezentációkon keresztül ismerkedhettek meg a brit résztvevők Magyarország és a megjelent hazai szakmai szervezetek és szolgáltatók kínálatával, majd a délelőtti és délutáni workshop-okon szemtől szemben tárgyalhattak egymással az üzleti lehetőségekről – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.
Hungarikumfesztivált rendeznek Hévízen
Első alkalommal rendezik meg Hévízen a hungarikumfesztivált, amelyen a koncertek, a kiállítások és más rendezvények a külföldi vendégek számára is felvonultatják a magyar értékeket.
Magyar döntős a Heineken dizájnversenyén
A Heineken 140. születésnapja alkalmából kiírt Limited Edition palacktervezési versenyen egy magyar tervező, Tomcsányi Gusztáv grafikus is bekerült a legjobb három páros közé írja a Marketinginfo.
Ügynökséget választott a Burger King
A Burger King a Laboratory Ideas után új ügynökségre bízta aktuálisan futó kampányának kreatívfeladatait. A céget tenderen választották ki - adta hírül a Kreatív Online.