hirdetés
hirdetés

Ha most Amerikába készül, oltassa be magát, ha nem oltásellenes!

Ugyanis az Egyesült Államokban gyorsan növekszik az influenzás esetek száma, összekapcsolódva a Covid-19 és egyéb felsőlégúti megbetegedések terjedésével. Az egészségügyi hatóság figyelmeztetést adott ki hétfőn, és több nagyváros ismét erősen ajánlja a maszk viselését.

hirdetés

Az amerikai járványellenőrzési és megelőzési központ (CDC) hétvégi adatai szerint december első napjaiban az összes orvoslátogatást tekintve a betegek több mint hét százaléka influenzaszerű tünetekkel kereste fel orvosát. A laboratóriumi vizsgálat által megerősített influenzás esetek száma egy hét alatt meghaladta a 35 ezret. A megbetegedések túlnyomó többségét, mintegy 99 százalékát az influenza A típusa okozza.

A CDC összesítése szerint meredeken emelkedik az influenzával kórházba kerülők száma is, december első napjaiban több mint 25 ezer beteg szorult kórházi ellátásra. Október eleje óta összesen már mintegy 120 ezren kerültek kórházba, ami közel 10-szer nagyobb, mint az elmúlt 10 évben bármikor az évnek ebben az időszakában.

New York-i leszálláshoz készülődve / Forrás Pixabay
New York-i leszálláshoz készülődve / Forrás Pixabay
 

Az adatok szerint az október elején kezdődött hivatalos influenzafigyelési időszakban már mintegy 7300 haláleset köthető az idén szokatlanul korán elkezdődött influenzaszezonhoz.
A járványügyi hatóság szerint a koronavírusos esetek száma szintén növekszik: a december 8-i adatok alapján az ország megyéinek 9,3 százaléka magas, 35 százaléka közepes közösségi fertőzöttségi szinten volt. December első hetében naponta átlagosan mintegy 65 ezer új esetet találtak, ami közel 50 százalékos növekedés az előző héthez képest. Ebben az időszakban a megbetegedettek közül napi átlagban 4844 ember került kórházba, ami egy hét alatt 13 százalékos növekedés.
A megbetegedések túlnyomó többségét a koronavírus omikron variánsának különböző alváltozatai okozzák.
Közben az Egyesült Államok több nagyvárosában is nyomatékos maszkviselési ajánlást tettek közzé. New York város közegészségügyi vezetője beltérben és a zsúfolt köztereken is jó minőségű maszk viselését kérte a városban tartózkodóktól.

Los Angeles megye közegészségügyi igazgatója beltéri maszkviselésre kérte a lakosságot, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a pozitív esetek száma tovább növekszik, ez kötelező is lesz.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk