hirdetés

Négy- és ötcsillagos szállodát építenének Balatonfűzfőn

Hamarosan befejeződik Balatonfűzfő két strandjának megújítása. A későbbiekben bicikliutat alakítanának ki, illetve négy- és ötcsillagos szálloda építésére keresnek befeketetőt. 

hirdetés

Balatonfűzfőn az idén rekordbevételt értek el a strandok, 28%-kal nőtt az eladott belépők száma az egy évvel korábbihoz képest - értesült a Balatontipp.hu.

Ezzel szemben a szállásadók által befizetett idegenforgalmi adó összege csökkent. Marton Béla polgármester szerint a szállásadók a valósnak kevesebb bevételt vallottak be. A település ifa-bevételei jelentősen nőhetnének, ha nőhetne a kereskedelmi szálláshelyek száma. Ennek érdekében az önkormányzat készíttetett egy tanulmánytervet arról, hogyan lehetne megépíteni egy négy-, illetve öt csillagos szállodát a gyártelepi sportpályák és a Balaton Uszoda közötti területre. A tervek szerint az ötcsillagos részben 40, a négycsillagosban 50 szoba lenne. A szálloda lépcsőzetes, több szint eltolásával kialakított épülete az uszodához hasonlóan belesimulna a tájba. A szintek kinyúló részeinek tetején zöld területeket alakítanának ki.

A gyártelepi sportpályák és a Balatoni Uszoda között helyezkedne el az új szálloda
A gyártelepi sportpályák és a Balatoni Uszoda között helyezkedne el az új szálloda

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk