Itt a Nébih válasza a Sauska-visszahívásra

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az alábbi válaszokat adta a hvg.hu megkeresésére.

Az ügyben a Hvg szerkesztősége megkereste a Sauska pincészetet, amint válaszokat kaptak kérdéseikre, frissítik cikküket.

1. Mi indokolta a Sauska pincészet több borának azonnali visszahívását a kereskedelmi forgalomból?

A Sauska és Társa Kft. ügyfél által előállított és forgalmazott borászati termékek nyomon követési jogsértése miatt rendelte el a Nébih a visszahívást.

2. Mikor lesz nyilvános az ügyben készült jegyzőkönyv? A hatósági eljárás során keletkezett dokumentumokat, így a jegyzőkönyvet is – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – kizárólag az érintett, azaz a Sauska és Társa Kft. ismerheti meg (irat-betekintési jog). Az esettel kapcsolatos részletes és nyilvános információk elérhetőek a „jogsértés listán”: http://portal.nebih.gov.hu/jogsertesek

3. Mik a vizsgálat megállapításai, amelyek indokolják a szigort?

A Nébih minden nyomon követési jogsértés gyanúja esetén azonnali hatállyal és haladéktalanul kötelezi az élelmiszer-vállalkozásokat az élelmiszerlánc-biztonsági intézkedések végrehajtására, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény alapján.

4. Várhatóak-e további lépések az ügyben?

A Sauska és Társa Kft. a hatósággal együttműködik és a hatóság által elrendelt intézkedéseket végrehajtja, azonban a hatósági eljárás folyamatban van, további részleteket annak lezárását követően áll módunkban kiadni.

Forrás: hvg.hu


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?