hirdetés

Már utalják az elmaradt foglalások után járó támogatásokat

Azoknak a szálláshely-szolgáltatóknak, akik a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén 2020. december 25- ig nyújtották be kérelmüket a kieső bevételeik részleges megtérítésére.

hirdetés

A kompenzációt már folyósítja a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a támogatás célja és feltétele a munkahelyek megtartása, írják közleményükben.

Ismert, hogy az NTAK-ban november 8-ig regisztrált szálláshelyek bevételkiesésének 80 százalékát vállalja át az állam a november 11. és december 10. közötti időszakra érkezett foglalásokra. A kormányzati támogatás feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el és a dolgozók megkapják a fizetésüket erre az időszakra.

A meghiúsuló foglalások után több mint 3 milliárd forintra érkezett támogatási igény szállodáktól, panzióktól, üdülőháztelepektől, közösségi szálláshelyektől, valamint kempingektől. A támogatói okiratok kibocsátását követően ezekben az órákban meg is kezdődik a támogatások folyósítása. A gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektornak fontos szerepe lesz, ezért is stratégiai jelentőségű, nemzeti érdek az ágazat támogatása, a munkahelyek védelme.

A kormány turizmust érintő támogatása eddig összességében 800 milliárd forint.

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai