hirdetés

Összeállt a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális zsűrije

A verseny horvátországi regionális döntőjén a térség öt ismert séfje bírálja a délkelet-európai és mediterrán régió fiatal tehetségeinek ételeit.

hirdetés

Június 30-án zárul a jelentkezés a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenyre, amelyen a délkelet-európai és mediterrán régió 30 év alatti tehetséges séfjei adhatnak számot gasztronómiai tudásukról. A megmérettetésen egy reménység jut tovább a verseny fődíjáért zajló milánói nagydöntőbe, további három kiválasztott séf pedig a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj, az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj és a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj elnevezésű különdíjakért szállhat versenybe.

A gasztronómiai tehetségkutatón korábban hazánk is kiemelkedő eredményeket ért el: a legutóbbi regionális döntőn a Costes étterem nemrég kinevezett konyhafőnöke, Koppány Levente végzett első helyen.

Az idei verseny regionális döntőjének zsűrije
Az idei verseny regionális döntőjének zsűrije
 

A délkelet-európai és mediterrán régió zsűrijében az alábbi szakértők foglalnak helyet:

Avivit Priel Avichai (Izrael)

A tel-avivi Avivit Priel Avichai az athéni ouzeriák és a spanyol tapas éttermek által inspirált Ouzeria társalapítója, amely a helyi piacra néző vidám, hangulatos étterem. A sokszínű és frissítő mediterrán konyha mellett a séf ánizsalapú italokat és ínycsiklandozó koktélokat kínál a vendégeknek.

Georgianna Hiliadaki (Görögország)

Georgianna Hiliadaki és Nikos Roussos séfek közösen alapították a Modern Greek Food Group nevű étteremcsoportot. Számos londoni étterem mellett a csoport zászlóshajója a két Michelin-csillagos athéni Funky Gourmet, ahol a vendégek belekóstolhatnak az avantgárd módon újraértelmezett görög konyhaművészetbe. Hiliadaki emellett 2021 februárja óta a konyhaművészet pszichológiája témában tart előadásokat a Harvard Egyetemen.

Iwona Niemczewska (Lengyelország)

Az ügyvédi hivatást cserélte főzésre Iwona Niemczewska, aki a lengyelországi Szczecinben található Lustra étterem séfje és tulajdonosa.  Niemczewska a fine dining, megfontolt étkezés és a legmagasabb minőségű természetes alapanyagok iránti rajongásából táplálkozva olyan kiterjedt étlapot álmodott meg, amelyet utazásai és a londoni Hibiscus és Murano éttermekben eltöltött évei inspiráltak. A séf emellett elismert trénerként és gasztronómiai zsűriként is dolgozik, 2018-ban pedig elnyerte a Gault & Milau Polska által odaítélt Női Főnök díjat.

Jeffrey J Vella (Horvátország)

Szállodaiparban dolgozó család gyermekeként a máltai Jeffrey J Vellának vérében van a vendéglátás. Korábban az iparág legismertebb szereplőivel, többek közt Gordon Ramsay-vel és Alain Ducasse-szal is dolgozott. Jelenleg a horvátországi Rovinjban található Cap Aureo éttermet vezeti, ahol többnyire zöldségalapú, mediterrán jellegű ételeket készít a legfrissebb helyi alapanyagok felhasználásával.

Oana Coanta (Románia)

Az erdélyi születésű, napjainkban Brassóban tevékenykedő Oana Coanta 2000 decemberében nyitotta meg Bistro de l’Arte nevű éttermét. A séf kiemelt figyelmet fordít a helyi konyhaművészet és a kistermelők támogatására, és arra buzdítja a román kollégáit, hogy mindannyian büszkén vállalják gasztronómiai örökségüket. A szakembert 2019-ben az ország legjobb női séfjének választotta a Gault & Millau

 

(forrás: Flow pr)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk