Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on

Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai fordulóját. A résztvevő csapatok a tudásukat sok oldalról bemutatták: a megmérettetés fontos része volt a konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása és bemutatása.

Az alábbi csapatok vettek részt a versenyen:

Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István),
Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O'Shea Dániel),
Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád),
La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán).

Hogy a logisztikai tudásukat és szervezőképességeiket megmutassák, a kétnapos verseny első napján, a Metro Gasztroakadémia konyhájában töltött egynapos felkészülést követően, a versenyzőknek hűtőautókkal kellett elszállítani ételeiket a bajnokság helyszínére. Ezután csapatok elvégezték, amit a rendezvényeken is szoktak: felállították a büféasztalt és befejezték az ételeiket – mindezt már a Sirha kiállítás helyszínén.

A zsűri tagjai (Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin-csillagos séfje,  Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a 4 csapat küldöttje) a szurkolók előtt kóstolták meg az elkészült finomságokat és azonnal pontozták is őket, az eredményekre azonban délutánig várni kellett.

Negyedik helyen végzett a La Fiesta Party Service Kft.. A harmadik helyet a Budapest Party Service Kft. szerezte meg. A második a Fody Event and Party Service Kft. lett. Első helyezést és ezzel a nemzetközi versenyre való kvalifikációt pedig az Albatros-Expo Catering Kft. érte el.

Az Albatros-Expo Catering Kft.-től Kasuba Lászlóval sikerült beszélgetnünk a győzelem után. Véleménye szerint az ő szakmájukban kiemelkedően fontos a technológiai felkészültség és a trendek ismerete. A csapat minden tagja folyamatosan képzi magát, és tapasztaltabb emberek mellett is rengeteget tanulnak: idén például Bocuse d’Or versenyzők segítették a catering cég munkáját. A versenyző továbbá elmondta, hogy az első hely legfőképp az összehangolt csapatmunkán múlt, de fontos szerepe volt a három hónapos intenzív felkészülési időszaknak is. Most két hét szünetet tartanak, majd nekikezdenek a következő tréning időszaknak, mert a lyoni versenyen még többet akarnak kihozni magukból. 

 


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.