SVÉT-találkozó Egerben

Szeptember 16-ra már akadhat annak programja, aki szereti Magyarország legjobb éttermeit egy helyen, egy időben kóstolni.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hagyományos éves közönségtalálkozója idén 10. alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal az ország egyik legszebb vidéki nagyvárosában, a dicső történelmi múltjáról és kiváló borairól híres Egerben, a Macok Bisztró szervezésében, 2018. szeptember 16 -án, vasárnap.

A szervezők az idén a jubileumi rendezvény kapcsán és Eger város vonzerejét figyelembe véve egy különleges, egész napos, nagyobb szabású rendezvénnyel készülnek. A SVÉT-re jellemző családias, bensőséges hangulatot mégis megőrizve a Bolyki-völgyben három helyszínre terveznek SVÉT-kóstolókat. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kiemelt támogatásával, az egri Bolyki-völgyben három helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón a SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek Eger neves borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle egri borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk. 

Az esemény házigazdája, a több országos elismeréssel büszkélkedő Macok Bisztró.

A SVÉT kóstolón résztvevő éttermek: 

Anyukám mondta Étterem (Encs)
Baricska Csárda (Balatonfüred)
Erhardt Étterem (Sopron)
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Gusto13 (Veszprém)
IKON Étterem (Debrecen)
Jankovich Kúria (Rácalmás)
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Mandula Étterem (Villány)
Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Palkonyha (Palkonya)
Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

Vendég éttermek:
Almalomb (Hosszúhetény)
Éljen Vegán Kikötő (Eger)
Senátor-Ház és Étterem (Eger)

A részletes SVÉTlap augusztus 20-tól megtekinthető a www.svet.hu oldalon. 

A három programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget. 

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a főút mentén lehet.

Programok

Az alábbi pincék borai kóstolhatók a rendezvényen:

Bolyki Pincészet, Bukolyi Marcell, Csutorás Ferenc- AÉS Szőlőbirtok, Demeter Pincészet, Eszterházy Károly Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Borászat, Nyolcas és Fia Borház, Petrény Borászat, Simon Pincészet, Soltész Gergő – Ostorosbor, St. Andrea Borászat, Thummerer Pincészet, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet 

A kávékülönlegességeket Sopronból Molnár Attila és Debrecenből a Black Sheep Micro Roastery & Coffee kínálja.

Jótékonysági vacsora

Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. 

A jótékonysági vacsora estet szeptember 15-én este a brumbrumban tartják.

A jótékonysági vacsora ára: 15.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.

Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu

Dűlőtúrák 

Lounge hangulat, minden helyszínen, jó zene, Tomi Dj-vel, jó borok, gourmet falatok, és igazi lassítás,

Relax Udvar

Gyermeksarok

 

Támogatók:

Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, Eger Város, az Eszterházy Károly Egyetem, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast és a Bolyki Pincészet támogatja.

 

Forrás: SVÉT / Vendég


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?