Hitelek és támogatások 

Három kiváló előadást hallhattak ismét azok a vállalkozók és érdeklődők, akik részt vettek a Magyar Franchise Szövetség március 29-én megrendezett klubdélutánján - írja a Franchiseportál.

Ehető szakácskönyv 

A Korefe német designcég által kreált koncepció tulajdonképpen 100%-ban friss pasta, lapok formájában összehajtogatva, plusz szépen megrajzolt német nyelvű szöveg-lenyomatok is díszitik, hiszen mégiscsak egy főzőkönyvről van szó - adta hírül a Pazar Cuccok.

Év Terméke Díjat kapott a Gösser 

2012-ben a Gösser Natur Zitrone 0,0% lett Az Év Terméke Díj élelmiszer kategóriájának győztese. A Gösser a fogyasztók döntése alapján nyerte el a világ legjelentősebb innovációs termékdíját, amit idén először hirdettek meg Magyarországon.

Szlovákiában is hamburgeradó? 

Az egészségtelen ételekre kivetendő „hamburgeradó” bevezetését javasolja a szlovák pénzügyminisztérium keretein belül működő pénzpolitikai intézet (IFP), mivel ezzel az adónemmel is javítani lehetne a büdzsét – írja a Napi.hu.

Energiaitalt dob piacra a Starbucks 

Energiaitalok gyártásába kezd a Starbucks. A világ legnagyobb kávézólánca várhatóan áprilisban dobja piacra a nyers kávékivonatot is tartalmazó gránátalmás-epres, narancsos-dinnyés és málnás-citromos üdítőitalait, adta hírül az usatoday.com.

Új marketingvezető a Nespresso-nál 

Új marketingvezető a Nespresso-nál

Krivács András lett a MNGSz új Elnöke. 

2012. március 27-én megtartotta soron kívüli tisztújító küldött közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, melyen - a Prohászka Béla volt elnök lemondását követően működő Elnöki Ügyvivői Testület munkáját leváltva - új elnököt választottak a küldöttek a két év múlva esedékes tisztújításig.
Húsz éve Magyarországon a Tchibo

Húsz éve Magyarországon a Tchibo 

A magyarok évente, nem kevesebb, mint három milliárd (!) csésze kávét fogyasztanak el, ami 22 ezer tonna babkávé felhasználását jelenti. Ezt, és számtalan érdekességet tudtunk meg azon a sajtótájékoztatón, amit a német kávéóriás szervezett annak apropóján, hogy behúzták a második ikszet, azaz két évtizede vannak jelen a magyar piacon.

Összefogással csábítják hazánk gyógyhelyeire a német turistákat 

Sikerrel folytatódik az MT Zrt. németországi külképviselete és a PA Touristik együttműködése az idei évben. A nemzeti turisztikai marketingszervezet még 2011-ben fűzte szorosabbra kapcsolatát Németország egyik legjelentősebb, gyógy- és wellness turizmusra szakosodott nagyvállalatával annak érdekében, hogy közösen még több német vendéget csábítsanak hazánk gyógyhelyeire.

Kutasi Kitty elhagyta a Ramadát 

Kutasi Kitty elhagyta a Ramadát

Szervezeti változások a Magyar Turizmus Zrt.-nél 

Szakmai és költséghatékonysági szempontok figyelembe vételével módosították a Magyar Turizmus Zrt. Szervezeti és Működési szabályzatát. A 2012. március 19-én hatályba lépett új szabályzat szerint a Marketing Igazgatóság feladatait és a hozzá tartozó szervezeti egységek irányítását a Stratégiai és Marketing Igazgatóság vette át, amelynek irányításával Maráczi Gábort bízták meg stratégiai marketingigazgatóként.

Kapszulával erősít a Starbucks 

Az amerikai kávézólánc bejelentette, hogy még a nyár előtt piacra dob egy nagynyomással működő eszpresszó gépet - adta hírül a Franchiseportál.

Zwack Sándor bemutatta az Unicum Szilvát 

Magyarország első bitter mesterkurzusán Zwack Sándor bemutatta legújabb terméküket, az Unicum Szilvát. Az ital-különlegesség igazi világújdonság, ugyanis ez az első olyan gyógynövény-likőr, melyet gyümölcságyon pihentettek - olvastuk a Kultography-n.

Megjelent a Vendég&Hotel márciusi száma 

Kérdések, meghökkentő kijelentések, amelyekre csak az Inmedio és Relay üzlethálózatban már a nagyközönség számára is elérhető márciusi Vendég & Hotel magazinban kaphat választ, amelyen a világgyőztes Füleky Pincészet van most a címlapon:

A Hungarikum Szövetség változtatna a törvényjavaslaton 

A Hungarikum Szövetség (Husz) a hungarikumokról szóló törvényjavaslat megváltoztatását kezdeményezi többek között azért, mert nem látja biztosítottnak a rendszer működtetésének anyagi alapjait - mondta Birinyi József elnök pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Kínában roadshow-ztak a V4 országok 

Több mint 400 meghívott részvételével, sikerrel zajlott le a V4 országok Kína öt nagyvárosában megrendezett roadshow-ja.

Elhunyt Balatoni Béla 

Elhunyt Balatoni Béla

Megállt a cseh sörgyártás recessziója 

(MTI) - Hároméves visszaesés után tavaly újra nőtt a sörgyártás Csehországban. Az éves szintű emelkedés 2,7 százalék volt a 2010-es 15,7 millió hektoliterről - közölte a cseh sörgyárak szövetsége csütörtökön.

Polgári engedetlenség: nem zár be a piac! 

(MTI) - Hiába fellebbezett a káptalantóti termelői piac bontásra kötelezése ellen az üzemeltető, a napokban megérkezett másodfokú végzés sem változtatta meg a korábbi ítéletet; a Liliomkert nevű piac ennek ellenére újra kinyitott vasárnap, és a jövőben sem kíván bezárni.

Johnny Walker "kisétált" Kilmarnockból 

(MTI) - Johnny Walker "kisétált" Kilmarnockból: pénteken töltötték meg az utolsó palackot a whiskyfajtából a skót szeszfőzdében 192 évi üzemelés után.

Átadták a Best of Budapest díjakat 

„Az huszadik évébe lépő Best of Budapest vállalt feladata, hogy megbízható iránytűként ráirányítsa a figyelmet a gasztronómia és a szállodaipar minőségi szereplőire – mondta Freed Péter.

Szakmai klubdélutánt tart a Magyar Franchise Szövetség 

Március 29-én - csütörtökön -, 14:00 órakor kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség klubdélutánja. A rendezvénynek a Hotel Mercure Metropol szálloda London terme ad otthont.

A magyar gasztronómia dícsérete 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai sajtóaktivitásának köszönhetően az elmúlt hetekben is tucatnyi turistacsalogató cikk jelent meg az osztrák sajtóban, s ennek révén több mint 1,5 millió (!) osztrák újságolvasó találkozhatott már az első tavaszi napokban Magyarországra invitáló cikkekkel.

Helyi termék mintaprogram indult a Dél-Dunántúlon 

Helyi termék mintaprogram indult a Dél-Dunántúlon, a Magyar Turizmus Zrt. gesztorálásával, a Magyar Termék Nonprofit Kft., a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, a Baranya Megyei Munkaügyi Központ, az Agrárgazdasági Kutatóintézet, a Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet, a FATOSZ dél-dunántúli szervezetei, a területileg érintett kamarák és számos más partner együttműködésével, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Magyar Turizmus Zrt.

Visszavonul a McDonald's első embere 

Június 30-án visszavonul a McDonald's étteremláncot 2004 óta vezető 67 éves Jim Skinner - adta hírül a Napi.

Újabb kiváló szakember került a Special Effects-hez 

Pólik László és Kassai Zsolt után, - akik korábban a szállodai értékesítés terén szereztek szakmai elsimerést magunknak - 2012. márciusában Kalmár Judit is csatlakozott projekt menedzserként a kiemelkedően magas rendezvénytechnikai szolgáltatásairól ismert Special Effects Kft-hez.

Töretlen a hazai hivatásturisztikai piac lendülete 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) partnerei közreműködésével 2011-ben is figyelemmel kísérte a magyarországi rendezvénypiac változásait, trendjeit. A negyedéves statisztikai elemzések összesítése alapján Magyarországon, 2011-ben összesen 602 nemzetközi konferencia került megrendezésre, amelyeken több mint 125.800 fő vett részt.

Borhotel és mobil "kikapcs" 

Ausztria zöld szíve Stájerország, ahol tavaly nyáron 4,7 százalékos vendégszám növekedést könyvelhettek el, a magyar üdülővendég szám ráadásul 13,7 százalékkal volt magasabb az előző évhez képest, a magyar vendégéjszakák száma sem maradt el ettől: plusz 15, 3 százalékos növekedést mutatott 2010-hez képest. Idén pedig, mint a március 21-én tartott budapesti szakmai tájékoztatójukon elhangzott, még ennél is jobb eredményeket remélnek, hiszen idén a magyar piacon kimondottan a nyári kínálat promotálásra koncentrálnak.

Beelőzött a Wendy's 

Letaszította az USA második legnagyobb burgerláncának pozíciójából a Burger Kinget a Wendy's - közölte az AP a Technomic élelmiszeripari piackutató cég jelentésére hivatkozva, amely jövő hónapban jelenik meg. Ez az első eset a Wendy's 1969-es megalapítása óta, hogy meg tudta előzni a Burger Kinget - adta hírül a HVG-re hivatkozva a Franchiseportál.

Két szakemberrel bővül a Marriott csapata 

Két szakemberrel bővül a Marriott csapata

Egészségturisztikai konferencia Szegeden 

2012. március 30-án és 31-én, Szegeden kerül megrendezésre az "Egészség és turizmus 2012 - A Hungaromed Klaszter bemutatkozása" című konferencia, melynek célja az egészségturizmus regionális lehetőségeinek áttekintése, az induló Hungaromed Klaszter bemutatkozása, az egészségügy és a turizmus területén érdekelt partnerek összehozása, hosszútávú együttműködések, üzleti kapcsolatok kiépítésének elősegítése.

Miskolcnak tetszettek a kézműves sörök 

Miskolcon a március 15-i ünnepi hét összefonódott a sörkultúrával és a kézműves sörökkel. Kedden rendezték meg nyolcadszorra a Miskolci Nemzetközi Sörversenyt, melyen a több tucat hazai kézműves sör mellett, a magyarországi nagy sörgyárak és kisebb-nagyobb külföldi sörfőzdék is részt vettek.

Kedvező előszezoni telítettség volt a balatoni szállodákban 

(MTI) - A hosszú hétvégén 90-100 százalékos előszezoni telítettséggel működtek a balatoni szállodák - mondták el az MTI kérdésére az üzemeltetők.

Különleges "respect" whisky 

Szeszfőző mesterei előtt tiszteleg a Jack Daniel's a hét darabból álló limitált sorozattal - adta hírül a Marketinginfo.

Kovács Lázár elhagyja az országot 

Kovács Lázár elhagyja az országot

Elment a vendéglős 

Rövid közlemény tudatja a „Földes Józsi konyhája” étterem honlapján, hogy március 18-án elhunyt az alapító, névadó, Földes „Józsi” József. 63 éves volt.

Százezer fontos dugóhúzó 

(MTI) - A világ legnehézkesebben működő dugóhúzóját alkotta meg egy brit férfi ócskavasból, ám sikerült 100 ezer fontért - 35 millió forintért - eladnia.

Bezár a reptér, buknak az éttermek 

(MTI) - A Liszt Ferenc-reptér 1-es termináljának bezárása több millió forintos kárt okoz az üzlettulajdonosoknak és a boltok, éttermek, kávézók több mint 100 munkavállalójának elbocsátását is jelenti.

Nincs több "szőrös bab" Kínában 

(MTI) - Hiánypótló alkotásként jelent meg nemrég a több mint kétezer kínai étel nevének hiteles angol fordítását összegyűjtő kiadvány Kínában, mely az étteremtulajdonosok számos eddigi kérdésére választ ad.

Fesztivál kavalkád a Kultúra Városában 

Pécs 2012-ben megújult koncepcióval kezdi a fesztiválszezont. A már megszokott, sikeres programok mellett új színek kerülnek fel a palettára. A kulturális főváros program sikeres elemeit ötvözik egy új köntösbe öltöztetett, pezsgő, érzékeket felbolydító, „fűszeres” kavalkáddal. A már klasszikusnak számító POSZT, Szabadtéri Játékok és Sétatér Fesztivál mellé új színek, új fűszerek kerülnek.

Cukrászrekord: nyolc méter magas torta 

(MTI) - Nyolc méter magas tortát készített húsz cukrász Kínában, ami új világcsúcs.

Magyarország továbbra is vonzó úti cél Japánban 

A Magyar Turizmus Zrt. – a japán turisztikai piacra vonatkozó marketingtervének részeként – a JATA (Japán Utazási Irodák Szövetsége) Tourism Workshop keretében népszerűsíti Magyarország turisztikai kínálatát februártól egészen áprilisig.

Online jegyvásárlás és törzsvendég kedvezmények 

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a napokban vezette be a Sárvárfürdő Kártyát, mely az online jegyvásárlás lehetősége mellett törzsvendégkártyaként is funkcionál – kedvezményeket és egyéb akciókat nyújtva a vendégeknek.

Személyi változás a Hotel Lycium****-nál 

Balázs Csaba, a Hotel Lycium**** Debrecen szállodaigazgatója 2012. március 15-én közös megegyezéssel távozik posztjáról.

Állami elismerés az agárdi főzőmesternek 

Vértes Tibor (46) főzőmester kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vett át ma Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől.

Tavasszal nyílik az első Subway gyorsétterem Romániában 

Az amerikai Subway gyorsétterem lánc tavasszal nyitja meg első éttermét Romániában - adta hírül a Franchisportál.

A japán gasztronómia is a világörökség része lesz 

A japán kormány kulturális örökségként kívánja elismertetni gasztronómiai kultúráját, a "vasokut", mint olyan társasági eseményt, amely erősíti a családi kötelékeket, a közösséghez tartozást és a természet tiszteletét. Tokió már a hónap végén benyújtja az ehhez szükséges dokumentációt az UNESCO-hoz - adta hírül az MTI.

Ismét sikeres volt a magyar ízek bemutatója 

Sikeres volt a 3. Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison, amely teljesítette a rendezvénytől már-már megszokott számokat. A 17 ezer látogató a harmadik vásáron is több tízmillió forinttal segítette a magyar termelőket és ez által a magyar gazdaságot. Az eddigi sikerekből kiindulva a szervezők új boltokat nyitnak, és új helyszíneken is népszerűsítik a magyar ízeket. A március 19-én nyíló Budapesti Tavaszi Fesztiválon is találkozhatunk a legkedveltebb magyar ízekkel, ahol a Budapesti Fesztiválközpont felkérésére a Kézműves Magyar Ízek csapata készíti a magyar ételeket is. A látogatók szavazatai alapján a mézkülönlegességeket készítő Mézmúzeum lett a márciusi vásár termelője.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!