hirdetés
hirdetés

Budapesti "csillagtúra" Ausztria nyári újdonságairól

Ausztria leginkább téli desztinációként népszerű a hazai utazni vágyók körében, most azonban arra igyekezett ráirányítani a hazai újságírók figyelmét az Österreich Werbung, hogy melyek azok a nyári attrakciók, újdonságok, amelyek miatt a melegebb hónapokban is érdemes felkereseni a szomszédos országot.

hirdetés

Budapesten, a Barabás Villa kertjében rendezett különleges tájékoztatón a négy osztrák régió egy kis kirándulás egy-egy stációjaként fogadta az érdeklődőket, ahol a régiók képviselőitől az újságírók mindent megtudhattak az idei évre tervezett programokról, újdonságokról, fejlesztésekről.

Linz képviseletében Gisela Müller beszélt a párhuzamokról Budapest és Linz között, amelynek legfőbb momentuma a Duna, amely mindkét városnak a központi részén halad át. Megállja a helyét a város szlogenje: "Linz. Verändert" (Linz.Változik), hiszen az elmúlt 20 évben valóban nagyon sokat változott a város. Elmondta, az idei év áprilisában nyitott meg Linz új operaháza, amelynek habár a 2009-es Európa Kulturális Fővárosa évben kellett volna nyitnia, azonban egyáltalán nem bánják, hogy az idei évre csúszott a főként kortárs darabokat bemutató kulturtér átadása, főként, hogy a 2013-as év fő témája a zene Linzben. Egy másik modern színfoltja a városnak az Elektronika Center, amely egyfajta jövő házaként a modern technikai vívmányokat állítja a fókuszba. Ennek egyik termében a Deep Space-ben virtuális 3D-s űrutazást tehetnek az érdeklődők az univerzumba. Különleges attrakció a "Höhenrausch", amely a város háztetői felett futó, fából készült installáció, tulajdonképpen egy "égi sétaút", amelyről madártávlatből ismerhető meg a város. A felépítmény idén immár 3. éve készül el, és június-októberben lesz látogatható. 

Wikimedia Commons

Az ínyencek tartománya

Az ínyencek tartományaként is ismert Alsó-Ausztria turisztikai kínálata idén önmagáért beszél, amelyről Igar-Bereczki Barbarától hallhattunk. A változatos rendezvénynaptár az Asparn an der Zaya és Poysdorf településeken látható Alsó-Ausztriai Tartományi Kiállítástól a rendkívül hangulatos Grafeneggi Zenei Fesztiválig terjed. Alsó-Ausztria ideális úti cél az ínyenc utazók számára. A „Kenyér és bor” mottóval rendezett tartományi kiállítás 2013. április 27. és november 3. között csábítja az érdeklődőket Asparn an der Zaya és Poysdorf településekre.

A Mostviertel régióban és a Bécsi-Alpokban található hegyek ideális helyszínként szolgálnak a barátokkal és a családdal töltött önfeledt nyári kirándulásokhoz vagy a természet felfedezéséhez. Különféle hegyi fesztiválokkal, túraeseményekkel és izgalmas kulturális rendezvényekkel igyekeznek tovább népszerűsíteni a hegyi turizmust. 2013. május 11-én a Bécsi-Alpok túraút megnyitójának alkalmából vezetett túrázás, zenei előadások és kulináris finomságok kóstolása vár az érdeklődőkre.

A Großschnauban található SONNENWELT multimédiás élményvilág május elején nyitja meg kapuit. A fenntartható építkezés és felújítás, valamint a nap energiájának felhasználása a mindennapi életben mind-mind olyan témakörök, amelyek fiatalok és idősebbek számára egyaránt érdekes és izgalmas kikapcsolódást ígérhet. 

Adrenalinbomba Stájerországban

A következő állomáson Stájerországról Martina Haselwander adott tájékoztatást, amely idén is számos izgalmas újdonsággal csalogatja a vendégeket. A tartomány turizmusa 2012-ben pozitív fejlődést mutatott. (2012 nyarán a vendégérkezések száma 1,8 százalékkal, a vendégéjszakák száma 0,4 százalékkal nőtt.) Habár a magyar vendégek száma a 2011-es csúcsévhez képest a tavalyi nyáron valamelyest (-2,9%) visszaesett. 

Az izgalmakat kereső turistákat egy 2,5 kilométeres drótkötélpálya várja, a Zipline, amely Európa legnagyobbja. A startállomás 1600 méterrel a tengerszint felett található, a Gröbming szomszédságában magasodó Kaiserwand közelében. A biztonságos beülőkben egyszerre akár négy bátor jelentkező is kipróbálhatja a „repülést” 120 méterrel a talaj felett. Különleges élményt tartogat a látogatóknak a Dachstein déli fala mentén 2700 méteres magasságban húzódó függőhíd. A csaknem 100 méter hosszú híd 2013 tavaszától a Sky Walk kilátóval és a Jégpalotával együtt kínál majd élményteli kikapcsolódást a Dachsteinon. A Dachstein-Südwand felvonót idén egy új, innovatív kabinnal szerelik fel, ami egy különleges újdonsággal is szolgál a látogatóknak: egy balkonnal, amely még feledhetetlenebbé teszi a feljutást. Az új kabin dizájnja is a jövőbe mutat, túlnyomó részt üvegből áll, hogy az utasok zavartalanul élvezhessék a kilátást.

30 évesek a stájer natúrparkok, a hét natúrpark reprezentálja Stájerország legszebb tájegységeit és természeti értékeit: szőlőskertek, alpesi legelők, a jégkorszakban kialakult lápvidékek és tavak, gyümölcsfákkal borított dombhátak, sűrű ártéri erdővel szegélyezett folyók, alpesi völgyek és hágók. A kerek évforduló alkalmából a natúrparkok különleges programokat kínálnak, amelyek az évszaknak megfelelően emelik ki az adott tájegység természeti értékeit. A jubileumi év kezdetét a „Natúrpark Csillagvizsgáló” megnyitása jelenti 2013. április 12-én. A Zirbitzkogel-Grebenzen Natúrparkban található obszervatórium Ausztria legnagyobb, magánkézben lévő csillagvizsgálója.

Az Ausztria zöld szívének északkeleti részén található Magas-Stájerországban, ahol egykoron Ferenc József császár és Sissi a mézesheteket töltötte, az üdülővendégek idén nyáron hivatalos „szerelmi diplomát” szerezhetnek.

A gyerekeket két izgalmas, városnéző túraként kialakított akadályverseny várja Bad Radkersburgban és Radenciben. A vállalkozó szellemű jelentkezők a várostérképpel és kincskereső játék leírásával felszerelkezve vághatnak neki a kalandnak és kereshetik meg egymás után a tíz állomás mindegyikét, és oldhatják meg a rejtvényt.

Fotó: Österreich Werbung

Vacsora a víz közepén 

Ausztria napsütötte délvidékén több mint 200 kellemesen meleg és túlnyomórészt ivóvíz tisztaságú fürdőtó csábít fürdésre. A Wörthi-tónál a strandolás mellett vízisízéssel vagy motorcsónakázással is múlathatjuk az időt. A tavon tett séthajózás közben megcsodálhatjuk a parton álló varázslatos villákat, meséli Karintiáról Heidi Abraham. A jelenleg átépítés alatt álló és júniusban ismét megnyitásra kerülő Pyramidenkogel lélegzetelállító kilátást nyújt a tóra és egész Karintiára. A Wörthi-tónál számtalan esemény és rendezvény kínál önfeledt kikapcsolódási lehetőséget. A sportos légkör garantált a klagenfurti strandfürdőben, az idén első alkalommal megrendezésre kerülő CEV Strandröplabda Európa-bajnokságon (2013.7.29.–8.4.), de a szurkolók évről évre nagyszerű hangulatot teremtenek az Ironman Austria (2013.7.30.) alkalmával is. Mindenki fehér ruhát ölt magára a nyaranta rendezett „Fete Blanche” (2013.7.26.) alkalmából és mindössze tarka-barka színek borítják a modellek testét a Pörtschachban rendezett Testfestő Fesztivál során (2013.7.1–7).

A Wörthi-tó partján található történelmi Werzer-fürdőház is megújul, hogy 2013. május 1-jén ismét megnyithassa kapuit a vendégek előtt. Aki pedig egy igazán romantikus vacsorára vágyik, annak a Seebodenban található Kollers hotel „Dinner for two” ajánlata a megfelelő választás: a párok a tó kellős közepén, egy tutajon felállított asztalnál költhetik el a vacsorát. A különböző fogásokat egy pincér szállítja hajóval a tutajon ülő vendégeknek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai