hirdetés
hirdetés

Danubius Goes Green

-Nagy reményeket fűzök az első, most üzembe helyezett komposztálóhoz - mondta Krausz György, a BW Hotel Hungaria és a Danubius Hotel Arena szállodaigazgatója azon a június 12-i sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a készüléket, ami helyben oldja meg a biológiailag lebomló hulladékok kezelését.

hirdetés

Az igazgató elmondta, hogy az idén 40 éves Danubius számára a hagyományok megóvása mellett legnagyobb érték a környezet védelme, ezért a Danubius Hotels Group 40. születésnapján a Danubius Goes Green mozgalom keretén belül az országban elsőként üzembe állított szállodai komposztáló a következő lépés a környezetbarát törekvéseikben.

Anna Boda és Thobias Lindqvist

A svéd környezettudatos innovatív hulladék-feldolgozó technológiáról Thobias Lindqvist, az automata komposztálót kifejlesztő és gyártó Joraform AB vállalat kereskedelmi igazgatója adott tájékoztatást. Kiemelte, hogy hazánkban ez az első ilyen berendezés, reményei szerint új ügyfelek és vevők keresik majd fel a szállodát, hogy a komposztálót működés közben megnézzék. A technológia egy zárt rendszerű automata komposztáló berendezés, programozott hulladékkezelő csigával. Ezzel a berendezéssel mindennemű biológiailag lebomló hulladékot képesek feldolgozni és a legkiválóbb minőségű komposzttá alakítani.

- A Földtől sokat elvettünk, tisztelni kell a természetet és vissza is kell adni neki valamit – tette hozzá a kereskedelmi igazgató.

Anna Boda, a Svéd Nagykövetség tanácsosa szerint hazájában a lebomló hulladék 99 százaléka valamilyen formában újrahasznosul. Örömét fejezte ki, hogy erősek a svéd-magyar üzleti kapcsolatok, és egyre több hasznos termék jut el hazánkba.

Az automata hulladék-feldolgozó gépet forgalmazó HST – Jora Compost céget Kalmár András projekt-igazgató mutatta be, és elmondta, hogy a Jora Compost márkájú automata komposztáló éves kapacitása 20 tonna. Ennyi biohulladék komposzttá alakítására képes. A hulladék lebontása, majd komposzttá érlelése négy hetet vesz igénybe, amit a világon egyedülálló, innovatív és szabadalmaztatott kétkamrás rendszerrel oldott meg a fejlesztő és kivitelező svéd gyár. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai