hirdetés
hirdetés

Beköltözött a Tourinform a víztorony szoknyájába

A korábbi megújult fejdísz mellé új alsószoknyát is kapott Siófok 100 éves ipari műemléke, a város központjában álló víztorony.

hirdetés

Pénteken dr. Balázs Árpád polgármester, egyben a Siófoki Fürdőegylet tiszteletbeli elnöke és Hoffmann Henrik, a fürdőegylet elnöke adta át egy nemzetiszínű szalag átvágásával az építmény alsó részében kialakított Tourinform irodát. Egyúttal tájékoztatást adtak az iroda kialakítását is magába foglaló projekt leárulásáról.

A iroda formatervezett belső tereit háromdimenziós üvegfelületek teszik különlegessé. A várostörténeti emlékeket is bemutató helyiség nemcsak a városba érkező turisták közvetlen tájékoztatására szolgál, hanem helyet ad a turisztikai egyesület munkatársainak is, és itt fogadják ingyenes internethasználattal, szakmai tanácsokkal az egylet tagjait is.

A most lezárult projekt keretében szakmai programokra, eszközök beszerzésére és az iroda építészeti kialakítására összesen közel 73 millió forintot költöttek, amiből 57 millió forint uniós támogatás volt. Az önrészből tízmillió forintot a város önkormányzata, további hatmilliót a Siófoki Fürdőegylet biztosított. A beruházás lebonyolítása nem egészen két évet vett igénybe.

Fotó: Antal Fülöp

A projekt keretein több más mellett új marketingkoncepciót alakítottak ki, vandálbiztos információs terminálokat szereztek be, egészségturisztikai programokat szerveztek, E-Contact szolgáltatásokat alakították ki és egy turisztikai kapacitásokat kezelő programot telepítettek. Ez utóbbi folyamatosan pontos információt nyújt az éppen aktuális szabad siófoki férőhelyekről és árakról. Ennek köszönhetően a Tourinform Iroda munkatársai az idei évtől mindig gyors és naprakész tájékoztatással szolgálhatják ki az érdeklődőket.

A projektet lebonyolító, egyesületi formában működő Siófoki Fürdőegylet 1992-ben alakult 36 tag részvételével. 2004 óta TDM szervezetként működik. Tagjainak száma a múlt évben 265-re emelkedett.

Az irodanyitó ünnepségen elmondták, hogy a víztorony glóbuszába tervezett kétszintű kávézó és interaktív üzenőhely májusban kezdi meg működését.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk