hirdetés
hirdetés

Luxusvonat indul Arad és Bukarest között

Közel 20 millió eurós befektetéssel próbál az Aradi Astra Személyvagongyár szeletet hasítani magának a romániai és később az európai vasúti személyszállítási tortából.

hirdetés

A cég Transcarpatic néven saját tervezésű és kivitelezésű luxusszerelvényt gördített ki, amelyik már megkezdte a próbautat, megszerezték a szükséges engedélyeket, és az ígéretek szerint január második felében forgalomba áll az Arad-Bukarest vonalon. Újabb konkurenciát teremtve ezzel a Softronic vagy Regiotrans mellett az állami vasúti társaságnak, a CFR-nek.A zuhanyzóval is ellátott luxus hálókocsik mellett első- és másodosztályú vagonokból áll a zöld-sárga színekre festett szerelvény. A szolgáltatást két dolog árnyékolja be: az egyik, hogy új, modern mozdony helyett egy, még a kommunista érában gyártott, amúgy teljesen felújítottat kötöttek a kilenc vagon elé. A másik, hogy Romániában a vasúti szállítás átlagsebessége a katasztrofális infrastruktúra miatt – néhány szakasz kivételével – 50 km/óra, vagyis a Transcarpatic is 11 óra alatt fogja megtenni az Arad és Bukarest közötti kb. 620 km-es távot.

A cég a nyári időszakban a tengerpartig hosszabbítja meg a távot, ugyanakkor tervezi, hogy a közeljövőben Bécsig és más európai nagyvárosokig állít be vonatjáratokat.

Ígérik, a jegyárak szinte megegyeznek a CFR-ével, az értékesítés első körben csak online lesz.

Irházi János
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai