hirdetés
hirdetés

Borok helyett játék Eger mágikus pincéjében

Miközben az egri pincék többsége kiváló borokkal várja a vendégeket, a belvárosban, a vár alatt megnyitották a hevesi székhely első mágikus pincéjét. Itt a borok kínálata helyett a játék a főszereplő.

hirdetés

Ez az új létesítmény sok élményt tartogat a helybelieknek és a turistáknak egyaránt - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatóján a tulajdonos Németh Zsolt vállalkozó. - Az ötletet egy nyár eleji családi program adta, amikor az egyik fővárosi szabad szobában jártak és játszottak. Mindez megtetszett a famíliának és azon gondolkoztak, hogy tudnák Egerben is megvalósítani. Ehhez találtak egy olyan partnert, aki Budapesten három szobát működtet és külföldön is több pályát épített már. Az együttműködés eredményeként egy hónap alatt tervezte és meg is építette játékpályát az egri Dobó utcában, amelyhez a mágikus pince jól lehetőséget biztosított.

A mágikus pince belülről - Fotó: Mentusz Károly
A mágikus pince belülről - Fotó: Mentusz Károly

Egy órás játék

A tulajdonos arra is kitért, hogy az ötmillió forintos fejlesztéssel az internetről már jól ismert "room escape" játékot ültették át a valóságba. Ezzel 60 perc - azaz egy órányi idő - áll a résztvevők rendelkezésére, hogy a játéktérből különböző helyiségeken át haladva logikai és ügyességi feladatokat oldjanak meg. Ez igazi csapatmunkát jelent, miután kettőtől nyolc fő vehet részt a játékban.

Képek, amelyek megfejtésre várnak - Fotó: Mentusz Károly
Képek, amelyek megfejtésre várnak - Fotó: Mentusz Károly

A közreműködők megtapasztalhatják, hogy milyen érzés a valóságban kinyitni például a titkos ajtókat, illetve a számzáras és kulcsos lakatokat. A folyamat során keresgélni és kombinálni kell a különböző képeket, kódokat, tárgyakat és megfejteni az újabb rejtvényeket. Mint hangsúlyozta, ebben a mágikus pincében látványosan berendezett, egyedi pálya várja az érdeklődőket. A játék azonban itt más, mint Magyarország többi szabadulószobájában, mert a tér különösen hosszú. A három különböző helyiség ugyanis összesen 150 négyzetmétert tesz ki. A díszleteket hamisítatlan egri hangulat jellemzi. A pince mélyén ugyanis csontvázakkal, boroshordókkal és sok mással is találkozhatnak.

Pillanatkép egy régi szobából - Fotó: Mentusz Károly
Pillanatkép egy régi szobából - Fotó: Mentusz Károly

Logikára és ügyességre épül

A feladatok összeállításánál arra törekedtek, hogy a játékosok megoldják azokat - tájékoztatott Németh Réka játékmester. - Ezzel is szeretnék, ha a résztvevők a játék közben jól éreznék magukat. Ezért senkit nem ijesztgetnek, nincsenek rémisztő alakok és állatok, hanem a különleges helyzetet a fogyó idő, a feladatok megfejtése és a bezártság érzése alakítja. A játékhoz logikára, ügyességre és csapatmunkára van szükség. A vezetők egy pillanatra sem hagyják magukra a résztvevőket, hanem folyamatosan segítik őket. A feladatok közös gondolkodásra késztetik a játékosokat, ennek hatására pedig a csapatok tagjai még jobban összekovácsolódnak.

Falra erősítette ládák, lakatokkal - Fotó: Mentusz Károly
Falra erősítette ládák, lakatokkal - Fotó: Mentusz Károly

Kedvező visszajelzések

Eger első mágikus pincéjét ezért a szórakozni vágyó családoknak, baráti társaságoknak, vállalati tréningek résztvevőinek, hazai és külföldi turistáknak ajánlják. A pályát augusztusban szakértők tesztelték és a működtetéséről kedvező visszajelzéseket kaptak. A fiataloknak és az idősebbeknek is tetszett, tehát valamennyi korosztálynak szórakozást nyújt.

Németh Zsolt végezetül azt is bejelentette, hogy a játék iránt érdeklődőket internetes, illetve telefonos bejelentések alapján fogadják.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk