hirdetés
hirdetés

Alaposan megbírságolták ezt a szálláskereső portált

Egy ausztrál bíróság pénzbüntetésre kötelezte az amerikai Expedia Grouphoz tartozó online szállásfoglalási szolgáltatót, a Trivagót. A nálunk is ismert oldalt azért marasztalták el, mert a bíróság szerint félrevezetően tájékoztatta a látogatóit a hotelszobák áráról.

hirdetés

Az ítélet szerint a Trivagónak 44,7 millió ausztrál dollárnak (11 milliárd forintnak) megfelelő büntetést kell fizetnie, ami az egyik legnagyobb valaha kiszabott bírság Ausztráliában fogyasztóvédelmi jogok megsértése miatt - írja a Haszon.hu.

Olcsónak mutatta a drágát

A Szövetségi Bíróság döntését azzal indokolta, hogy a szálláshelyfoglaló oldal az elérhető legolcsóbbként tüntetett fel hotelszobákat, miközben azokat valójában fizetségért cserébe hirdette.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


Még 2020 januárjában mondta ki a bíróság, hogy a Trivago megsértette az ausztrál fogyasztóvédelmi törvényeket azzal, hogy félrevezette a fogyasztókat egy olyan algoritmus használatával, amely azokat a hoteleket erőltette a látogatókra, amelyek a legmagasabb kattintásonkénti költséget fizették, ahelyett, hogy kiemelte volna a fogyasztók számára legolcsóbban elérhető ajánlatokat – közölte a felperes ausztrál fogyasztóvédelmi hatóság, amely eredetileg 30 milliárd forintnak megfelelő büntetés kiszabását szerette volna elérni.

A Trivago haladéktalanul megváltoztatta addigi gyakorlatát a bíróság döntésének megfelelően - közölte a Trivago a Reutersszel.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk