hirdetés

A kávék királyával erősíti kínálatát a Kempinski

Többek szerint a civetmacska ürülékéből készülő kopi luwak nevű kávé a topkávék csúcsa, pedig nem: a jamaikai Blue Mountain hegy 900 méteres magasság feletti területein fekvő kávéültetvényein terem az a kávécserje, amelynek terméséből készül a kávék királya

hirdetés

Ezt a tiszta ízvilágú, kicsit citromos savakkal rendelkező, friss, intenzív, száz százalékban arabica típusú kávét kínálják szeptember végétől a Kempinski Hotel Corvinus Budapest Living Room-jában vendégeiknek: Oubu Jamaica Blue Mountain prémium minőségű topkávét. Oubu-nak hívják különben Jamaikában a helyiek a Blue Mountain-t, ahol egy évben mindössze egyetlen alkalommal szüretelik a topkávécserjék termését, azaz meglehetősen kevés ilyen exkluzív kávéalapanyag kerülhet a világ kávépiacára.

Anders K. Sorensen, kávémester.
Anders K. Sorensen, kávémester.

 Érdekes, hogy a jamaikai igazi Blue Mountain zöldkávé 90 százalékát japán nagykereskedők vásárolják meg a hazai piacokra, a japánok ugyanis imádják ezt a kávéfajtát. A legnehezebb értékesítési terület a franciáké – ők valamilyen rejtélyes okból nem kedvelik ezt a mennyei italt. Mindezt azon a kávébemutatón tudtuk meg, amelyet a Blue Mountain év végéig tartó kínálatba kerülése miatt tartottak szeptember 18-án, a Kempinski elegáns Living Room-jában, profi dán kávémester közreműködésével.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai