Ma kezdődik a Bocuse d'Or, hajrá magyarok!

Természetesen most is a METRO biztosítja az alapanyagokat a ma kezdődő Bocuse d’Or világdöntőn. A versenyt megelőző hétfői "bevásárló" napon egymás lábát tapossák a METRO zöldség piacán a versenyző csapatok: 140 féle zöldségből, gyümölcsből válogatnak a gyökér zöldségektől kezdve a mikro hajtásokon, magokon át a friss szicíliai mandarinig.

Hivatalosan ma kezdődik  a Bocuse d’Or világdöntője Lyonban, amely a világ legrangosabb, legismertebb gasztroversenye. Ezt megelőzően kontinensenként mérhették össze a tudásukat a séfek. Az ott elért eredmények alapján huszonnégyen indulhatnak a világ legjobb szakácsa címért, köztük a magyar Európa bajnok, Széll Tamás és csapata.

 A kiírásnak megfelelő menük elkészítéséhez a verseny főszponzora, ismét a német cég biztosítja a válogatott alapanyagokat.

A szakácsvilágversenyt idén már harmincadik alkalommal rendezik meg. A jubileumi döntő éppen úgy szól a tradíciókról, mint az újításokról, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a húsos tál mellett hagyományosan készítendő halas fogás helyett most vegán tálat kell majd alkotniuk a versenyzőknek.

A verseny fő támogatójaként és hivatalos alapanyag-beszállítójaként a METRO örömmel vállalta, hogy friss árukészletéből 146 különböző terméket, főként zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, magvakat és hüvelyeseket biztosít a ringbe szálló séfeknek. “Cégünk számára megtiszteltetés, hogy több éve hivatalos támogatója lehet a Bocuse d’Or-nak nemzetközi és hazai szinten – mondja Horváth Imre, a METRO Magyarország vezérigazgatója. – A Bocuse d’Or a szakma csúcsa, amely az elérhető legmagasabb minőségről szól. Büszkék vagyunk arra, hogy árukészletünkből a világ legrangosabb gasztroversenyéhez biztosíthatjuk a megfelelő alapanyagokat.”

Maga a Bocuse d’Or döntő két napon át, január 24-én és 25-én zajlik Lyonban, a magyar csapat az első napon mutathatja be tudását. Széll Tamásék nyár vége óta készülnek a döntőre, hetente háromszor főzték meg a két fogást, hogy a legtökéletesebb verzióval állhassanak kedden a főzőboxba. A METRO a vegán tál mellett a versenykiírásban szereplő másik ételhez, a tenger gyümölcseivel kombinált bresse-i csirkéhez is biztosított alapanyagokat. A bresse-i csirke egyébként nyilvánvalóan tisztelgés a jubileum alkalmából, hiszen a harminc évvel ezelőtti, első versenyen is ezt kellett készíteniük a séfeknek, akkor folyami rákkal párosítva.

Forrás: Vendég & Hotel


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?