hirdetés
hirdetés

Közelíti a járvány előtti szintet a spanyolországi turizmus

Az idei első félévben több mint 30 millió külföldi turista érkezett az országba. 

hirdetés

Az idén január és június között több mint 30,2 millió külföldi turista érkezett, míg 2019 ugyanezen időszakában - amely a pandémia előtti utolsó korlátozásmentes év volt - 38,2 millió látogató választotta úti célnak a dél-európai országot. Tavaly az első fél évben a látogatószám 5,4 millió volt - derült ki a spanyol statisztikai hivatal honlapján szerdán közzétett féléves jelentésből.

Hasonló tendenciára mutat rá a hivatal jelentése a bevételek vonatkozásában is: az idei első hat hónapban 35,7 milliárd eurót költöttek a turisták Spanyolországban, ami a múlt évi hasonló időszak mintegy hatszorosa. 2019-ben ez az összeg meghaladta a 40,3 milliárd eurót.

Ahogy a járvány előtt, idén ismét a brit, német és francia turisták érkeztek a legnagyobb számban. A szigetországból 6,5 millióan, Németországból 4,4 millióan, a szomszédos Franciaországból 3,9 millióan látogattak el az ibériai országba.

A legkedveltebb úti célokban sincs változás: Katalónia 6 millió, Kanári-szigetek 5,7 millió és Baleár-szigetek 5,2 millió látogatót fogadott idén január és június között.

Reyes Maroto spanyol turisztikai miniszter rendkívülinek nevezte az idei eredményeket. "Az adatok azt mutatják, hogy a nemzetközi bizonytalanság ellenére, Spanyolország megőrizte versenyképességét, a helyreállás jó ütemét és továbbra is több millió turista kedvenc úti célja" - fogalmazott.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk