hirdetés

Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on

Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.

hirdetés

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai fordulóját. A résztvevő csapatok a tudásukat sok oldalról bemutatták: a megmérettetés fontos része volt a konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása és bemutatása.

Az alábbi csapatok vettek részt a versenyen:

Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István),
Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O'Shea Dániel),
Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád),
La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán).

Hogy a logisztikai tudásukat és szervezőképességeiket megmutassák, a kétnapos verseny első napján, a Metro Gasztroakadémia konyhájában töltött egynapos felkészülést követően, a versenyzőknek hűtőautókkal kellett elszállítani ételeiket a bajnokság helyszínére. Ezután csapatok elvégezték, amit a rendezvényeken is szoktak: felállították a büféasztalt és befejezték az ételeiket – mindezt már a Sirha kiállítás helyszínén.

A zsűri tagjai (Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin-csillagos séfje,  Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a 4 csapat küldöttje) a szurkolók előtt kóstolták meg az elkészült finomságokat és azonnal pontozták is őket, az eredményekre azonban délutánig várni kellett.

Negyedik helyen végzett a La Fiesta Party Service Kft.. A harmadik helyet a Budapest Party Service Kft. szerezte meg. A második a Fody Event and Party Service Kft. lett. Első helyezést és ezzel a nemzetközi versenyre való kvalifikációt pedig az Albatros-Expo Catering Kft. érte el.

Az Albatros-Expo Catering Kft.-től Kasuba Lászlóval sikerült beszélgetnünk a győzelem után. Véleménye szerint az ő szakmájukban kiemelkedően fontos a technológiai felkészültség és a trendek ismerete. A csapat minden tagja folyamatosan képzi magát, és tapasztaltabb emberek mellett is rengeteget tanulnak: idén például Bocuse d’Or versenyzők segítették a catering cég munkáját. A versenyző továbbá elmondta, hogy az első hely legfőképp az összehangolt csapatmunkán múlt, de fontos szerepe volt a három hónapos intenzív felkészülési időszaknak is. Most két hét szünetet tartanak, majd nekikezdenek a következő tréning időszaknak, mert a lyoni versenyen még többet akarnak kihozni magukból. 

 

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai