hirdetés
hirdetés

Lengyelországban feloldják a még megmaradt járványügyi korlátozásokat

A koronavírus terjedésének jelentős lassulása miatt Lengyelországban feloldják a még megmaradt járványügyi korlátozásokat, ennek értelmében jövő héttől nem lesz kötelező a beltéri maszkviselés, és megszűnik a külföldről érkezők karanténkötelezettsége is - közölte csütörtökön a lengyel egészségügyi miniszter.

hirdetés

Adam Niedzielski a sajtóértekezletén megerősítette: a csütörtöki adatok szerint a 38 millió lakosú Lengyelországban egy nap alatt 8994 új fertőzöttet regisztráltak, ez csaknem 26 százalékos csökkenés az előző héthez képest. Alacsony a kórházi kezelésre szoruló betegek száma is. A miniszter kiemelte azt is, hogy az elvégzett kutatások szerint a lengyel lakosság 90-95 százaléka szervezetében lehet koronavírus-antitest, és viszonylag magas az ellenállóképesség Ukrajnában is, ahonnan csütörtökig mintegy 2,2 millió menekült érkezett Lengyelországba.

Fotó: Pixabay, Wroclaw
Fotó: Pixabay, Wroclaw
 

A javuló járványhelyzetnek köszönhetően március 28-tól megszűnik a kötelező beltéri maszkviselés, kivételt képeznek az egészségügyi intézmények - jelentette be Niedzielski. Közölte továbbá, hogy megszüntetik a Covid-19-betegekkel egy háztartásban élők, valamint a külföldről érkező, be nem oltott személyek karanténkötelezettségét. Lengyelországban utoljára február elején lazítottak a járványügyi intézkedéseken, akkor rövidítették a karanténidőt, valamint a tavaly decemberben elrendelt távoktatás időszakát.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk