Bajban az étterme? Akkor itt a megoldás egy német kisvendéglőstől!

Drive-in étterem lett egy hagyományos frankfurti kisvendéglő.

Gyorséttermek autós kiszolgáló ablakához hasonló ötlettel állt elő egy frankfurti vendéglős, miután a koronavírus-járvány miatt étterme vendégrészét be kellett zárnia. Thomas Metzmacher úgy döntött, ha már úgyis csak elvitelre készíthet ételeket, megpróbálja a nemzetközi étteremláncoknál bevált autós értékesítést, tudósított a különleges kezdeményezésről az euronews.com hírportál.

"Az étteremrészt be kellett zárni, többé senki sem ülhetett be a vendégtérbe. El kellett döntenem, hogy lehúzom a rolót, vagy harcolok. Először a kiszállításon gondolkodtam, de az túl drága, így jött a drive-in. A vásárlók a pultnál rendelnek, és már meg is kapják az ételt", mondta a Zum Lahmen Esel étterem tulajdonosa, Thomas Metzmacher.

Az ablakos rendszert itt szó szerint kell érteni, az épület eredeti ablakaiból szolgálják ki a kuncsaftokat: "Ez egy rendkívül innovatív ötlet egy kis, független étteremtől, amit muszáj támogatni", mondta egy vevő. 

Németországban több mint 96 ezer jelenleg a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, a betegségben vasárnap délutánig 1446-an haltak meg.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Euronews


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?